Fulgi de nea

  Tatiiii !!! Când vine zăpada odată ?

  Este întrebarea pe care o primesc zilnic de la fetițele mele.

  Ce diferit vedem uneori lucrurile !

  Cei mici abia așteaptă zăpada, spre coșmarul părinților – șoferilor care trebuie să circule într-un oraș super-aglomerat, cum este Bucureștiul, cu mașina.

  La prima vedere, toți fulgii sunt la fel. Dacă am avea posibilitatea să-i studiem la microscop am descoperi o infinitate de forme, principalii “vinovați” fiind temperatura, umiditatea din atmosferă și particulele de praf.

  Tu și eu suntem asemenea fulgilor de nea. Diferiți, fiecare din noi am crescut în condiții unice.

  Dacă tu sau eu încercăm, pe cont propriu, să schimbăm lumea în bine, cu siguranță că nu vom reuși.

  Cu cât sunt mai mulți fulgi de nea, cu atât stradul de zăpadă este mai consistent, spre bucuria agricultorilor, culturile de toamnă fiind protejate de gerul năprasnic din timpul iernii. Primăvara, prin topirea zăpezii, plantele vor beneficia de apă suficientă pentru a lua startul în dezvoltarea lor.

  Deși firavi, împreună, vom fi mult mai puternici în misiunea pe care Dumnezeu ne-a încredințat-o: să-l facem cunoscut pe Isus, ca Mântuitor personal, colegilor de la școală, vecinilor de pe stradă, celor dragi.

  Pune-ți ca țintă astăzi, să-ți inviți colegul de bancă la următoarea întălnire a clubului explo din care faci parte.

  Ovidiu Pascu, Director Exploratori, Conferința Muntenia

  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Frumoasa dragoste

  Și dragostea stă în viețuirea după poruncile Lui. Aceasta este porunca în care trebuie să...

  Gardurile de protecție

  Și dragostea stă în viețuirea după poruncile Lui. Aceasta este porunca în care trebuie să...

  Tu de ce asculți?

  Și dragostea stă în viețuirea după poruncile Lui. Aceasta este porunca în care trebuie să...

  Ajutorul tău contează

  Și dragostea stă în viețuirea după poruncile Lui. Aceasta este porunca în care trebuie să...

  Publicate astăzi

  Douăsprezece feluri de rod

  Când nu știi ceva, nu insista să pari mai deștept sau mai cunoscător, în cele din urmă se va dovedi neștiința, și această dezvăluire doare mult mai rău decât modestia de a recunoaște o limită firească. Până și geniile mai au multe lucruri de înțeles și de descoperit. Va fi un timp al descoperirilor și al științei depline, veșnicia se va ocupa de acest lucru.

  O voce slabă și liniștită

  Când ești îndemnată de Duhul Sfânt să faci un anumit lucru – când auzi vocea Lui spunându-ți să faci ceva – ascultă și acționează! Nu știi niciodată cum vrea Dumnezeu să te folosească pentru a le face un bine celorlalți.

  Un duh de putere

  În caz de timiditate, de lipsă de motivație sau de oricare altă barieră ai putea întâlni, Domnul este gata să-ți dea puterea de a rezolva lucrurile. El îți dă puterea dragostei și a unei minți sănătoase și echilibrate pentru a lua cele mai bune decizii. Fie ca Domnul să-ți dea aceste daruri chiar astăzi!

  (In)suflă credință!

  Doamne, ajută-mă să fiu în lumea aceasta un martor al speranței pentru cei care nu mai cred nici măcar în ei înșiși! Dă-mi tăria să fiu pentru alții o ancoră în furtună! PROVOCARE: Pune-ți ca țintă astăzi să încurajezi cât mai multe persoane!

  A tevékeny szeretet országa

  „Jézus pedig felelt nékik: Az én Atyám mind ez ideig munkálkodik, én is munkálkodom.” (Ján...