Articolul precedentEl ne călăuzește în tot adevărul
  Articolul următorEl ne învață

  Ce poți să vezi într-o peşteră?

  „Să nu vă potriviți chipului veacului acestuia, ci să vă prefaceți, prin înoirea minții voastre, ca să puteți deosebi bine voia lui Dumnezeu: cea bună, plăcută și desăvîrșită.” Romani 12:2

  Grupa munţilor Apuseni are multe locuri care merita să fie vizitate. Dintre toate minunile pe care le oferă, am ales să vă vorbesc despre una dintre peşterile unice ce împodobesc Apusenii.

  Peştera ce înglobează Gheţarul de la Focul Viu este un dintre peşterile aflate în Munţii Bihorului şi adăposteşte în mijlocul său un impresionant gheţar subteran. Bolta acestei peşteri este parţial deschisă printr-o fereastră largă prin care razele soarelui pot pătrunde în interiorul peşterii iar acestea, răsfrânte pe stalactite provoacă reflexii scânteietoare ce oferă o imagine asemuită de cei mai mulţi observatori, cu flăcările ce se află deasupra comorilor ascunse și descrise în povestirile din folclorul scandinav. Dar,… acest fenomen poate fi observat numai într-un anumit moment al zilei, când razele Soarelui cad exact pe această fereastră din tavanul peşterii, făcând o linie continuă imaginară între stalactite și Soare. Această imagine unică este cea care a inspirat numele acestei peşteri ce atrage anual foarte mulţi turişti.

  Un al doilea lucru, care face din peşteră, un obiectiv turistic demn de vizitat, este faptul că, indiferent de anotimp, fereastra din tavan favorizează păstrarea aerului rece pe întreg parcursul anului, lucru care duce la menţinerea gheţarului chiar şi vara. Practic, acest gheţar rămâne intact chiar şi când afară, la o distanţă de câţiva metri de el, temperatura trece de 30 C. Cât de uşor mi-a fost să înţeleg textul din Romani 12:2 după ce am vizitat această peşteră. „Să nu vă potriviţi chipului veacului acestuia…” zice Domnul, care este dispus să ne ajute, aşa cum aerul rece din interiorul peşterii menţine gheţarul. Putem fi cei ce fac diferența în această lume.

  Remus Ciutan

  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Frumoasa dragoste

  Și dragostea stă în viețuirea după poruncile Lui. Aceasta este porunca în care trebuie să...

  Gardurile de protecție

  Și dragostea stă în viețuirea după poruncile Lui. Aceasta este porunca în care trebuie să...

  Tu de ce asculți?

  Și dragostea stă în viețuirea după poruncile Lui. Aceasta este porunca în care trebuie să...

  Ajutorul tău contează

  Și dragostea stă în viețuirea după poruncile Lui. Aceasta este porunca în care trebuie să...

  Publicate astăzi

  Douăsprezece feluri de rod

  Când nu știi ceva, nu insista să pari mai deștept sau mai cunoscător, în cele din urmă se va dovedi neștiința, și această dezvăluire doare mult mai rău decât modestia de a recunoaște o limită firească. Până și geniile mai au multe lucruri de înțeles și de descoperit. Va fi un timp al descoperirilor și al științei depline, veșnicia se va ocupa de acest lucru.

  O voce slabă și liniștită

  Când ești îndemnată de Duhul Sfânt să faci un anumit lucru – când auzi vocea Lui spunându-ți să faci ceva – ascultă și acționează! Nu știi niciodată cum vrea Dumnezeu să te folosească pentru a le face un bine celorlalți.

  Un duh de putere

  În caz de timiditate, de lipsă de motivație sau de oricare altă barieră ai putea întâlni, Domnul este gata să-ți dea puterea de a rezolva lucrurile. El îți dă puterea dragostei și a unei minți sănătoase și echilibrate pentru a lua cele mai bune decizii. Fie ca Domnul să-ți dea aceste daruri chiar astăzi!

  (In)suflă credință!

  Doamne, ajută-mă să fiu în lumea aceasta un martor al speranței pentru cei care nu mai cred nici măcar în ei înșiși! Dă-mi tăria să fiu pentru alții o ancoră în furtună! PROVOCARE: Pune-ți ca țintă astăzi să încurajezi cât mai multe persoane!

  A tevékeny szeretet országa

  „Jézus pedig felelt nékik: Az én Atyám mind ez ideig munkálkodik, én is munkálkodom.” (Ján...