Nunta pe banii moșului

  „Căci scăpam pe săracul care cerea ajutor…” Iov 29:12

  Ghiță avea 5 copii și o ducea destul de greu. Împreună cu soția lui se străduiau să poată oferi un trai decent celor mici. Pentru că nu lucra în Sabat, Ghiță și-a deschis acasă o secție de țesut ciorapi și, după un timp, lucrurile au început să meargă bine…chiar foarte bine. Într-o zi îi spuse soției lui: „Dragă, nu ai vrea să îl ajutăm pe vecinul nostru în fiecare lună cu două sute de lei? E bătrân, vecina a murit, copii nu are și nici pensie.”

  Zis și făcut! În fiecare lună, Ghiță bătea la ușa vecinului în vârstă și îi ducea cei două sute de lei. Așa trecură câțiva ani, până când în țara noastră avură loc evenimentele tulburi ale revoluției din anul 1989. Vremurile s-au schimbat. Secția nu mai făcea față noilor concurențe. La Ghiță acasă lipsurile au început să reapară.

  Într-o seară, discuta cu soția despre situația lor financiară. Ajunseră cu vorba și la vecinul lor în vârstă pe care îl ajutau sistematic. Cu tot greul prin care treceau, hotărâră să nu îl lase fără nimic, și din puținul lor să îi facă și lui parte de măcar o sută de lei pe lună. Așa că vecinul găsi în plic doar o sută în loc de două (așa cum era obișnuit). Luna următoare la fel. Ori de câte ori mergea la biserică, omul spunea celorlalți: „Dragostea s-a răcit! Nu mai e ca pe timpuri.” Până într-o zi când fu întrebat: „Ce vreți să spuneți cu vorbele astea? Aveți vreo nemulțumire?” „Cum să nu am?! Sunt șașe luni de când Ghiță îmi dă numai o sută de lei. Timp de doisprezece ani mi-a dat tot câte două, în fiecare lună! Iar acum mi-a înjumătățit banii!” „Ehee unchiule! Păi, până nu de mult i-a mers bine lui Ghiță dar acum i-au crescut copiii, secția nu mai merge și anul ăsta tre’ să-i facă nuntă la fata cea mare.” Bătrânul explodă: „Facă nuntă! N-am eu bai! Dar nu pe banii mei!”

  Așa cum nea vecinu socotea că ceea ce primea de la Ghiță era „a lui”, ne mai trezim și noi spunând „banii mei”, „jucăria mea”, „viața mea”… uitând că toate sunt ale Domnului și noi le primim spre administrare.

  ”Al Domnului este pământul cu tot ce este pe el.” Psalmi 24:1

  Ionel Indricău, Director Exploratori, Conferința Banat

  Nunta pe banii moșului - 2018. „Căci scăpam pe săracul care cerea ajutor...” Iov 29:12
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  zidește drept

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Mustrarea Domnului

  Ferice de omul pe care-l ceartă Dumnezeu! Nu nesocoti mustrarea Celui Atot Puternic. (Iov 5:17)David...

  Binecuvântat prin mustrare!

  Ferice de omul pe care-l ceartă Dumnezeu! Nu nesocoti mustrarea Celui Atot Puternic. (Iov 5:17)Se...

  Cearta

  Ferice de omul pe care-l ceartă Dumnezeu! Nu nesocoti mustrarea Celui Atot Puternic. (Iov 5:17)Unul...

  Publicate astăzi

  Trifoi cu patru foi

  Știind că nimic nu vine la întâmplare sau fără să aibă o sursă anume, fii cu o măsură de înțelepciune și de conștiență: mulțumește lui Dumnezeu pentru orice lucru bun primit, chiar dacă nu îți explici cum s-a întâmplat. Nu cădea în extrema cealaltă, a ghinionului. Așa cum norocul este un termen pentru ceva iluzoriu, la fel este și termenul de ghinion. Dar și în cazul unor sentimente negative și al senzației că primești numai lucruri rele, poți face ceva: roagă-te! Dumnezeu îl poate opri pe cel rău să te atingă cu darurile lui otrăvite. Dacă există un „noroc”, acela este Dumnezeul nostru.

  Voi cinsti pe cine Mă cinstește

  Îi mulțumesc Tatălui ceresc pentru răspunsul Lui rapid. Adesea, când plănuiesc programa pentru studenții mei, cer călăuzire de sus, iar El îmi răspunde prin idei excelente, care nu numai că îmbogățesc cunoștințele studenților, dar îmi și furnizează ocazii pentru a împărtăși bunătatea Sa.

  Umilinţa, smerenia, modestia

  Dacă ne supunem inima lui Dumnezeu în fiecare zi, nu avem nevoie să ne supunem oamenilor care folosesc arestarea, amenințarea sau intimidarea, chiar dacă le folosesc în numele Domnului.

  Te iubesc… din interes!

  Rugăciunea noastră ar trebui să fie aceea de a primi de la Dumnezeu sprijin pentru a trece dincolo de avantajele sau interesele egoiste. Să iubim indiferent ce primim în schimb. PROVOCARE: Iubește nepărtinitor, fără să aștepți ceva în schimb! Iubește așa cum ne-a iubit Isus pe noi!

  A hatalommal kísért igehirdetés

  „Azokban a napokban pedig eljött Keresztelő János, aki prédikált Júdea pusztájában. És ezt mondta: Térjetek...