Priorități

Știi care este „regula celor 3” în supraviețuire?
Ființa umană nu poate supraviețui mai mult de: 3 minute fără aer, 3 ore fără adăpost expus la condiții meteorologice defavorabile, 3 zile fără apă, 3 săptămâni fără mâncare, 3 luni fără contact uman.

Pornind de la această regulă, în funcție de IMPORTANȚA și URGENȚA situației în care te afli, trebuie să-ți stabilești un plan de supraviețuire și să decizi care este prioritatea.

După 40 de zile fără mâncare, Domnul Isus ar fi putut să rezolve problemele importante și urgente pentru supraviețuirea Lui din momentul acela: hrană, protecție, materiale de supraviețuire în orice condiții din întreaga lume, socializare cu o persoană. Însă a ales mai presus de El, să își redefinească principiul ascultării de Dumnezeu Tatăl.

Viețuirea ta zilnică în domeniul spiritual este să îți pui mereu încrederea în cele 3 persoane care te pot ajuta să ai o super-viață: Dumnezeu Tatăl, Fiul și Duhul Sfânt.

Stabileşte-ți azi prioritățile, dar nu uita că prioritatea ta nr.1 este

”să-ți aduci aminte de Creatorul tău în zilele tinereții tale” (Eclesiasul 12,1)

Gusti Angheluță, Director Exploratori, Conferința Oltenia

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video