Când ai umblat ultima dată desculț?

  În urmă cu doar cincisprezece ani, când aveam vârsta unora dintre voi, în timpul verii obișnuiam să stau mult desculț. Era destul de greu la început. Timp de șapte luni pielea tălpii, lipsită de antrenament, se subția și devenea sensibilă. Primele zile desculț erau de acomodare. Asfaltul fierbinte și pietricelele ascuțite de pe șosea nu iertau pielea netedă și odihnită.
  Cel mai greu însă, era mersul desculț pe pajiștile proaspăt cosite. Fânul strâns în căpițe (sau ”purculeți” cum le ziceam noi, la Ocnița) lăsa în urma lui cotorii uscați, ascuțiți și neprietenoși. Acesta era de regulă terenul nostru de joacă (fotbal, alergări…). Cu timpul însă, pielea tălpii se îngroșa, devenea dură și rezistentă la toate acestea.

  Istoria pantofilor este foarte diversă în funcție de epocă sau cultură. În afara pielii naturale a piciorului (mersul desculț e caracteristic fiecărei epoci și culturi), oamenii au folosit pentru încălțări piele de animale. Au fost folosite și alte materiale (sandalele egiptene erau făcute din frunze de papirus și palmier, în China și Japonia din paie de orez, iar în India din lemn!).

  Cum ar fi să ai încălțări din lemn? Ar fi ușoară drumeția? Ar fi confortabile?

  Lucrând ca tipograf, inventatorul irlandez emigrat în SUA, Humphrey O`Sullivan (născut în 1853), trebuia să meargă zi de zi pe podeaua rece și dură din piatră. Pentru a-și ușura munca a adus de acasă un preș de cauciuc pe care să stea. În scurt timp colegii de muncă i-au ”împrumutat” pentru totdeauna preșul, ceea ce l-a determinat pe O`Sullivan să inventeze altceva. A tăiat două bucăți de cauciuc (după mărimea picioarelor lui) și le-a bătut în cuie în talpa dură a pantofilor lui. Rezultatele au fost peste așteptări de bune. Curând, O`Sullivan și-a deschis o fabrică pentru producerea industrială a tălpilor de cauciuc.

  Poate, asemănător condițiilor de muncă ale lui O`Sullivan, ai parte și tu de o ”podea rece și dură” pe care mergi zilnic. Poate sunt colegii tăi care te judecă, sau râd de tine, sau părinții care nu te înțeleg. E din ce în ce mai greu să îți afirmi credința, însă te invit să citești versetul zilei și să prinzi curaj:

  ”Flăcăii vor obosi și vor osteni, tinerii se vor împiedica și vor cădea, dar cei ce se încred în Domnul își vor înnoi puterea, se vor înălța prinzând aripi ca vulturii, vor alerga și nu vor osteni, vor umbla și nu vor obosi.” Isaia 40:30-31

  Dorgo Adrian

  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Iertare

  Dacă ne mărturisim păcatele, El este credincios și drept, ca să ne ierte păcatele și...

  Păstrază-te curat

  Dacă ne mărturisim păcatele, El este credincios și drept, ca să ne ierte păcatele și...

  Un păcătos iertat

  Dacă ne mărturisim păcatele, El este credincios și drept, ca să ne ierte păcatele și...

  Mai mult decât o paradă

  Dacă ne mărturisim păcatele, El este credincios și drept, ca să ne ierte păcatele și...

  Publicate astăzi

  Douăsprezece luni ale anului

  O lună nu este un timp prea scurt, dar nici prea lung. Prin urmare, cum ar fi dacă ai găsi un mic proiect personal pe care să-l desfășori împreună cu un prieten sau cu mai mulți? Să aveți un motiv de sărbătoare în fiecare lună încă de aici.

  Iertarea

  Vom reuși să îi iertăm pe alții numai cerându-I lui Isus în fiecare dimineață să ne dea ajutor, putere și un duh de iertare.

  Greutăţile financiare

  A trebuit să trecem prin multe încercări, dar acestea ne-au dat mari lecții pentru caracter. Am învățat să apreciem puținul pe care îl aveam, să fim foarte flexibili cu hobby-urile, să ne descurcăm cu puțin și să economisim mult, să exersăm permanent autocontrolul și să mulțumim lui Dumnezeu pentru toate lucrurile.

  Răspunsul religiei

  Doamne, arată-ne mie și copiilor mei frumusețea vieții când ești Tu la cârmă! PROVOCARE: Alege astăzi un imn pe care nu l-ai mai cântat de mult și fredonează-l ori de câte ori poți!

  Sátánt a saját cselekedetei ítélik el

  „És énekelik Mózesnek, az Isten szolgájának énekét, és a Báránynak énekét, ezt mondván: Nagyok és...