Când ai umblat ultima dată desculț?

  În urmă cu doar cincisprezece ani, când aveam vârsta unora dintre voi, în timpul verii obișnuiam să stau mult desculț. Era destul de greu la început. Timp de șapte luni pielea tălpii, lipsită de antrenament, se subția și devenea sensibilă. Primele zile desculț erau de acomodare. Asfaltul fierbinte și pietricelele ascuțite de pe șosea nu iertau pielea netedă și odihnită.
  Cel mai greu însă, era mersul desculț pe pajiștile proaspăt cosite. Fânul strâns în căpițe (sau ”purculeți” cum le ziceam noi, la Ocnița) lăsa în urma lui cotorii uscați, ascuțiți și neprietenoși. Acesta era de regulă terenul nostru de joacă (fotbal, alergări…). Cu timpul însă, pielea tălpii se îngroșa, devenea dură și rezistentă la toate acestea.

  Istoria pantofilor este foarte diversă în funcție de epocă sau cultură. În afara pielii naturale a piciorului (mersul desculț e caracteristic fiecărei epoci și culturi), oamenii au folosit pentru încălțări piele de animale. Au fost folosite și alte materiale (sandalele egiptene erau făcute din frunze de papirus și palmier, în China și Japonia din paie de orez, iar în India din lemn!).

  Cum ar fi să ai încălțări din lemn? Ar fi ușoară drumeția? Ar fi confortabile?

  Lucrând ca tipograf, inventatorul irlandez emigrat în SUA, Humphrey O`Sullivan (născut în 1853), trebuia să meargă zi de zi pe podeaua rece și dură din piatră. Pentru a-și ușura munca a adus de acasă un preș de cauciuc pe care să stea. În scurt timp colegii de muncă i-au ”împrumutat” pentru totdeauna preșul, ceea ce l-a determinat pe O`Sullivan să inventeze altceva. A tăiat două bucăți de cauciuc (după mărimea picioarelor lui) și le-a bătut în cuie în talpa dură a pantofilor lui. Rezultatele au fost peste așteptări de bune. Curând, O`Sullivan și-a deschis o fabrică pentru producerea industrială a tălpilor de cauciuc.

  Poate, asemănător condițiilor de muncă ale lui O`Sullivan, ai parte și tu de o ”podea rece și dură” pe care mergi zilnic. Poate sunt colegii tăi care te judecă, sau râd de tine, sau părinții care nu te înțeleg. E din ce în ce mai greu să îți afirmi credința, însă te invit să citești versetul zilei și să prinzi curaj:

  ”Flăcăii vor obosi și vor osteni, tinerii se vor împiedica și vor cădea, dar cei ce se încred în Domnul își vor înnoi puterea, se vor înălța prinzând aripi ca vulturii, vor alerga și nu vor osteni, vor umbla și nu vor obosi.” Isaia 40:30-31

  Dorgo Adrian

  Când ai umblat ultima dată desculț? - 2018. Istoria pantofilor este foarte diversă în funcție de epocă sau cultură. În afara pielii naturale a piciorului (mersul desculț e caracteristic fiecărei epoci și culturi), oamenii au folosit pentru încălțări piele de animale. Au fost folosite și alte materiale (sandalele egiptene erau făcute din frunze de papirus și palmier, în China și Japonia din paie de orez, iar în India din lemn!).
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Casa lui David

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Floare de colț

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Urmașii

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Primăvară = binecuvântare

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Publicate astăzi

  Trei crai de la Răsărit

  La final, întreabă-te ce fel de daruri poți aduce tu prin care să-L recunoști pe Domnul Isus ca Rege, Mare-Preot și Jertfă pentru salvarea celui pierdut.

  Dumnezeu l-a folosit pe soțul meu ca să-mi schimbe perspectiva

  Dumnezeu mi-a arătat clar că acea carte nu este despre mine, ci menirea ei este să-i ajute pe mulţi peregrini pe drumul spinos al vieții și să-I aducă Lui slavă. Îi mulțumesc Domnului pentru dragostea Lui necondiționată, pentru favoarea nemeritată și pentru harul Său minunat!

  Ecoul cuvintelor mele

  Cuvintele sunt arme foarte periculoase, care pot aduce bine sau rău. Adu-ţi aminte astăzi de situaţia băiatului care a reacţionat la ecoul propriilor cuvinte. Să folosim cuvintele pentru a domoli mânia şi pentru a aduce pace în inimile celor care ne ascultă.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie autentică

  Roagă-te pentru tinerii plecați din biserică! PROVOCARE: Folosește o ocazie pentru a le mulțumi în mod autentic tinerilor pentru implicarea lor în slujire!

  Krisztus az egyetlen Megváltó

  „Aki megszabadított minket a sötétség hatalmából, és általvitt az Ő szerelmes Fiának országába. Akiben van...