Numără trandafirii, nu spinii

  Îmi place să aud povești de viață. De exemplu, Ionela mi-a povestit despre o periodă din clasa a 8-a în care toate parcă îi stăteau împotrivă. Profesoara de matematică îi făcea probleme. Părinții nu o înțelegeau, sau cel puțin așa credea. Era prea isteață să fugă de acasă, însă și-ar fi dorit mult să plece undeva departe și să scape de toți.
  Într-o zi dimineață însă, când a ajuns la școală, a găsit în banca ei un buchet mare de garoafe. Atașat de buchet era un bilețel pe care scria doar: “cineva care te iubește”.

  Având 15 ani, s-a gândit imediat la băieții din clasa ei. Dar care?

  Sau a fost oare plasat de mama sau tata. Sau poate chiar bunica?

  Două zile s-a tot gândit la potențialii candidați. Până la urmă a cerut ajutorul unei prietene. În timpul discuției însă Ionela și-a dat seama cine i-a adresat buchetul. Era chiar Simina prietena ei. Așa că a confruntat-o: “Spune sincer, tu ai pus buchetul?”. Simina a trebuit să recunoască. “De ce?”. “Erai așa de deprimată în ultima vreme, încât m-am gândit să te fac să te gândești la toți oamenii care te iubesc.”

  Uneori e mai ușor să te gândești la toate problemele vieții decât la lucrurile bune, însă dacă ne oprim puțin pentru a ne număra toate binecuvântările, unele din probleme s-ar micșora. Ce părere ai?

  Ce îți propun eu pt Sabatul acesta. Gândește-te la trei persoane care te iubesc. Oameni care chiar țin la tine. Poate prima persoană care îți vine în minte e mama sau tata. Poate unul sau una din prieteni. Scrie numele lor pe o coală de hârtie.

  Pe aceeași coală, enumeră trei lucruri pe care le vei face azi sau mâine care îți vor bucura inima. Poate că astăzi mergi la biserică, sau poate că mâine e duminică și nu ai școală. Poate te vei întâlnii cu prieteni în această seară. Poate mama a pregătit ceva deosebit pentru prâns. Scrie trei lucuri.

  Pune coala de hârtie într-un loc ușor accesibil toată săptămâna, și de fiecare dată când vei simți nevoia de a-ți ridica moralul, scoate bilețelul și adu-ți aminte să numeri binecuvântările din viața ta.

  Un înțelept spunea că “toate zilele omului supărat sunt rele; dar cel cu inima veselă, are o permanentă sărbătoare.” (Proverbe 15:15)

  Benjamin Stan, Director Exploratori, Uniunea de Conferinte din România

  Numără trandafirii, nu spinii - 2018. Având 15 ani, s-a gândit imediat la băieții din clasa ei. Dar care?
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  O cunoștință veșnică

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Dăinuie veșnic

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Dumnezeu pentru o zi

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Perfecționistul perfect

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Publicate astăzi

  Avion de croazieră cu patru motoare

  Există unele lucruri pe care ni le-am putea achiziționa, însă nu ne-ar folosi la nimic, poate doar pentru satisfacerea orgoliului. Poți avea în garaj un Ferrari, dar să nu ai șosele ca să beneficiezi de capacitățile mașinii. Prin urmare, dacă ne putem controla pornirile de grandomanie, vom face și vom cumpăra pentru noi ceea ce se potrivește statutului, dar și posibilităților din contextul în care trăim. Hai să nu înmulțim numărul snobilor, ci mai bine să fim chibzuiți!

  Lumina cerească

  De ce să nu ne preocupăm, dimineața devreme, înainte de munca fiecărei zile, să petrecem timp fără grabă conectați la Sursa luminii cerești? Celor care fac așa, Dumnezeu le-a promis călăuzire în viață.

  Toleranţa

  Astăzi ne putem dezvolta toleranţa, dacă ne înfruntăm responsabilităţile cu încredere în Dumnezeu, în promisiunile Lui şi dacă ne rugăm până primim binecuvântările Lui.

  Sfatul nelegiuit dat de mamă

  Doamne, învață-ne înțelepciunea și bunătatea Ta și ajută-ne să fim o binecuvântare pentru cei din jurul nostru, îndreptându-i spre Tine! PROVOCARE: Când ți se cere sfatul, gândește-te ce ar spune Isus dacă ar fi întrebat în locul tău!

  A fiatalok Isten eszközei

  „Jó a férfiúnak, ha igát visel ifjúságában.” (Siral 3,27)„Isten fiatalokat hív, akik ifjúságuk lendületével és...