Talent și muncă

  Azi e prima zi din al doilea semestru. Nu știu cum arată carnetul tău de note sau media generală din primul semestru, dar mai important decât acestea este acest început, pentru că un început bun este garantul pentru un final măreț. E momentul în care, după o pagină scrisă, începi una nouă și curată. Ce planuri ai pentru a doua jumătate a anului școlar?
  Poate istoria lui Pablo Casals te va motiva să îți pui ținte înalte și să te lupți să le îndeplinești. Născut în 29 decembrie 1876, Pablo moștenește de la tatăl său, care era pianist, organist și dirijor, pasiunea pentru muzică. Chiar dacă tatăl lui își dorea ca Pablo să urmeze cursurile pentru a deveni tâmplar (meserie mai bănoasă), talentul înnăscut și dragostea pentru artă l-au condus spre o carieră în muzică. A devenit pasionat de violoncel, dar tatăl lui, neputând să își permită o asemenea achiziție, a improvizat un instrument, folosind pentru cutia de rezonanță un dovleac. Studiile de la Barcelona și Madrid l-au propulsat în elita mondială a muzicii.

  Niciun obiectiv nu e imposibil de atins dacă îl urmărești cu perseverență și sacrificiu. Dar nu vei reuși niciodată să ajungi pe cele mai înalte trepte ale succesului dacă nu țintești acolo. Nu poți fi mai mare decât ținta pe care o ai. Potențialul tău este enorm. Și nu o spun eu sau vreun profesor, ci Cuvântul lui Dumnezeu: ”Pot totul în Hristos care mă întărește”, Filipeni 4:13.

  Când avea 95 de ani, Pablo Casals a fost întrebat de ce continuă să exerseze timp de 6 ore pe zi la violoncel. El a răspuns: ”Exersez, deoarece cred că progresez”. După zeci de ani de muncă serioasă, el încă avea o țintă înaltă ce l-a motivat continuu. E recunoscut ca fiind unul dintre cei mai mari violonceliști din toate timpurile. Ajungând pe culmile performanței, el și-a păstrat concentrarea și nu a micșorat volumul de muncă până la sfârșitul vieții.

  Așadar, la întrebarea de la început, referitoare la planul tău pentru acest semestru, mă aștept la un răspuns înțelept. Pune-ți ținte înalte și muncește cu spor pentru a le îndeplini. Nu fi delăsător! Talentul nu e de ajuns, dacă nu e completat de o cantitate însemnată de efort și muncă. Urmează-ți visul muncind cu pasiune și fără întrerupere.

  Versetul de astăzi îți descoperă care e planul lui Dumnezeu cu tine:

  ”Domnul te va face cap, nu coadă; întotdeauna vei fi în frunte și niciodată nu vei fi ultimul, dacă vei asculta de toate poruncile Domnului, Dumnezeului tău, pe care eu ți le dau astăzi” – Deuteronomul 28:13.

  Adrian Dorgo, Director Exploratori, Conferința Transilvania Nord

  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Mai mult decât o paradă

  Dacă ne mărturisim păcatele, El este credincios și drept, ca să ne ierte păcatele și...

  Dacă ne mărturisim păcatele…

  Dacă ne mărturisim păcatele, El este credincios și drept, ca să ne ierte păcatele și...

  Dragostea înainte de toate!

  Dacă ne mărturisim păcatele, El este credincios și drept, ca să ne ierte păcatele și...

  Alege

  Dacă ne mărturisim păcatele, El este credincios și drept, ca să ne ierte păcatele și...

  Publicate astăzi

  Al doisprezecelea copil al lui Iacov

  Numele nostru este săpat adânc în palmele Mântuitorului, nu este un simplu tatuaj, ci El a plătit cu viața această răscumpărare. Poartă-te în așa fel încât să fie mândru când ți se rostește numele undeva.

  Restaurare

  Slujim unui Dumnezeu puternic și minunat, care vrea să restaureze relațiile dintre cei care fac parte din poporul Lui. Cheia constă în mărturisirea personală. Dumnezeu ne-a înnoit, pe mine și pe soțul meu, și a făcut să ne putem căsători din nou.

  Experienţe pe vârful muntelui

  Trebuie să ne luăm rămas-bun de la momentele glorioase iar şi iar, pentru că trebuie să lucrăm jos, în vale. Însă acest rămas-bun nu va mai exista când Isus va reveni. El îi va primi pe răscumpăraţi în aer, tară să atingă pământul, pentru a începe gloriosul urcuş către reşedinţa cerească, unde vom locui în veşnicie cu Isus

  Mai arzi?

  Doamne, lasă-mă să ard pentru Tine! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți un psalm sau măcar câteva versete!

  A szent város feletti jelenet

  „Mert nékünk mindnyájunknak meg kell jelennünk a Krisztus ítélőszéke előtt, hogy ki-ki megjutalmaztassék a szerint,...