Banca cerului

  Poate ai auzit și tu despre povestea maimuței care într-o zi a descoperit un vas de lut. Curioasă fiind a mers să cerceteze vasul. Mare i-a fost bucuria când înăuntru a văzut niște nuci proaspete și felii de mango. Cu grijă și-a strecurat brațul prin gâtul vasului de lut și a strâns în palmă toate nucile și câteva felii de mango. Însă când a vrut să scoată mâna din vas și-a dat seama că nu poate. Cel puțin nu putea dacă nu dădea drumul nucilor și feliilor de mango. Se spune că peste două ore când vânătorii au trecut pe acolo, au prins-o ușor în plasele lor, pentru că nu a renunțat deloc la prada ei.
  Am citit și despre o mierlă însetată care a găsit un ulcior cu apă în pădure. Punându-și ciocul în ulcior a mirosit apa, însă era prea puțină apă pentru a ajunge la ea. Atunci mierla a trecut la treabă, și topăind și zburând în toate direcțiile a adunat o mulțime de pietricele, pe care le arunca una câte una în ulcior. A făcut asta până când nivelul apei s-a ridicat suficient pentru a putea bea.

  Sigur te întrebi care e morala povestirilor? “Cine arată bunăvoință față de sărac Îl împrumută pe Domnul , iar El îi va răsplăti binefacerea.” (Proverbe 19:17) Gândește-te puțin la versetul acesta pentru că vreau să îți propun o lecție ce se găsește doar la o privire mai atentă.

  Astăzi, în Sabat, noi mergem la biserică. Cum mergem? Cu cine ne asemănăm mai mult, cu maimuțica sau cu mierla? Maimuțica e cea care se așteaptă să primească ceva când merge. Iar atunci când nu primește acel “ceva”, începe să se simtă prinsă într-o capcană fără scăpare. Atunci apar reacțiile de genul: “cine are nevoie de religie, cu ce ne ajuta?”.

  Mierla e cea care merge la biserică să facă ceva, nu să primească ceva. Ea merge să se închine Creatorului, Mântuitorului. Și atunci când mergi la biserică să faci ceva, nu te mai plictisești așa de ușor.

  Iar atunci când te aduci pe tine însuți și te oferi lui Dumnezeu făcând ceva pentru cei din jur chiar si la biserica, EL îți va răsplăti lucrarea, chiar și cu dobândă. Iar când vei înțelege că a fi explorator înseamnă mai mult decât a purta o cravată galbenă, vei începe să faci lucruri frumoase pentru cei din jur împreună cu Dumnezeu, și din nou El îți va răsplăti binefacerea. Și așa vei afla că dacă vei investi din tine, vei crește și tu, și tinerețea ta va fi mai frumoasă.

  Benjamin Stan, Director Exploratori, Uniunea de Conferinte din România

  Banca cerului - 2018. Sigur te întrebi care e morala povestirilor? “Cine arată bunăvoință față de sărac Îl împrumută pe Domnul , iar El îi va răsplăti binefacerea.” (Proverbe 19:17) Gândește-te puțin la versetul acesta pentru că vreau să îți propun o lecție ce se găsește doar la o privire mai atentă.
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  „Căutați-Mă, și veți trăi!”

  Chiar dacă ai fi risipit până la cealaltă margine a cerului, chiar și de acolo...

  Când te-ai pierdut ultima dată?

  Chiar dacă ai fi risipit până la cealaltă margine a cerului, chiar și de acolo...

  Uniți spre casă!

  Chiar dacă ai fi risipit până la cealaltă margine a cerului, chiar și de acolo...

  Fata Lui sa lumineze peste tine

  Domnul să te binecuvânteze, și să te păzească! Domnul să facă să lumineze Fața Lui...

  Publicate astăzi

  Primul pas al tău

  Atunci când consideră necesar, Dumnezeu ne impulsionează prin îndemnuri și simțăminte. De cele mai multe ori, El are nevoie de un om care să-l ajute pe unul din copiii Lui să facă primul pas. Ar fi posibil să Se folosească și de tine în planurile Lui?

  Pietricica din pantof

  Te încurajez ca astăzi să-ți iei timp să rezolvi problemele, înainte ca ele să-ți cauzeze mai multă durere și să te coste timp prețios în viitor.

  Titluri de nobleţe

  Textul de astăzi ne garantează apartenenţa şi demnitatea nu unei puteri nobiliare, ci a împăratului universului însuşi, şi nu numai pentru o zi, ci pentru întreaga veşnicie. Gândeşte-te la binecuvântata descendenţă de a fi copil al lui Dumnezeu şi la privilegiul de a-I sluji.

  Mulțumesc, Tată!

  Tată, sunt foarte recunoscătoare pentru lucrurile bune pe care le-ai așezat în viața mea! Sunt recunoscătoare pentru prieteni și familie (uneori chiar și pentru străini!) – oameni prin care Îmi vorbești și prin intermediul cărora mă ridici. Orice aș avea de înfruntat, oricum m-aș simți, găsesc mereu lucruri pentru care să fiu mulțumitoare: viața mea, sănătatea mea, faptul că Te cunosc pe Tine. Îți mulțumesc pentru cine ești Tu și pentru persoana care m-ai creat să fiu! PROVOCARE: Te provoc ca fiecare moment de părtășie cu Tatăl tău să îl începi prin a-I mulțumi. Găsește de fiecare dată un lucru pentru care să Îi mulțumești, și vei fi mai fericit(ă)!

  Önhitt, gondtalan késlekedés

  „Ímé, eljövök, mint a tolvaj. Boldog, aki vigyáz és őrzi az ő ruháit, hogy mezítelen...