Fulgi de nea

  Tatiiii !!! Când vine zăpada odată ?

  Este întrebarea pe care o primesc zilnic de la fetițele mele.

  Ce diferit vedem uneori lucrurile !

  Cei mici abia așteaptă zăpada, spre coșmarul părinților – șoferilor care trebuie să circule într-un oraș super-aglomerat, cum este Bucureștiul, cu mașina.

  La prima vedere, toți fulgii sunt la fel. Dacă am avea posibilitatea să-i studiem la microscop am descoperi o infinitate de forme, principalii “vinovați” fiind temperatura, umiditatea din atmosferă și particulele de praf.

  Tu și eu suntem asemenea fulgilor de nea. Diferiți, fiecare din noi am crescut în condiții unice.

  Dacă tu sau eu încercăm, pe cont propriu, să schimbăm lumea în bine, cu siguranță că nu vom reuși.

  Cu cât sunt mai mulți fulgi de nea, cu atât stradul de zăpadă este mai consistent, spre bucuria agricultorilor, culturile de toamnă fiind protejate de gerul năprasnic din timpul iernii. Primăvara, prin topirea zăpezii, plantele vor beneficia de apă suficientă pentru a lua startul în dezvoltarea lor.

  Deși firavi, împreună, vom fi mult mai puternici în misiunea pe care Dumnezeu ne-a încredințat-o: să-l facem cunoscut pe Isus, ca Mântuitor personal, colegilor de la școală, vecinilor de pe stradă, celor dragi.

  Pune-ți ca țintă astăzi, să-ți inviți colegul de bancă la următoarea întălnire a clubului explo din care faci parte.

  Ovidiu Pascu, Director Exploratori, Conferința Muntenia

  Fulgi de nea - 2018. Tatiiii !!! Când vine zăpada odată ?
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Dăinuie veșnic

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Dumnezeu pentru o zi

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Perfecționistul perfect

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Fără retușuri

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Publicate astăzi

  Autostrada cu patru benzi de mers

  Când alegem lucrurile facile și aparent foarte rapid de obținut, să ne întrebăm mai întâi care ar putea fi capcanele din spatele acestor avantaje. Nu întotdeauna ceva ușor de obținut sau de făcut este rău, dar, în general, dacă Satana pregătește vreo capcană, în mod sigur nu va face un drum prea îngust către ea, ci cu siguranță o autostradă cu cât mai multe benzi. El are interesul să nu facem eforturi prea mari până când ajungem la distrugere; după ce am pornit și nu ne mai putem întoarce prea ușor, el ne va încuraja să ne grăbim cât mai mult. Pe calea cea îngustă nu va fi atât de ușor, însă poate fi frumos și interesant dacă din experiența noastră face parte și Cel ce știe cel mai bine drumul, pentru că a mers înaintea noastră pe el.

  Noi suntem epistole

  Eu și soțul am adoptat textul din Matei 25:40 ca pe unul dintre principiile de conduită în viață. Conform celor afirmate de apostolul Pavel, nu suntem doar epistole de citit pentru ceilalți, ci ni se amintește că orice le facem altora, fie bine, fie rău, Îi facem, de fapt, lui Isus.

  Fidelitatea

  Deşi este adevărat că dificultăţile pot clătina din temelii orice relaţie, este posibilă persistenţa în simţăminte şi în promisiunea faţă de unirea personală cu Dumnezeu. E grea trecerea prin crize, dar în loc să slăbească relaţia, dificultăţile contribuie adesea la întărirea şi stabilizarea acesteia.

  „Calc pe urmele tale!”

  Doamne, fă-ne cele mai bune exemple pentru cei care calcă pe urmele noastre! PROVOCARE: Adoptă astăzi un obicei pe care ai vrea să îl aibă și copiii sau nepoții tăi!

  Az énről való megfeledkezés értéke

  „Krisztussal együtt megfeszíttettem. Élek pedig többé nem én, hanem él bennem a Krisztus; amely életet...