Promisiune

  „Frica Domnului este începutul înțelepciunii; toți cei ce o păzesc au o minte sănătoasă și slava Lui ține în veci”. Ps. 111:10

  Orice explorator este curios, să studieze diferitele domenii din Cartea naturii pentru a descoperi amprenta Divinității.

  Iată cateva indicii despre subiectul pe care îl vom explora: soare, unealtă de război, promisiune, 7, vapori de apă, culori, 42 de grade, dimineață, seară.

  Da, este … Curcubeul !

  Ce putem învăța ?

  1. Îl poți vedea, când stai cu spatele la soare pentru ca picăturile de apă refractă lumina soarelui, formând, curcubeul, aflat chiar în fața ta. Curcubeul îl observi dimineața sau seara atunci când lumina soarelui întâlnește vaporii de apă, într-un unghi de 42 de grade.

  Suntem prea păcătoși să stăm față în față cu Dumnezeu. Îl putem descoperi prin intermediul curcubeului sau în momentele de închinare, pe genunchi (asemenea unghiului).

  2. Fiecare persoană vede propriul curcubeu. Două persoane nu vor vedea același curcubeu, pentru că fiecare va vedea lumina curcubeului refractată în alte picături de apă.

  Fiecare dintre noi suntem unici. Așa ne-a creat Dumnezeu.

  3. Nu vei putea ajunge niciodată la capătul curcubeului. Acesta se îndepărtează, pe măsură ce încerci să te apropii de el.

  Prin străduința noastră nu vom reuși niciodată să ne depășim condiția umană.

  4. Curcubeul nu are forma unui arc de cerc, ci a unui cerc întreg. Vezi arce de cerc pentru că ești „cu picioarele pe pământ”. De la înălțime însă, lucrurile se schimbă.

  Sunt situații în care nu avem imaginea de ansamblu. Avem nevoie de sfatul părinților, al celor care s-au lovit de situații asemănătoare, dar în primul rând de sfatul Tatălui Ceresc.

  5. În condiții de vizibilitate bună poți observa și un curcubeu mai slab concentric cu primul, ceva mai mare și cu ordinea culorilor inversată. Teoretic există o infinitate de ordine superioare, dar practic, cu ochiul liber, au fost observate doar primele patru.

  Prin puterile noastre suntem limitați, avem nevoie de puterea lui Dumnezeu astfel încât rezultatele muncii noastre, să fie multiplicate.

  6. Cele șapte culori sunt: roșu, oranj, galben, verde, albastru, indigo, violet. ROGVAIV.

  În realitate, curcubeul cuprinde o gamă imensă de culori, cu o trecere graduală de la una la alta. Ochiul uman poate să distingă în el, în jur de 100 de culori.

  Putem descoperi, în curcubeu, atenția la detalii a Creatorului.

  Lista cu observații poate fi continuată de tine, la vară, când vei observa apariția curcubeului, după furtună.

  Ovidiu Pascu

  Promisiune - 2018. „Frica Domnului este începutul înțelepciunii; toți cei ce o păzesc au o minte sănătoasă și slava Lui ține în veci”. Ps. 111:10
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  O cunoștință veșnică

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Dăinuie veșnic

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Dumnezeu pentru o zi

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Perfecționistul perfect

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Publicate astăzi

  Avion de croazieră cu patru motoare

  Există unele lucruri pe care ni le-am putea achiziționa, însă nu ne-ar folosi la nimic, poate doar pentru satisfacerea orgoliului. Poți avea în garaj un Ferrari, dar să nu ai șosele ca să beneficiezi de capacitățile mașinii. Prin urmare, dacă ne putem controla pornirile de grandomanie, vom face și vom cumpăra pentru noi ceea ce se potrivește statutului, dar și posibilităților din contextul în care trăim. Hai să nu înmulțim numărul snobilor, ci mai bine să fim chibzuiți!

  Lumina cerească

  De ce să nu ne preocupăm, dimineața devreme, înainte de munca fiecărei zile, să petrecem timp fără grabă conectați la Sursa luminii cerești? Celor care fac așa, Dumnezeu le-a promis călăuzire în viață.

  Toleranţa

  Astăzi ne putem dezvolta toleranţa, dacă ne înfruntăm responsabilităţile cu încredere în Dumnezeu, în promisiunile Lui şi dacă ne rugăm până primim binecuvântările Lui.

  Sfatul nelegiuit dat de mamă

  Doamne, învață-ne înțelepciunea și bunătatea Ta și ajută-ne să fim o binecuvântare pentru cei din jurul nostru, îndreptându-i spre Tine! PROVOCARE: Când ți se cere sfatul, gândește-te ce ar spune Isus dacă ar fi întrebat în locul tău!

  A fiatalok Isten eszközei

  „Jó a férfiúnak, ha igát visel ifjúságában.” (Siral 3,27)„Isten fiatalokat hív, akik ifjúságuk lendületével és...