Articolul precedentDuhul dă viața
  Articolul următorEl le vorbește acelora care ascultă

  Iarnă la munte – Rătăcirea

  Mersul pe munte iarna poate să devină uneori și o experiență neplăcută. Una din situații ar putea să fie rătăcirea, atunci când te pierzi de grup. O soluție rapidă în acest caz este să strigi și să mergi înapoi pe urmele pașilor rămași în zăpadă. Dacă ai un fluier, fluieră de mai multe ori în semnale lungi și păstrează un timp de liniște ca să auzi alte semnale, apoi mergi pe direcția de unde ai auzit semnalul și fluieră în continuare.
  Nu alerga în toate direcțiile căutând urme. Așează-te și încearcă să te calmezi. Privește în jurul tău și vezi ce elemente recunoști de pe drumul pe care mergeai. Dacă poți, urcă mai sus (un dâmb, un copac) și încearcă să vezi unde te afli în raport cu drumul inițial pe care îl parcurgeai. În caz că ai găsit drumul pe unde mergeai, strigă din nou și așteaptă răspunsul colegilor.

  Când ești pe un teren înalt, ieși din vânt, mergi la vale până găsești un curs de apă pe care să îl urmezi până ce găsești un râu, care te duce sigur la civilizație.

  Dacă s-a lăsat noaptea și nu este vizibilitate, cel mai bine este să rămâi pe loc și să încerci să faci un foc. Într-un final poți suna și la 112 sau numărul 0salvamont, dar nu părăsi locul de unde ai sunat.

  Oricum cel mai bine este să te ferești de evenimente nefavorabile, deoarece este mai bine să înveți din experiența altora, fără să te expui tu la riscuri inutile.

  Uneori simți că ești singur și nu mai ști care sunt învăţăturile corecte despre voia lui Dumnezeu. Dumnezeu este cu tine în frământările acestea ca să îţi dea înțelepciune și speranţă! Citeşte în continuare din Biblia ta. Unele personaje biblice s-au rătăcit spiritual, dar au învățat lecția încrederii în Dumnezeu. După ce Moise a murit, Iosua s-a văzut singur dar a primit încurajarea prezenței lui Dumnezeu prin cuvintele acestea

  ”Eu voi fi cu tine, nu te voi lăsa, nici nu te voi părăsi” (Iosua 1,5).

  Oricând te rătăcești fizic sau spiritual, și tu poți să te încrezi în făgăduința prezenței lui Dumnezeu în viața ta.

  Practic: Caută azi făgăduinţe biblice de speranţă pentru vremuri de ”rătăcire”; scrie-le pe un carton şi păstrează-l în Biblia ta.

  Gusty Angheluta

  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Frumoasa dragoste

  Și dragostea stă în viețuirea după poruncile Lui. Aceasta este porunca în care trebuie să...

  Gardurile de protecție

  Și dragostea stă în viețuirea după poruncile Lui. Aceasta este porunca în care trebuie să...

  Tu de ce asculți?

  Și dragostea stă în viețuirea după poruncile Lui. Aceasta este porunca în care trebuie să...

  Ajutorul tău contează

  Și dragostea stă în viețuirea după poruncile Lui. Aceasta este porunca în care trebuie să...

  Publicate astăzi

  Douăsprezece feluri de rod

  Când nu știi ceva, nu insista să pari mai deștept sau mai cunoscător, în cele din urmă se va dovedi neștiința, și această dezvăluire doare mult mai rău decât modestia de a recunoaște o limită firească. Până și geniile mai au multe lucruri de înțeles și de descoperit. Va fi un timp al descoperirilor și al științei depline, veșnicia se va ocupa de acest lucru.

  O voce slabă și liniștită

  Când ești îndemnată de Duhul Sfânt să faci un anumit lucru – când auzi vocea Lui spunându-ți să faci ceva – ascultă și acționează! Nu știi niciodată cum vrea Dumnezeu să te folosească pentru a le face un bine celorlalți.

  Un duh de putere

  În caz de timiditate, de lipsă de motivație sau de oricare altă barieră ai putea întâlni, Domnul este gata să-ți dea puterea de a rezolva lucrurile. El îți dă puterea dragostei și a unei minți sănătoase și echilibrate pentru a lua cele mai bune decizii. Fie ca Domnul să-ți dea aceste daruri chiar astăzi!

  (In)suflă credință!

  Doamne, ajută-mă să fiu în lumea aceasta un martor al speranței pentru cei care nu mai cred nici măcar în ei înșiși! Dă-mi tăria să fiu pentru alții o ancoră în furtună! PROVOCARE: Pune-ți ca țintă astăzi să încurajezi cât mai multe persoane!

  A tevékeny szeretet országa

  „Jézus pedig felelt nékik: Az én Atyám mind ez ideig munkálkodik, én is munkálkodom.” (Ján...