Articolul precedentEl ne învață
  Articolul următorEl aduce înțelepciune și înțelegere

  Mai multe conflicte?

  Dacă este cu putință, întrucât atârnă de voi, trăiți în pace cu toți oamenii. (Romani 12:18)

  Deși combativi și foarte dispuși la deschiderea conflictelor, oamenii au căutat dintotdeauna pacea. Paradoxal au fost dispuși să ucidă pentru a o obține. Cel mai semnificativ moment pentru căutarea păcii a avut loc după primul război mondial, în 1919, pe data de 25 ianuarie. Atunci, președintele SUA, Woodrow Wilson, propunea, la Conferința de pace de la Paris, crearea Ligii Națiunilor sau Societatea Națiunilor. Aceasta a fost o organizație interguvernamentală, precursoarea Organizației Națiunilor Unite. Societatea a fost prima organizație internațională de securitate având obiectivul principal să mențină pacea mondială. Stabilite în Pactul Societății Națiunilor, scopurile principale ale Societății erau prevenirea războiului prin securitate colectivă, dezarmarea, și rezolvarea disputelor internaționale prin negociere și arbitraj. Printre altele, erau tratate și probleme precum condițiile de muncă, tratamentul corect a locuitorilor indigeni, traficul de persoane și a drogurilor, comercializarea armelor, sănătatea mondială, prizonierii de război, și protejarea minorităților din Europa. Societatea nu dispunea de forțe armate proprii, ci depindea de Marile Puteri pentru a-și pune în aplicare rezoluțiile, menținerea sancțiunilor economice pe care Societatea le impunea sau să i se ofere o armată pe care Societatea să o poată folosi când va fi necesar. Cu toate acestea, ezitau adesea să o folosească. Sancțiunile puteau, de asemenea, să nemulțumească membrii Societății, prin urmare nu se puteau conforma cu acestea. După o serie de succese, Liga s-a dovedit neputincioasă în fața agresiunii dinaintea celui de-al doilea război mondial. Germania a părăsit Societatea Națiunilor, urmată apoi de Japonia, Italia, Spania și alții. Declanșarea celui de-al Doilea Război Mondial a însemnat eșecul scopului principal al Societății, acela de a împiedica o nouă conflagrație mondială.

  În fața ta stă o nouă zi. O zi în care Dumnezeu vrea să te binecuvânteze dându-ți pacea Lui. Ce vei face cu ea? Vei căuta să eviți conflicte inutile? Vei putea să spui la sfârșitul zilei că ai fost un om al păcii? Îți mai propun ceva. Hai să nu mai fim reactivi. Hai să căutăm azi să aducem pacea. Să fim vocea care spune celui care asuprește că Dumnezeu îl cheamă la pace. Este misiunea noastră să legăm rănile războiului și să alinăm suferința celor asupriți. Eliberează-te de orice gând războinic și nu uita că este un demers foarte dificil care poate eșua în orice clipă.

  Depărtează-te de rău și fă binele; caută pacea și aleargă după ea! (Ps.34:14)

  Ruben Atomei

  Mai multe conflicte? - 2018. Dacă este cu putință, întrucât atârnă de voi, trăiți în pace cu toți oamenii. (Romani 12:18)
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Binecuvântat prin mustrare!

  Ferice de omul pe care-l ceartă Dumnezeu! Nu nesocoti mustrarea Celui Atot Puternic. (Iov 5:17)Se...

  Cearta

  Ferice de omul pe care-l ceartă Dumnezeu! Nu nesocoti mustrarea Celui Atot Puternic. (Iov 5:17)Unul...

  La furat

  Ferice de omul pe care-l ceartă Dumnezeu! Nu nesocoti mustrarea Celui Atot Puternic. (Iov 5:17)Iubirea...

  Cum să trăiești o viață din ce în ce mai fericită?

  Ferice de omul pe care-l ceartă Dumnezeu! Nu nesocoti mustrarea Celui Atot Puternic. (Iov 5:17)Nu...

  Publicate astăzi

  Primii patru oameni din lume

  Resentimentele cresc în timp dacă nu suntem atenți și dacă nu păstrăm o legătură deplină cu Dumnezeu.

  În fiecare zi, un capitol

  Dumnezeu ne promite că nu ne va „lăsa” și nu ne va „părăsi”, indiferent de circumstanțe. Am simțit conducerea divină – am văzut o schimbare care conducea spre creștere spirituală.

  Dreptatea

  Toţi cei care „flămânzesc şi însetează după neprihănire” sunt numiţi „ferice”. Dumnezeu îi numeşte oameni fericiţi. Înţelegi acest lucru? Ei vor fi categoric săturaţi în virtutea dreptăţii divine.

  Paşte mieluşeii şi oiţele mele!

  Doamne, dă-ne înțelepciune să fim buni mentori și pune în inima noastră iubire față de copiii și tinerii bisericii Tale! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți numele tuturor copiilor și tinerilor din biserica ta! Apoi, roagă-te pentru fiecare nume în parte!

  Jellem, amit a világ elismer

  "Legyetek feddhetetlenek és tiszták, Isten szeplőtlen gyermekei az elfordult és elvetemedett nemzetség közepette, akik közöttfényletek,...