Articolul precedentDuhul dă viața
  Articolul următorEl le vorbește acelora care ascultă

  Iarnă la munte – Rătăcirea

  Mersul pe munte iarna poate să devină uneori și o experiență neplăcută. Una din situații ar putea să fie rătăcirea, atunci când te pierzi de grup. O soluție rapidă în acest caz este să strigi și să mergi înapoi pe urmele pașilor rămași în zăpadă. Dacă ai un fluier, fluieră de mai multe ori în semnale lungi și păstrează un timp de liniște ca să auzi alte semnale, apoi mergi pe direcția de unde ai auzit semnalul și fluieră în continuare.
  Nu alerga în toate direcțiile căutând urme. Așează-te și încearcă să te calmezi. Privește în jurul tău și vezi ce elemente recunoști de pe drumul pe care mergeai. Dacă poți, urcă mai sus (un dâmb, un copac) și încearcă să vezi unde te afli în raport cu drumul inițial pe care îl parcurgeai. În caz că ai găsit drumul pe unde mergeai, strigă din nou și așteaptă răspunsul colegilor.

  Când ești pe un teren înalt, ieși din vânt, mergi la vale până găsești un curs de apă pe care să îl urmezi până ce găsești un râu, care te duce sigur la civilizație.

  Dacă s-a lăsat noaptea și nu este vizibilitate, cel mai bine este să rămâi pe loc și să încerci să faci un foc. Într-un final poți suna și la 112 sau numărul 0salvamont, dar nu părăsi locul de unde ai sunat.

  Oricum cel mai bine este să te ferești de evenimente nefavorabile, deoarece este mai bine să înveți din experiența altora, fără să te expui tu la riscuri inutile.

  Uneori simți că ești singur și nu mai ști care sunt învăţăturile corecte despre voia lui Dumnezeu. Dumnezeu este cu tine în frământările acestea ca să îţi dea înțelepciune și speranţă! Citeşte în continuare din Biblia ta. Unele personaje biblice s-au rătăcit spiritual, dar au învățat lecția încrederii în Dumnezeu. După ce Moise a murit, Iosua s-a văzut singur dar a primit încurajarea prezenței lui Dumnezeu prin cuvintele acestea

  ”Eu voi fi cu tine, nu te voi lăsa, nici nu te voi părăsi” (Iosua 1,5).

  Oricând te rătăcești fizic sau spiritual, și tu poți să te încrezi în făgăduința prezenței lui Dumnezeu în viața ta.

  Practic: Caută azi făgăduinţe biblice de speranţă pentru vremuri de ”rătăcire”; scrie-le pe un carton şi păstrează-l în Biblia ta.

  Gusty Angheluta

  Iarnă la munte - Rătăcirea - 2018. Când ești pe un teren înalt, ieși din vânt, mergi la vale până găsești un curs de apă pe care să îl urmezi până ce găsești un râu, care te duce sigur la civilizație.
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Dumnezeu pentru o zi

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Perfecționistul perfect

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Fără retușuri

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  zidește drept

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Publicate astăzi

  Patru stele ale generalului

  Erau câteva lucruri pe care ucenicii le-au pierdut din vedere. Din moment ce El, Învățătorul, Își punea viața în mâinile Tatălui ceresc dimineața când Se ruga, încă înaintea apariției zorilor, avea totală încredere în ocrotirea divină. Iar al doilea lucru era acela că, dacă ajungea într-o situație complicată, El știa că poate să ceară ajutor chiar și împotriva furiei naturii. Când te încredințezi lui Dumnezeu, El poate să te scape.

  Atunci când dezastrul lovește

  Este remarcabil și faptul că nu am auzit niciodată atâtea persoane care să recunoască public bunătatea lui Dumnezeu, în ciuda situației lor teribile; sunt sigură că El a fost plăcut impresionat de aceasta!

  Răbdarea şi perseverenţa

  Câteodată, când lucrurile merg prost, simţăminte de descurajare ne vin în minte şi ne fac să credem că nu merită să mai luptăm pentru nimic. Dar, uneori, momentele ca acestea sunt cele care ne dau ocazia să facem din viaţa noastră o sursă de inspiraţie pentru alţii.

  Aşa am văzut la tata!

  Este timpul să ne rugăm cu mult interes ca Dumnezeu să ne deschidă ochii pentru a putea croi cu picioarele noastre cele mai drepte cărări. PROVOCARE: Fii foarte atent la ce faci, ca să nu te simți vreodată cu musca pe căciulă tocmai atunci când ar trebui să-i avertizezi sau să-i mustri pe cei care vin pe urmele tale!

  Őrizzük meg az isteni világosságot!

  „Kérlek azért titeket, atyámfiai, az Istennek irgalmasságára, hogy szánjátok oda a ti testeiteket élő, szent...