Degerături

  El te va acoperi cu penele Lui și te vei ascunde sub aripile Lui. Căci scut și pavăză este credincioșia Lui! Psalmul 91:4

  Degerăturile sunt cauzate de înghețarea pielii și a țesuturilor ei, pe părțile expuse ale corpului: degetele de la mâini, degetele de la picioare, nas, urechi, obraji și bărbie. În primă fază, pielea se răcește și se roșește; apoi amorțește devine tare, palidă, apar furnicături, înțepături și durere.

  Pentru a preveni, îmbracă mai multe straturi de haine subţiri care să îți păstreze aerul cald pe lângă corp, iar stratul exterior de îmbrăcăminte să fie rezistent la apă. Este bine să folosești un regim alimentar echilibrat, bogat în calorii care să furnizeze energie calorică şi termică. Pe cât posibil menţine-te în permanenţă hidratat şi protejează-te de umiditate, vânt şi frig.

  Dacă deja nu îți mai simți zona degerată, atunci trebuie să cauți un loc cald, fără să te expui lângă surse directe de căldură, deoarece ai pierdut simţul de a detecta temperaturi ridicate şi te poți arde. În primul rând, trebuie să încălzești zona afectată sau să o decongelezi treptat. Apoi, hainele trebuie scoase şi înlocuite cu unele uscate, iar zonele degerate acoperite cu pături. Poți bea câteva băuturi calde (nu fierbinţi!). Alte câteva remedii te pot ajuta: crema cu extract de gălbenele, comprese cu suc de varză, comprese cu suc de ceapă stoarsă.

  Ca să nu ajungi indiferent, să nu simți nimic sau să fi ”degerat” față de domeniile spirituale, important este să previi și să rămâi mereu acoperit de haina protecției lui Dumnezeu – prin încrederea ta zilnică că El te poate ocroti.

  Practic: Roagă-L acum pe Dumnezeu să te ajute să Îl vezi la lucru în viața ta pe oriunde vei merge.

  Gusti Angheluță, Director Exploratori, Conferința Oltenia

  Degerături - 2018. El te va acoperi cu penele Lui și te vei ascunde sub aripile Lui. Căci scut și pavăză este credincioșia Lui! Psalmul 91:4
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Dumnezeu pentru o zi

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Perfecționistul perfect

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Fără retușuri

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  zidește drept

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Publicate astăzi

  Patru stele ale generalului

  Erau câteva lucruri pe care ucenicii le-au pierdut din vedere. Din moment ce El, Învățătorul, Își punea viața în mâinile Tatălui ceresc dimineața când Se ruga, încă înaintea apariției zorilor, avea totală încredere în ocrotirea divină. Iar al doilea lucru era acela că, dacă ajungea într-o situație complicată, El știa că poate să ceară ajutor chiar și împotriva furiei naturii. Când te încredințezi lui Dumnezeu, El poate să te scape.

  Atunci când dezastrul lovește

  Este remarcabil și faptul că nu am auzit niciodată atâtea persoane care să recunoască public bunătatea lui Dumnezeu, în ciuda situației lor teribile; sunt sigură că El a fost plăcut impresionat de aceasta!

  Răbdarea şi perseverenţa

  Câteodată, când lucrurile merg prost, simţăminte de descurajare ne vin în minte şi ne fac să credem că nu merită să mai luptăm pentru nimic. Dar, uneori, momentele ca acestea sunt cele care ne dau ocazia să facem din viaţa noastră o sursă de inspiraţie pentru alţii.

  Aşa am văzut la tata!

  Este timpul să ne rugăm cu mult interes ca Dumnezeu să ne deschidă ochii pentru a putea croi cu picioarele noastre cele mai drepte cărări. PROVOCARE: Fii foarte atent la ce faci, ca să nu te simți vreodată cu musca pe căciulă tocmai atunci când ar trebui să-i avertizezi sau să-i mustri pe cei care vin pe urmele tale!

  Őrizzük meg az isteni világosságot!

  „Kérlek azért titeket, atyámfiai, az Istennek irgalmasságára, hogy szánjátok oda a ti testeiteket élő, szent...