Ziua Gândului

„Ca niște buni ispravnici ai harului felurit al lui Dumnezeu, fiecare din voi să slujească altora după darul pe care l-a primit.” 1 Petru 4:10

Înainte ca să pornești în aventura unei noi zile vreau să te gândești la un rezumat: care crezi că este cuvântul care le vine în minte celor care te cunosc atunci când își amintesc de tine? Sau altfel spus, care este cuvântul care rezuma viața ta de până acum.

Din anul 1926 data de 22 februarie este Ziua Mondială a Gândului este un eveniment ce a luat ființă la cea de-a patra întâlnire a Ghizilor Scoutului pentru fete. Este o zi dedicată fetelor din organizație. În această zi, fetele Scout din întreaga lume își amintesc că există și alte „surori”, donează bani, joacă jocuri, fac drumeții, cântă și se implică în activități care le permit să gândească.

De ce a fost aleasă această zi și nu oricare alta? Pentru că 22 februarie este ziua de naștere a ambilor soți Baden Powell, fondatorii Scout. Interesant! Cine este însă Baden-Powel și de ce este atât de important pentru aceste fete? General-locotenent în armata britanică implicat în ranguri înalte în războiul cu Burii din Africa de Sud, Robert Baden-Powel, iubea cititul și cărțile militare. Unele dintre ele erau citite cu interes de copii care erau în anturajul lui. S-a gândit atunci să scrie o carte cu concepte militare pentru copii intitulată, Scouting for Boys, apoi s-a gândit să testeze ce a scris organizând o excursie cu cortul pentru copiii prietenilor. Astfel s-a născut mișcarea cercetașilor. Astăzi această organizație este una mondială și puternică. Pe când era încă în viață, participanții la acea întâlnire din 1926 au asociat sărbătoarea gândului cu numele lui.

Probabil că ți-ai dori ca prietenii tăi să te asocieze doar cuvintelor frumoase și e foarte posibil să ai emoții că nu va fi așa. Am o veste bună! Dumnezeu deja a ales acest cuvânt când te-a creat și te-a înzestrat cu daruri. Ce ai de făcut este să folosești aceste darurile pentru semenii tăi până când îți vor marca viața. Mai mult decât a imita oamenii de succes, caută să împlinești planul Lui pentru tine. Aceasta va fi cea mai puternică amintire pentru prietenii tăi despre tine.

Ruben Atomei, Director Exploratori, Conferința Moldova

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video