Mijloace de amăgire

  „ca să nu mai fim copii, plutind încoace și încolo, purtați de orice vânt de învățătură, prin viclenia oamenilor și prin șiretenia lor în mijloacele de amăgire.” Efeseni 4:14

  Pe o vale strâmtă, într-un codru des, își avea casa un vânător priceput și puternic. Întotdeauna când se hotăra să vâneze, își lua pușca și cutreiera codrii și munții în căutarea vânatului. Dar odată cu trecerea anilor, vânătorul a început să îmbătrânească și să-și piardă din putere, așa că începu a face planuri viclene spre a amăgi vânatul și a-l atrage spre casa lui.

  După mulți ani în care a continuat să vâneze chiar în curtea casei lui, a hotărât să divulge secretul. Cum făcea? A aflat că mistreților le plac nucile, așa că a adunat multe nuci și, pentru a le face și mai gustoase, le fierbea în apă cu sare. După aceea, cu desaga plină de nuci pe umăr cutreiera cărările. Unde vedea urmă de mistreț lăsa o nucă, apoi se îndrepta spre casa lui lăsând pe drum două nuci, apoi trei, apoi patru, și tot așa până când în curtea casei lui, în fața cerdacului, făcea o mică grămadă. Atunci când mistreții găseau nucile, continuau să caute alte și alte nuci sărate, până când ajungeau în fața cerdacului, unde bătrânul vânător aștepta moțăind în jilțul său momentul în care mistreții se ospătau din grămăjoara de nuci.

  Poc! Poc!… Și gata. Avea acolo, chiar în fața ușii, ceea ce își dorea. Cum? Prin „șiretenia lui în mijloacele de amăgire”.

  O! Cât de mulți copii și tineri nu sunt amăgiți cu un miros sau cu un gust care pe zi ce trece vrea tot mai mult. Și uite-așa, marele amăgitor reușește să ne atragă exact acolo unde a plănuit – să ne prindă în plasa lui.

  Ionel Indricău, Director Exploratori, Conferința Banat

  Mijloace de amăgire - 2018. „ca să nu mai fim copii, plutind încoace și încolo, purtați de orice vânt de învățătură, prin viclenia oamenilor și prin șiretenia lor în mijloacele de amăgire.” Efeseni 4:14
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Binecuvântat prin mustrare!

  Ferice de omul pe care-l ceartă Dumnezeu! Nu nesocoti mustrarea Celui Atot Puternic. (Iov 5:17)Se...

  Cearta

  Ferice de omul pe care-l ceartă Dumnezeu! Nu nesocoti mustrarea Celui Atot Puternic. (Iov 5:17)Unul...

  La furat

  Ferice de omul pe care-l ceartă Dumnezeu! Nu nesocoti mustrarea Celui Atot Puternic. (Iov 5:17)Iubirea...

  Cum să trăiești o viață din ce în ce mai fericită?

  Ferice de omul pe care-l ceartă Dumnezeu! Nu nesocoti mustrarea Celui Atot Puternic. (Iov 5:17)Nu...

  Publicate astăzi

  Primii patru oameni din lume

  Resentimentele cresc în timp dacă nu suntem atenți și dacă nu păstrăm o legătură deplină cu Dumnezeu.

  În fiecare zi, un capitol

  Dumnezeu ne promite că nu ne va „lăsa” și nu ne va „părăsi”, indiferent de circumstanțe. Am simțit conducerea divină – am văzut o schimbare care conducea spre creștere spirituală.

  Dreptatea

  Toţi cei care „flămânzesc şi însetează după neprihănire” sunt numiţi „ferice”. Dumnezeu îi numeşte oameni fericiţi. Înţelegi acest lucru? Ei vor fi categoric săturaţi în virtutea dreptăţii divine.

  Paşte mieluşeii şi oiţele mele!

  Doamne, dă-ne înțelepciune să fim buni mentori și pune în inima noastră iubire față de copiii și tinerii bisericii Tale! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți numele tuturor copiilor și tinerilor din biserica ta! Apoi, roagă-te pentru fiecare nume în parte!

  Jellem, amit a világ elismer

  "Legyetek feddhetetlenek és tiszták, Isten szeplőtlen gyermekei az elfordult és elvetemedett nemzetség közepette, akik közöttfényletek,...