Numără trandafirii, nu spinii

  Îmi place să aud povești de viață. De exemplu, Ionela mi-a povestit despre o periodă din clasa a 8-a în care toate parcă îi stăteau împotrivă. Profesoara de matematică îi făcea probleme. Părinții nu o înțelegeau, sau cel puțin așa credea. Era prea isteață să fugă de acasă, însă și-ar fi dorit mult să plece undeva departe și să scape de toți.
  Într-o zi dimineață însă, când a ajuns la școală, a găsit în banca ei un buchet mare de garoafe. Atașat de buchet era un bilețel pe care scria doar: “cineva care te iubește”.

  Având 15 ani, s-a gândit imediat la băieții din clasa ei. Dar care?

  Sau a fost oare plasat de mama sau tata. Sau poate chiar bunica?

  Două zile s-a tot gândit la potențialii candidați. Până la urmă a cerut ajutorul unei prietene. În timpul discuției însă Ionela și-a dat seama cine i-a adresat buchetul. Era chiar Simina prietena ei. Așa că a confruntat-o: “Spune sincer, tu ai pus buchetul?”. Simina a trebuit să recunoască. “De ce?”. “Erai așa de deprimată în ultima vreme, încât m-am gândit să te fac să te gândești la toți oamenii care te iubesc.”

  Uneori e mai ușor să te gândești la toate problemele vieții decât la lucrurile bune, însă dacă ne oprim puțin pentru a ne număra toate binecuvântările, unele din probleme s-ar micșora. Ce părere ai?

  Ce îți propun eu pt Sabatul acesta. Gândește-te la trei persoane care te iubesc. Oameni care chiar țin la tine. Poate prima persoană care îți vine în minte e mama sau tata. Poate unul sau una din prieteni. Scrie numele lor pe o coală de hârtie.

  Pe aceeași coală, enumeră trei lucruri pe care le vei face azi sau mâine care îți vor bucura inima. Poate că astăzi mergi la biserică, sau poate că mâine e duminică și nu ai școală. Poate te vei întâlnii cu prieteni în această seară. Poate mama a pregătit ceva deosebit pentru prâns. Scrie trei lucuri.

  Pune coala de hârtie într-un loc ușor accesibil toată săptămâna, și de fiecare dată când vei simți nevoia de a-ți ridica moralul, scoate bilețelul și adu-ți aminte să numeri binecuvântările din viața ta.

  Un înțelept spunea că “toate zilele omului supărat sunt rele; dar cel cu inima veselă, are o permanentă sărbătoare.” (Proverbe 15:15)

  Benjamin Stan, Director Exploratori, Uniunea de Conferinte din România

  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Mai mult decât o paradă

  Dacă ne mărturisim păcatele, El este credincios și drept, ca să ne ierte păcatele și...

  Dacă ne mărturisim păcatele…

  Dacă ne mărturisim păcatele, El este credincios și drept, ca să ne ierte păcatele și...

  Dragostea înainte de toate!

  Dacă ne mărturisim păcatele, El este credincios și drept, ca să ne ierte păcatele și...

  Alege

  Dacă ne mărturisim păcatele, El este credincios și drept, ca să ne ierte păcatele și...

  Publicate astăzi

  Al doisprezecelea copil al lui Iacov

  Numele nostru este săpat adânc în palmele Mântuitorului, nu este un simplu tatuaj, ci El a plătit cu viața această răscumpărare. Poartă-te în așa fel încât să fie mândru când ți se rostește numele undeva.

  Restaurare

  Slujim unui Dumnezeu puternic și minunat, care vrea să restaureze relațiile dintre cei care fac parte din poporul Lui. Cheia constă în mărturisirea personală. Dumnezeu ne-a înnoit, pe mine și pe soțul meu, și a făcut să ne putem căsători din nou.

  Experienţe pe vârful muntelui

  Trebuie să ne luăm rămas-bun de la momentele glorioase iar şi iar, pentru că trebuie să lucrăm jos, în vale. Însă acest rămas-bun nu va mai exista când Isus va reveni. El îi va primi pe răscumpăraţi în aer, tară să atingă pământul, pentru a începe gloriosul urcuş către reşedinţa cerească, unde vom locui în veşnicie cu Isus

  Mai arzi?

  Doamne, lasă-mă să ard pentru Tine! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți un psalm sau măcar câteva versete!

  A szent város feletti jelenet

  „Mert nékünk mindnyájunknak meg kell jelennünk a Krisztus ítélőszéke előtt, hogy ki-ki megjutalmaztassék a szerint,...