Inversiunea termică

  Moise s-a suit din câmpia Moabului pe muntele Nebo, pe vârful muntelui Pisga, în fața Ierihonului. Și Domnul i-a arătat toată țara: de la Galaad până la Dan, … Deuteronom 34:1

  Ai auzit de polul frigului din România ?

  Acesta se află în Depresiunea Brașovului unde s-a înregistrat și minima absolută de temperatură pentru România: -38.5 grade Celsius, la stația Bod, în luna ianuare, anul 1942.

  Dar cum se întâmplă ?

  Imaginează-ți că depresiunea este asemenea unui lighean imens înconjurat de munți. Aerul rece, pur și simplu se revarsă în depresiune fiind mult mai greu decât aerul cald.

  În lipsa vântului, aerul rece cu nici un chip nu are de gând să plece. Iar condițiile meteo se pot agrava dacă ninge și se depune strat consistent de zăpadă. Aceasta va reflecta razele soarelui împiedicând încălzirea aerului. Prin diferența de temperatură sol – aer se pot forma norii stratus, aceștia devenind un obstacol natural împotriva luminii soarelui. Pe scurt , frigul atrage frigul.

  Ce se întâmplă, dacă vremea rămâne aceeași, timp de mai multe zile ?

  Datorită mediului închis creat, fenomenul numit inversiune termică va acționa ca un capac împiedicând dispersia și transportul poluanților din zona respectivă, afectând sănătatea oamenilor.

  Și în viața noastră de zi cu zi putem deveni închiși în camera sau în cercul nostru de prieteni, în zona noastră de confort sau pe scaunul de la biserică. Iar starea aceasta, ne va împiedica să ne dezvoltăm, să ne facem noi prieteni, să acceptăm noi provocări, să fim o bucurie pentru cei din jurul nostru.

  Cum te raportezi la acest fenomen ?

  Dacă rămâi la nivelul solului, te vei confrunta cu ger, chiciură și vizibilitate redusă, datorită ceței.

  Dar, dacă urci pe vârful muntelui, dincolo de tot efortul depus, la sfârșitul călătoriei, te vei bucura de mult soare, o temperatură plăcută și un peisaj … de vis !

  Provocare: schimbă perspectiva, renunța astăzi la comoditate și cucerește-ți “muntele din viața ta” !

  Ovidiu Pascu, Director Exploratori, Conferința Muntenia

  Inversiunea termică - 2018. Moise s-a suit din câmpia Moabului pe muntele Nebo, pe vârful muntelui Pisga, în fața Ierihonului. Și Domnul i-a arătat toată țara: de la Galaad până la Dan, … Deuteronom 34:1
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  În vârf

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Emanuel: Dumnezeu cu noi!

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Mare este Dumnezeu

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Nu te teme, Eu sunt cu tine!

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...