Unic

Oricât de greu pare de crezut, fiecare fulg de zăpadă care a căzut vreodată pe pământ a fost unic. Dacă stai să te gândești că într-un metru cub de zăpadă se estimează să fie aproximativ 350 de milioane de fulgi, atunci faptul că fiecare din ei este unic este și mai incredibil.
Experții spun că fiecare fulg de nea este o conglomerare a peste 200 de cristale de gheață perfecte.

Tot ei spun că fulgii se formează când vaporii de gheață se răcesc în timp ce trec prin nori. În coborâre, moleculele de apă împrăștiate peste tot în formă de vapori, încep să își piardă mișcarea neregulată datorită scăderii temperaturii. Aerul rece de jos frânează coborârea moleculelor de apă, oferind răgaz pentru a se uni unele cu altele transformându-se din stare gazoasă în stare solidă. Dar unirea moleculelor nu are loc haotic pentru că întotdeauna se unesc ca forme hexagonale similare.

Totul începe cu o moleculă de apă hexagonală. După aceea prima moleculă se întâlnește cu alte molecule similare și împreună formează un lanț de molecule. În coborâre lanțul acesta devine solid în formă de cristale de gheață, care este continuu modelat în funcție de temperatura și gradul de umiditate din atmosferă, până ajunge la noi.

Ți se pare dificilă explicația? Defapt ea e mult mai complexă, însă eu am vrut să îți demonstrez câtă măiestrie și cât calcul a făcut Dumnezeu pentru un fulg de zăpadă. Toată grija asta arată că fiecare din steluțe e valoroasă pentru Dumnezeu. Privind la steluțele zglobii nu putem ignor cât de infinită este capacitatea lui Dumnezeu de a crea și de a se îngriji de creația Sa.

Iov spune că

„Dumnezeu face lucruri mari și nepătrunse, minuni fără număr.” (Iov 9:10)

Și tu ești unic/unică în ochii lui Dumnezeu. Personal îmi place să cred că defapt când Dumnezeu a proiectat fulgii de zăpadă, printre altele, i-a proiectat si pentru bucuria mea și bucuria ta. E un mod de a ne arăta că ne iubește.

Benjamin Stan

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video