Nunta pe banii moșului

  „Căci scăpam pe săracul care cerea ajutor…” Iov 29:12

  Ghiță avea 5 copii și o ducea destul de greu. Împreună cu soția lui se străduiau să poată oferi un trai decent celor mici. Pentru că nu lucra în Sabat, Ghiță și-a deschis acasă o secție de țesut ciorapi și, după un timp, lucrurile au început să meargă bine…chiar foarte bine. Într-o zi îi spuse soției lui: „Dragă, nu ai vrea să îl ajutăm pe vecinul nostru în fiecare lună cu două sute de lei? E bătrân, vecina a murit, copii nu are și nici pensie.”

  Zis și făcut! În fiecare lună, Ghiță bătea la ușa vecinului în vârstă și îi ducea cei două sute de lei. Așa trecură câțiva ani, până când în țara noastră avură loc evenimentele tulburi ale revoluției din anul 1989. Vremurile s-au schimbat. Secția nu mai făcea față noilor concurențe. La Ghiță acasă lipsurile au început să reapară.

  Într-o seară, discuta cu soția despre situația lor financiară. Ajunseră cu vorba și la vecinul lor în vârstă pe care îl ajutau sistematic. Cu tot greul prin care treceau, hotărâră să nu îl lase fără nimic, și din puținul lor să îi facă și lui parte de măcar o sută de lei pe lună. Așa că vecinul găsi în plic doar o sută în loc de două (așa cum era obișnuit). Luna următoare la fel. Ori de câte ori mergea la biserică, omul spunea celorlalți: „Dragostea s-a răcit! Nu mai e ca pe timpuri.” Până într-o zi când fu întrebat: „Ce vreți să spuneți cu vorbele astea? Aveți vreo nemulțumire?” „Cum să nu am?! Sunt șașe luni de când Ghiță îmi dă numai o sută de lei. Timp de doisprezece ani mi-a dat tot câte două, în fiecare lună! Iar acum mi-a înjumătățit banii!” „Ehee unchiule! Păi, până nu de mult i-a mers bine lui Ghiță dar acum i-au crescut copiii, secția nu mai merge și anul ăsta tre’ să-i facă nuntă la fata cea mare.” Bătrânul explodă: „Facă nuntă! N-am eu bai! Dar nu pe banii mei!”

  Așa cum nea vecinu socotea că ceea ce primea de la Ghiță era „a lui”, ne mai trezim și noi spunând „banii mei”, „jucăria mea”, „viața mea”… uitând că toate sunt ale Domnului și noi le primim spre administrare.

  ”Al Domnului este pământul cu tot ce este pe el.” Psalmi 24:1

  Ionel Indricău, Director Exploratori, Conferința Banat

  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Frumoasa dragoste

  Și dragostea stă în viețuirea după poruncile Lui. Aceasta este porunca în care trebuie să...

  Gardurile de protecție

  Și dragostea stă în viețuirea după poruncile Lui. Aceasta este porunca în care trebuie să...

  Tu de ce asculți?

  Și dragostea stă în viețuirea după poruncile Lui. Aceasta este porunca în care trebuie să...

  Ajutorul tău contează

  Și dragostea stă în viețuirea după poruncile Lui. Aceasta este porunca în care trebuie să...

  Publicate astăzi

  Douăsprezece feluri de rod

  Când nu știi ceva, nu insista să pari mai deștept sau mai cunoscător, în cele din urmă se va dovedi neștiința, și această dezvăluire doare mult mai rău decât modestia de a recunoaște o limită firească. Până și geniile mai au multe lucruri de înțeles și de descoperit. Va fi un timp al descoperirilor și al științei depline, veșnicia se va ocupa de acest lucru.

  O voce slabă și liniștită

  Când ești îndemnată de Duhul Sfânt să faci un anumit lucru – când auzi vocea Lui spunându-ți să faci ceva – ascultă și acționează! Nu știi niciodată cum vrea Dumnezeu să te folosească pentru a le face un bine celorlalți.

  Un duh de putere

  În caz de timiditate, de lipsă de motivație sau de oricare altă barieră ai putea întâlni, Domnul este gata să-ți dea puterea de a rezolva lucrurile. El îți dă puterea dragostei și a unei minți sănătoase și echilibrate pentru a lua cele mai bune decizii. Fie ca Domnul să-ți dea aceste daruri chiar astăzi!

  (In)suflă credință!

  Doamne, ajută-mă să fiu în lumea aceasta un martor al speranței pentru cei care nu mai cred nici măcar în ei înșiși! Dă-mi tăria să fiu pentru alții o ancoră în furtună! PROVOCARE: Pune-ți ca țintă astăzi să încurajezi cât mai multe persoane!

  A tevékeny szeretet országa

  „Jézus pedig felelt nékik: Az én Atyám mind ez ideig munkálkodik, én is munkálkodom.” (Ján...