Banca cerului

  Poate ai auzit și tu despre povestea maimuței care într-o zi a descoperit un vas de lut. Curioasă fiind a mers să cerceteze vasul. Mare i-a fost bucuria când înăuntru a văzut niște nuci proaspete și felii de mango. Cu grijă și-a strecurat brațul prin gâtul vasului de lut și a strâns în palmă toate nucile și câteva felii de mango. Însă când a vrut să scoată mâna din vas și-a dat seama că nu poate. Cel puțin nu putea dacă nu dădea drumul nucilor și feliilor de mango. Se spune că peste două ore când vânătorii au trecut pe acolo, au prins-o ușor în plasele lor, pentru că nu a renunțat deloc la prada ei.
  Am citit și despre o mierlă însetată care a găsit un ulcior cu apă în pădure. Punându-și ciocul în ulcior a mirosit apa, însă era prea puțină apă pentru a ajunge la ea. Atunci mierla a trecut la treabă, și topăind și zburând în toate direcțiile a adunat o mulțime de pietricele, pe care le arunca una câte una în ulcior. A făcut asta până când nivelul apei s-a ridicat suficient pentru a putea bea.

  Sigur te întrebi care e morala povestirilor? “Cine arată bunăvoință față de sărac Îl împrumută pe Domnul , iar El îi va răsplăti binefacerea.” (Proverbe 19:17) Gândește-te puțin la versetul acesta pentru că vreau să îți propun o lecție ce se găsește doar la o privire mai atentă.

  Astăzi, în Sabat, noi mergem la biserică. Cum mergem? Cu cine ne asemănăm mai mult, cu maimuțica sau cu mierla? Maimuțica e cea care se așteaptă să primească ceva când merge. Iar atunci când nu primește acel “ceva”, începe să se simtă prinsă într-o capcană fără scăpare. Atunci apar reacțiile de genul: “cine are nevoie de religie, cu ce ne ajuta?”.

  Mierla e cea care merge la biserică să facă ceva, nu să primească ceva. Ea merge să se închine Creatorului, Mântuitorului. Și atunci când mergi la biserică să faci ceva, nu te mai plictisești așa de ușor.

  Iar atunci când te aduci pe tine însuți și te oferi lui Dumnezeu făcând ceva pentru cei din jur chiar si la biserica, EL îți va răsplăti lucrarea, chiar și cu dobândă. Iar când vei înțelege că a fi explorator înseamnă mai mult decât a purta o cravată galbenă, vei începe să faci lucruri frumoase pentru cei din jur împreună cu Dumnezeu, și din nou El îți va răsplăti binefacerea. Și așa vei afla că dacă vei investi din tine, vei crește și tu, și tinerețea ta va fi mai frumoasă.

  Benjamin Stan, Director Exploratori, Uniunea de Conferinte din România

  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Dragostea înainte de toate!

  Dacă ne mărturisim păcatele, El este credincios și drept, ca să ne ierte păcatele și...

  Alege

  Dacă ne mărturisim păcatele, El este credincios și drept, ca să ne ierte păcatele și...

  Unirea

  De aceea, dați-vă și voi toate silințele ca să uniți cu credința voastră fapta; cu...

  Lucruri din belșug

  Căci, dacă aveți din belșug aceste lucruri în voi, ele nu vă vor lăsa să...

  Publicate astăzi

  A unsprezecea poartă – de Iacint

  La rândul nostru, și noi putem fi o reflexie a luminii care vine de la Dumnezeu spre cei ce trăiesc anonim sau ascunși de rușine ori de teamă. Dacă ei încă nu Îl văd pe Dumnezeu, noi am putea să le arătăm măcar puțin din ceea ce este El pentru viața noastră. Cu un mic efort și cu puțină bunăvoință, am putea să-i punem pe ceilalți în valoare mai mult decât o facem acum sau decât facem pentru noi înșine.

  Îngerii le-au păzit „coșul”

  Dumnezeu Și-a trimis îngerii să vegheze asupra „coșului” mătușilor mele la fel cum au vegheat asupra lui Moise pe fluviul Nil, cu mult timp în urmă. Slujim unui Dumnezeu uimitor! Va fi minunat să auzim în ceruri povestiri despre cum ne-au salvat îngerii noștri păzitori.

  De la bocet la bucurie

  Dumnezeu poate şi vrea să ne ia tristeţea, descurajarea şi amărăciunea, ca noi să ne putem bucura de viaţă şi să fim pregătiţi să-L primim cu bucurie. Domnul ne va binecuvânta dacă îi dăm voie.

  Între două lumi

  Tată, ne rugăm pentru tinerii indeciși să se prindă de Tine! Și pe cei plecați departe înapoiază-i casei Tale! PROVOCARE: Gândește-te la o carte care vorbește despre Isus și ofer-o, când ai ocazia, unui tânăr!

  Isten minden cselekedetet megítél

  „Mert minden cselekedetet az Isten ítéletre előhoz, minden titkos dologgal, akár jó, akár gonosz legyen...