Articolul precedentÎn cămin
  Articolul următorO putere pentru toate națiunile

  Isus: același zi de zi

  “Apoi, cand m-am uitat cu bagare de seama la toate lucrarile pe care le facusem cu mainile mele si la truda cu care le facusem, am vazut ca in toate este numai desertaciune si goana dupa vant, si ca nu este nimic trainic sub soare.” (Ecl.2:11)

  Chiar dacă geografia pare a fi o ştiinţă exactă (învăţăm țări, capitale, munţi, ape, etc şi avem impresia că ştim geografie) de fapt este o ştiinţă vie, în continuă transformare chiar şi pe partea de geografie fizică. Altitudinea munţilor se modifică. Dacă verifici un manual de geografie de acum 40 de ani, comparat cu unul de acum 10 ani şi cu datele de pe internet vei observa că Vf. Moldoveanu a crescut, în acelaşi timp cu Vf. Chomolungma.

  Graniţele statelor se schimbă şi uneori unele state apar sau altele dispar. Privind numai la Europa ultimilor 30 de ani, vom observa că din Iugoslavia s-au desprins 6 state şi în curând vom auzi de un al şaptelea (Kosovo), din Cehoslovacia s-au desprins Cehia şi Slovacia, din Germania Federală şi Germania Democrată a rămas un singur stat: Germania. Lista poate continua cu U.R.S.S. care a dus la formarea multor state (foste sovietice, inclusiv Republica Moldova).

  De curând, am asistat cu toţii la încercarea de cerere a autonomiei catalanilor, care, dacă ar fi reuşit ar fi creat un precedent ce ar fi făcut că harta Europei să se schimbe.

  În 2018, principala modificare pe harta administrativă a Europei, va fi mutarea paşnică a graniţei dintre Belgia şi Olanda, după cursul râului Meuse ce desparte cele două ţări.

  Deci, dacă te-ai obişnuit cu harta aşa cum este, trebuie să te aştepţi ca ea să sufere modificări pentru că, în viaţa aceasta, nimic nu este veşnic. Totul se modifică. Defapt există o excepţie. Singura. Dragostea lui Isus pentru mine, pentru tine, pentru familia mea, pentru prietenul meu, pentru vecinul meu, pentru…oricine.

  Am vazut tot ce se face sub soare; si iata ca totul este desertaciune si goana dupa vânt! (Ecl.1:14)

  Remus Ciutan, Director Exploratori, Conferința Transilvania Sud

  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Dragostea înainte de toate!

  Dacă ne mărturisim păcatele, El este credincios și drept, ca să ne ierte păcatele și...

  Alege

  Dacă ne mărturisim păcatele, El este credincios și drept, ca să ne ierte păcatele și...

  Unirea

  De aceea, dați-vă și voi toate silințele ca să uniți cu credința voastră fapta; cu...

  Lucruri din belșug

  Căci, dacă aveți din belșug aceste lucruri în voi, ele nu vă vor lăsa să...

  Publicate astăzi

  A unsprezecea poartă – de Iacint

  La rândul nostru, și noi putem fi o reflexie a luminii care vine de la Dumnezeu spre cei ce trăiesc anonim sau ascunși de rușine ori de teamă. Dacă ei încă nu Îl văd pe Dumnezeu, noi am putea să le arătăm măcar puțin din ceea ce este El pentru viața noastră. Cu un mic efort și cu puțină bunăvoință, am putea să-i punem pe ceilalți în valoare mai mult decât o facem acum sau decât facem pentru noi înșine.

  Îngerii le-au păzit „coșul”

  Dumnezeu Și-a trimis îngerii să vegheze asupra „coșului” mătușilor mele la fel cum au vegheat asupra lui Moise pe fluviul Nil, cu mult timp în urmă. Slujim unui Dumnezeu uimitor! Va fi minunat să auzim în ceruri povestiri despre cum ne-au salvat îngerii noștri păzitori.

  De la bocet la bucurie

  Dumnezeu poate şi vrea să ne ia tristeţea, descurajarea şi amărăciunea, ca noi să ne putem bucura de viaţă şi să fim pregătiţi să-L primim cu bucurie. Domnul ne va binecuvânta dacă îi dăm voie.

  Între două lumi

  Tată, ne rugăm pentru tinerii indeciși să se prindă de Tine! Și pe cei plecați departe înapoiază-i casei Tale! PROVOCARE: Gândește-te la o carte care vorbește despre Isus și ofer-o, când ai ocazia, unui tânăr!

  Isten minden cselekedetet megítél

  „Mert minden cselekedetet az Isten ítéletre előhoz, minden titkos dologgal, akár jó, akár gonosz legyen...