Unic

  Oricât de greu pare de crezut, fiecare fulg de zăpadă care a căzut vreodată pe pământ a fost unic. Dacă stai să te gândești că într-un metru cub de zăpadă se estimează să fie aproximativ 350 de milioane de fulgi, atunci faptul că fiecare din ei este unic este și mai incredibil.
  Experții spun că fiecare fulg de nea este o conglomerare a peste 200 de cristale de gheață perfecte.

  Tot ei spun că fulgii se formează când vaporii de gheață se răcesc în timp ce trec prin nori. În coborâre, moleculele de apă împrăștiate peste tot în formă de vapori, încep să își piardă mișcarea neregulată datorită scăderii temperaturii. Aerul rece de jos frânează coborârea moleculelor de apă, oferind răgaz pentru a se uni unele cu altele transformându-se din stare gazoasă în stare solidă. Dar unirea moleculelor nu are loc haotic pentru că întotdeauna se unesc ca forme hexagonale similare.

  Totul începe cu o moleculă de apă hexagonală. După aceea prima moleculă se întâlnește cu alte molecule similare și împreună formează un lanț de molecule. În coborâre lanțul acesta devine solid în formă de cristale de gheață, care este continuu modelat în funcție de temperatura și gradul de umiditate din atmosferă, până ajunge la noi.

  Ți se pare dificilă explicația? Defapt ea e mult mai complexă, însă eu am vrut să îți demonstrez câtă măiestrie și cât calcul a făcut Dumnezeu pentru un fulg de zăpadă. Toată grija asta arată că fiecare din steluțe e valoroasă pentru Dumnezeu. Privind la steluțele zglobii nu putem ignor cât de infinită este capacitatea lui Dumnezeu de a crea și de a se îngriji de creația Sa.

  Iov spune că

  „Dumnezeu face lucruri mari și nepătrunse, minuni fără număr.” (Iov 9:10)

  Și tu ești unic/unică în ochii lui Dumnezeu. Personal îmi place să cred că defapt când Dumnezeu a proiectat fulgii de zăpadă, printre altele, i-a proiectat si pentru bucuria mea și bucuria ta. E un mod de a ne arăta că ne iubește.

  Benjamin Stan

  Unic - 2018. Tot ei spun că fulgii se formează când vaporii de gheață se răcesc în timp ce trec prin nori. În coborâre, moleculele de apă împrăștiate peste tot în formă de vapori, încep să își piardă mișcarea neregulată datorită scăderii temperaturii. Aerul rece de jos frânează coborârea moleculelor de apă, oferind răgaz pentru a se uni unele cu altele transformându-se din stare gazoasă în stare solidă. Dar unirea moleculelor nu are loc haotic pentru că întotdeauna se unesc ca forme hexagonale similare.
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  O cunoștință veșnică

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Dăinuie veșnic

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Dumnezeu pentru o zi

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Perfecționistul perfect

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Publicate astăzi

  Avion de croazieră cu patru motoare

  Există unele lucruri pe care ni le-am putea achiziționa, însă nu ne-ar folosi la nimic, poate doar pentru satisfacerea orgoliului. Poți avea în garaj un Ferrari, dar să nu ai șosele ca să beneficiezi de capacitățile mașinii. Prin urmare, dacă ne putem controla pornirile de grandomanie, vom face și vom cumpăra pentru noi ceea ce se potrivește statutului, dar și posibilităților din contextul în care trăim. Hai să nu înmulțim numărul snobilor, ci mai bine să fim chibzuiți!

  Lumina cerească

  De ce să nu ne preocupăm, dimineața devreme, înainte de munca fiecărei zile, să petrecem timp fără grabă conectați la Sursa luminii cerești? Celor care fac așa, Dumnezeu le-a promis călăuzire în viață.

  Toleranţa

  Astăzi ne putem dezvolta toleranţa, dacă ne înfruntăm responsabilităţile cu încredere în Dumnezeu, în promisiunile Lui şi dacă ne rugăm până primim binecuvântările Lui.

  Sfatul nelegiuit dat de mamă

  Doamne, învață-ne înțelepciunea și bunătatea Ta și ajută-ne să fim o binecuvântare pentru cei din jurul nostru, îndreptându-i spre Tine! PROVOCARE: Când ți se cere sfatul, gândește-te ce ar spune Isus dacă ar fi întrebat în locul tău!

  A fiatalok Isten eszközei

  „Jó a férfiúnak, ha igát visel ifjúságában.” (Siral 3,27)„Isten fiatalokat hív, akik ifjúságuk lendületével és...