Mijloace de amăgire

  „ca să nu mai fim copii, plutind încoace și încolo, purtați de orice vânt de învățătură, prin viclenia oamenilor și prin șiretenia lor în mijloacele de amăgire.” Efeseni 4:14

  Pe o vale strâmtă, într-un codru des, își avea casa un vânător priceput și puternic. Întotdeauna când se hotăra să vâneze, își lua pușca și cutreiera codrii și munții în căutarea vânatului. Dar odată cu trecerea anilor, vânătorul a început să îmbătrânească și să-și piardă din putere, așa că începu a face planuri viclene spre a amăgi vânatul și a-l atrage spre casa lui.

  După mulți ani în care a continuat să vâneze chiar în curtea casei lui, a hotărât să divulge secretul. Cum făcea? A aflat că mistreților le plac nucile, așa că a adunat multe nuci și, pentru a le face și mai gustoase, le fierbea în apă cu sare. După aceea, cu desaga plină de nuci pe umăr cutreiera cărările. Unde vedea urmă de mistreț lăsa o nucă, apoi se îndrepta spre casa lui lăsând pe drum două nuci, apoi trei, apoi patru, și tot așa până când în curtea casei lui, în fața cerdacului, făcea o mică grămadă. Atunci când mistreții găseau nucile, continuau să caute alte și alte nuci sărate, până când ajungeau în fața cerdacului, unde bătrânul vânător aștepta moțăind în jilțul său momentul în care mistreții se ospătau din grămăjoara de nuci.

  Poc! Poc!… Și gata. Avea acolo, chiar în fața ușii, ceea ce își dorea. Cum? Prin „șiretenia lui în mijloacele de amăgire”.

  O! Cât de mulți copii și tineri nu sunt amăgiți cu un miros sau cu un gust care pe zi ce trece vrea tot mai mult. Și uite-așa, marele amăgitor reușește să ne atragă exact acolo unde a plănuit – să ne prindă în plasa lui.

  Ionel Indricău, Director Exploratori, Conferința Banat

  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Dragostea înainte de toate!

  Dacă ne mărturisim păcatele, El este credincios și drept, ca să ne ierte păcatele și...

  Alege

  Dacă ne mărturisim păcatele, El este credincios și drept, ca să ne ierte păcatele și...

  Unirea

  De aceea, dați-vă și voi toate silințele ca să uniți cu credința voastră fapta; cu...

  Lucruri din belșug

  Căci, dacă aveți din belșug aceste lucruri în voi, ele nu vă vor lăsa să...

  Publicate astăzi

  A unsprezecea poartă – de Iacint

  La rândul nostru, și noi putem fi o reflexie a luminii care vine de la Dumnezeu spre cei ce trăiesc anonim sau ascunși de rușine ori de teamă. Dacă ei încă nu Îl văd pe Dumnezeu, noi am putea să le arătăm măcar puțin din ceea ce este El pentru viața noastră. Cu un mic efort și cu puțină bunăvoință, am putea să-i punem pe ceilalți în valoare mai mult decât o facem acum sau decât facem pentru noi înșine.

  Îngerii le-au păzit „coșul”

  Dumnezeu Și-a trimis îngerii să vegheze asupra „coșului” mătușilor mele la fel cum au vegheat asupra lui Moise pe fluviul Nil, cu mult timp în urmă. Slujim unui Dumnezeu uimitor! Va fi minunat să auzim în ceruri povestiri despre cum ne-au salvat îngerii noștri păzitori.

  De la bocet la bucurie

  Dumnezeu poate şi vrea să ne ia tristeţea, descurajarea şi amărăciunea, ca noi să ne putem bucura de viaţă şi să fim pregătiţi să-L primim cu bucurie. Domnul ne va binecuvânta dacă îi dăm voie.

  Între două lumi

  Tată, ne rugăm pentru tinerii indeciși să se prindă de Tine! Și pe cei plecați departe înapoiază-i casei Tale! PROVOCARE: Gândește-te la o carte care vorbește despre Isus și ofer-o, când ai ocazia, unui tânăr!

  Isten minden cselekedetet megítél

  „Mert minden cselekedetet az Isten ítéletre előhoz, minden titkos dologgal, akár jó, akár gonosz legyen...