Promisiune

  „Frica Domnului este începutul înțelepciunii; toți cei ce o păzesc au o minte sănătoasă și slava Lui ține în veci”. Ps. 111:10

  Orice explorator este curios, să studieze diferitele domenii din Cartea naturii pentru a descoperi amprenta Divinității.

  Iată cateva indicii despre subiectul pe care îl vom explora: soare, unealtă de război, promisiune, 7, vapori de apă, culori, 42 de grade, dimineață, seară.

  Da, este … Curcubeul !

  Ce putem învăța ?

  1. Îl poți vedea, când stai cu spatele la soare pentru ca picăturile de apă refractă lumina soarelui, formând, curcubeul, aflat chiar în fața ta. Curcubeul îl observi dimineața sau seara atunci când lumina soarelui întâlnește vaporii de apă, într-un unghi de 42 de grade.

  Suntem prea păcătoși să stăm față în față cu Dumnezeu. Îl putem descoperi prin intermediul curcubeului sau în momentele de închinare, pe genunchi (asemenea unghiului).

  2. Fiecare persoană vede propriul curcubeu. Două persoane nu vor vedea același curcubeu, pentru că fiecare va vedea lumina curcubeului refractată în alte picături de apă.

  Fiecare dintre noi suntem unici. Așa ne-a creat Dumnezeu.

  3. Nu vei putea ajunge niciodată la capătul curcubeului. Acesta se îndepărtează, pe măsură ce încerci să te apropii de el.

  Prin străduința noastră nu vom reuși niciodată să ne depășim condiția umană.

  4. Curcubeul nu are forma unui arc de cerc, ci a unui cerc întreg. Vezi arce de cerc pentru că ești „cu picioarele pe pământ”. De la înălțime însă, lucrurile se schimbă.

  Sunt situații în care nu avem imaginea de ansamblu. Avem nevoie de sfatul părinților, al celor care s-au lovit de situații asemănătoare, dar în primul rând de sfatul Tatălui Ceresc.

  5. În condiții de vizibilitate bună poți observa și un curcubeu mai slab concentric cu primul, ceva mai mare și cu ordinea culorilor inversată. Teoretic există o infinitate de ordine superioare, dar practic, cu ochiul liber, au fost observate doar primele patru.

  Prin puterile noastre suntem limitați, avem nevoie de puterea lui Dumnezeu astfel încât rezultatele muncii noastre, să fie multiplicate.

  6. Cele șapte culori sunt: roșu, oranj, galben, verde, albastru, indigo, violet. ROGVAIV.

  În realitate, curcubeul cuprinde o gamă imensă de culori, cu o trecere graduală de la una la alta. Ochiul uman poate să distingă în el, în jur de 100 de culori.

  Putem descoperi, în curcubeu, atenția la detalii a Creatorului.

  Lista cu observații poate fi continuată de tine, la vară, când vei observa apariția curcubeului, după furtună.

  Ovidiu Pascu

  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Mai mult decât o paradă

  Dacă ne mărturisim păcatele, El este credincios și drept, ca să ne ierte păcatele și...

  Dacă ne mărturisim păcatele…

  Dacă ne mărturisim păcatele, El este credincios și drept, ca să ne ierte păcatele și...

  Dragostea înainte de toate!

  Dacă ne mărturisim păcatele, El este credincios și drept, ca să ne ierte păcatele și...

  Alege

  Dacă ne mărturisim păcatele, El este credincios și drept, ca să ne ierte păcatele și...

  Publicate astăzi

  Al doisprezecelea copil al lui Iacov

  Numele nostru este săpat adânc în palmele Mântuitorului, nu este un simplu tatuaj, ci El a plătit cu viața această răscumpărare. Poartă-te în așa fel încât să fie mândru când ți se rostește numele undeva.

  Restaurare

  Slujim unui Dumnezeu puternic și minunat, care vrea să restaureze relațiile dintre cei care fac parte din poporul Lui. Cheia constă în mărturisirea personală. Dumnezeu ne-a înnoit, pe mine și pe soțul meu, și a făcut să ne putem căsători din nou.

  Experienţe pe vârful muntelui

  Trebuie să ne luăm rămas-bun de la momentele glorioase iar şi iar, pentru că trebuie să lucrăm jos, în vale. Însă acest rămas-bun nu va mai exista când Isus va reveni. El îi va primi pe răscumpăraţi în aer, tară să atingă pământul, pentru a începe gloriosul urcuş către reşedinţa cerească, unde vom locui în veşnicie cu Isus

  Mai arzi?

  Doamne, lasă-mă să ard pentru Tine! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți un psalm sau măcar câteva versete!

  A szent város feletti jelenet

  „Mert nékünk mindnyájunknak meg kell jelennünk a Krisztus ítélőszéke előtt, hogy ki-ki megjutalmaztassék a szerint,...