Cu gândurile la pas

  A fost vreodată o dezordine atât de mare la tine în cameră, încât atunci când ți s-a spus să faci curat, ți-a venit să ieși la o plimbare?
  Din când în când și eu simt nevoia să fac o plimbare pe jos. Nu contează anotimpul, nici măcar starea vremii. Au fost ocazii în care am ieșit la plimbare când afară ploua cu găleata (vara), sau când afară ningea cu fulgi atât de mari că în 30 de minute totul era acoperit cu un strat frumos și alb de zăpadă.

  De ce fac aceste plimbări? Sigur mișcarea este sănătoasă, însă cel mai mult fac aceste plimbări pentru clipe atât de prețioase în care pot fi doar cu gândurile mele. Și constat că simt nevoia de plimbare mai ales atunci când mintea mea este inundată de fel de fel de griji si probleme. Când parcă aglomerația de gânduri e așa de mare încât știu că trebuie să fac ordine, dar nu știu cum.

  În momentele acelea în care merg pe jos, încep să iau rând pe rând toate gândurile mele, și le discut cu Dumnezeu. Vorbesc despre ele, încerc să mă gândesc la un pasaj din Biblie care vorbește despre o situație asemănătoare cu a mea, pun o mulțime de întrebări, și în final încep să le aranjez în ordinea priorităților.

  Poate zici că așezarea aceasta este dificilă. Poate fi, însă apostolul Pavel ne spune în Filipeni 4:8 despre lucrurile care merită frământarea gândurilor noastre, despre priorități.

  “În cele din urmă, fraților, tot ce este adevărat, tot ce este nobil, tot ce este drept, tot ce este curat, tot ce este plăcut, tot ce este vrednic de admirat, dacă este vreo faptă măreață, dacă este ceva vrednic de laudă, la acestea gândiți‑vă!” Filipeni 4:8 (NTR)

  Azi te încurajez și pe tine să te plimbi cu Dumnezeu. Găsește momentul protrivit. Poate fi în drum spre biserică, sau imediat după masa de prânz. Poate fi chiar și în clipele dinaintea apusului de soare. Știu că la vârsta aceasta ai o mulțime de întrebări, de gânduri. Spune-I Lui Dumnezeu frământările tale. Roagă-L să te ajute să faci ordine în mintea ta.

  Și nu uita să îi mulțumești pentru totate lucrurile frumoase primte din partea Lui și astăzi.

  Benjamin Stan, Director Exploratori, Uniunea de Conferinte din România

  Cu gândurile la pas - 2018. De ce fac aceste plimbări? Sigur mișcarea este sănătoasă, însă cel mai mult fac aceste plimbări pentru clipe atât de prețioase în care pot fi doar cu gândurile mele. Și constat că simt nevoia de plimbare mai ales atunci când mintea mea este inundată de fel de fel de griji si probleme. Când parcă aglomerația de gânduri e așa de mare încât știu că trebuie să fac ordine, dar nu știu cum.
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  O cunoștință veșnică

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Dăinuie veșnic

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Dumnezeu pentru o zi

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Perfecționistul perfect

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Publicate astăzi

  Avion de croazieră cu patru motoare

  Există unele lucruri pe care ni le-am putea achiziționa, însă nu ne-ar folosi la nimic, poate doar pentru satisfacerea orgoliului. Poți avea în garaj un Ferrari, dar să nu ai șosele ca să beneficiezi de capacitățile mașinii. Prin urmare, dacă ne putem controla pornirile de grandomanie, vom face și vom cumpăra pentru noi ceea ce se potrivește statutului, dar și posibilităților din contextul în care trăim. Hai să nu înmulțim numărul snobilor, ci mai bine să fim chibzuiți!

  Lumina cerească

  De ce să nu ne preocupăm, dimineața devreme, înainte de munca fiecărei zile, să petrecem timp fără grabă conectați la Sursa luminii cerești? Celor care fac așa, Dumnezeu le-a promis călăuzire în viață.

  Toleranţa

  Astăzi ne putem dezvolta toleranţa, dacă ne înfruntăm responsabilităţile cu încredere în Dumnezeu, în promisiunile Lui şi dacă ne rugăm până primim binecuvântările Lui.

  Sfatul nelegiuit dat de mamă

  Doamne, învață-ne înțelepciunea și bunătatea Ta și ajută-ne să fim o binecuvântare pentru cei din jurul nostru, îndreptându-i spre Tine! PROVOCARE: Când ți se cere sfatul, gândește-te ce ar spune Isus dacă ar fi întrebat în locul tău!

  A fiatalok Isten eszközei

  „Jó a férfiúnak, ha igát visel ifjúságában.” (Siral 3,27)„Isten fiatalokat hív, akik ifjúságuk lendületével és...