Liber în Domnul

  Voi ați fost cumpărați cu un preț. Nu vă faceți dar robi oamenilor. 1 Corinteni 7:23

  Pe 8 februarie 1856 Barbu Știrbei decretează desființarea robiei în Țara Românească. În Moldova acest lucru se întâmplase cu un an mai devreme și astfel cele două principate române pe lângă limbă, port, tradiții mai aveau încă un lucru în comun.

  Abolirea sclaviei era un subiect de actualitate în întreaga lume la jumătatea secolului al-XIX-lea iar cu aproximativ 10 ani înaintea Statelor Unite ale Americii, principatele române adoptau eliberarea robilor. Prima lecție pentru azi este că atunci când descoperi un lucru bun să nu aștepți confirmări suplimentare ci să acționezi imediat. Amânarea este cel mai mare dușman al succesului.

  Astăzi toate țările civilizate nu numai că au abolit sclavia instituțională dar o consideră ceva monstruos și chiar ilegal. Totuși oamenilor nu le place să fie liberi. Robia a îmbrăcat alte haine și este prezentă în orice casă. Cea mai întâlnită formă de sclavie sunt dependențele. Suntem dependenți de tehnologie, de cineva care ne spune ce e bine și ce nu pentru noi și de orice de oferă puțină satisfacție.

  Totuși dependența este un efect nu o cauză. Tratarea efectelor face ca problema să rămână nerezolvată și cu capacitatea de a aduce oricând aceleași efecte. Dacă vrei să rezolvi problema definitiv caută cauza principală și trateaz-o. Cum putem afla cauza dependențelor noastre? Sau o întrebare și mai bună: ce au în comun aproape toate dependențele? Ce te ține legat de un gadget ore întregi neglijându-ți propriile interese, pe cei dragi și de foarte multe ori pe Dumnezeu? Pot exista multe cauze, dar azi mă voi opri la cauza primară. Păcatul! Da, ai înțeles bine! Când dorințele, așteptările sau pasiunile noastre devin mai importante și mai puternice decât ceea ce spune textul biblic de mai sus, atunci, ești pe tărâmul păcatului. A doua lecție: când descoperi un păcat în viața ta părăsește-l nu-l scuza.

  Pornește azi cu gândul că Isus te-a eliberat de orice sclavie. Mai mult, El chiar a plătit prețul pentru libertatea ta. Nu te fă singur rob! Experimentează azi libertatea de orice dependență.

  Ruben Atomei, Director Exploratori, Conferința Moldova

  Liber în Domnul - 2018. Voi ați fost cumpărați cu un preț. Nu vă faceți dar robi oamenilor. 1 Corinteni 7:23
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Tu alegi!

  "Voi face după cuvântul tău. Îți voi da o inimă înțeleaptă și pricepută, așa cum...

  Fii smart!

  "Voi face după cuvântul tău. Îți voi da o inimă înțeleaptă și pricepută, așa cum...

  Casa lui David

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Floare de colț

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Publicate astăzi

  Porunca a treia

  Atenție, distanțarea dintre noi și Dumnezeu nu apare dintr-odată, ci treptat, pe neobservate și în etape mici, dar repetate. Dacă Îl rechemăm acum în viața noastră, Tatăl ceresc vine fără întârziere sau șovăire.

  Un biscuit fără unt

  Ca un biscuit care nu merită să fie mâncat fără unt, tot astfel nicio viață nu merită să fie trăită fără Dumnezeu.

  Cine înţelege mai bine?

  Dacă ești ispitit să te înfurii, să te enervezi, să îţi piezi cumpătul, să fii scos din sărite, îndepărtează-te cât poţi de repede de un asemenea sentiment. Domnul îţi va da pace şi control de sine, ca să poţi arăta dragoste, apreciere şi admiraţie faţă de alţii. În consecinţă, relaţiile tale vor înflori.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să ierte

  Cere în rugăciune iertare și puterea de a ierta! PROVOCARE: Scrie pe o foaie motivele pentru care nu poți ierta de obicei! Gândeștete la o modalitate de a trece peste acestea și de a te bucura de pacea iertării depline!

  A menny polgárai

  „Azért immár nem vagytok jövevények és zsellérek, hanem polgártársai a szenteknek, és cselédei az Istennek.”...