Articolul precedentSă nu ucidem
  Articolul următorSă fim curați

  Descurajarea

  Ce părere ai: care este cel mai important lucru în supraviețuire: echipamentul, forma fizică, cunoștințele sau forța mentală?
  Hai să te întreb altfel – Care este dușmanul nr.1: frigul, foamea, durerea sau lipsa unor lucruri/persoane? De fapt nici una din ele, ci descurajarea! Cel mai important este să te nu te descurajezi atunci când apare vreunul din aspectele menționate mai sus (frigul, foamea, durerea sau lipsa unor lucruri). Această stare poate veni din gândurile tale. Prin antrenament zilnic poți alege să te gândești la felurite variante de soluționare a crizelor prin care poți trece sau poate chiar treci acum.

  „Căci ceea ce vezi, auzi și simți depinde în mare măsură de locul în care te afli, cât și de felul de om care ai exersat să devii.” („Cronicile din Narnia”, C.S. Lewis)

  Piatra triunghiulară a supraviețuirii este forța minții, autocontrolul și atitudinea pe care alegi să o ai.

  În situații de pericol este normal să îți fie frică, adică inducerea gândului că pot apărea pericole; deşi acestea sunt adesea imaginare, doar în mintea ta. Totuși o doză de frica este necesară pentru ați dezvolta instinctului de conservare, care te va ajuta să lupți cu mintea și tot trupul tău ca să supraviețuiești.

  Cea mai mare frică este frica de necunoscut. Hai să îți aduc aminte că cel mai mare supraviețuitor este Isus; El a fost singur în pustiu, abandonat, alungat, a trecut prin multe posibilele situații de descurajare, dar nu a fost niciodată fără speranță pentru că avea privirea minții și a inimii ațintită spre Tatăl ceresc. Avându-l pe Isus ca exemplu și tu poți să ai controlul minții și sentimentelor tale.

  Nu uita că în orice situație ai fi – important este să nu te descurajezi și să nu îți fie frică: ”Căci Eu sunt Domnul Dumnezeul tău care te iau de mâna dreaptă şi-ţi zic:

  „Nu te teme de nimic, Eu îţi vin în ajutor!” (Isaia 41:13)

  Practic: Gândește-te la un lucru de care îți este teamă (ex.: frig, foame, durere , lipsa unor lucruri sau persoane etc.). Alege astăzi și în următoarele 7 zile, să nu te descurajezi când te gândești asupra acestui aspect. Scrie-mi ce metodă ai folosit ca remediu.

  Gusti Angheluță, Director Exploratori, Conferința Oltenia

  Descurajarea - 2018. „Căci ceea ce vezi, auzi și simți depinde în mare măsură de locul în care te afli, cât și de felul de om care ai exersat să devii.” („Cronicile din Narnia”, C.S. Lewis)
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  zidește drept

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Mustrarea Domnului

  Ferice de omul pe care-l ceartă Dumnezeu! Nu nesocoti mustrarea Celui Atot Puternic. (Iov 5:17)David...

  Binecuvântat prin mustrare!

  Ferice de omul pe care-l ceartă Dumnezeu! Nu nesocoti mustrarea Celui Atot Puternic. (Iov 5:17)Se...

  Cearta

  Ferice de omul pe care-l ceartă Dumnezeu! Nu nesocoti mustrarea Celui Atot Puternic. (Iov 5:17)Unul...

  Publicate astăzi

  Trifoi cu patru foi

  Știind că nimic nu vine la întâmplare sau fără să aibă o sursă anume, fii cu o măsură de înțelepciune și de conștiență: mulțumește lui Dumnezeu pentru orice lucru bun primit, chiar dacă nu îți explici cum s-a întâmplat. Nu cădea în extrema cealaltă, a ghinionului. Așa cum norocul este un termen pentru ceva iluzoriu, la fel este și termenul de ghinion. Dar și în cazul unor sentimente negative și al senzației că primești numai lucruri rele, poți face ceva: roagă-te! Dumnezeu îl poate opri pe cel rău să te atingă cu darurile lui otrăvite. Dacă există un „noroc”, acela este Dumnezeul nostru.

  Voi cinsti pe cine Mă cinstește

  Îi mulțumesc Tatălui ceresc pentru răspunsul Lui rapid. Adesea, când plănuiesc programa pentru studenții mei, cer călăuzire de sus, iar El îmi răspunde prin idei excelente, care nu numai că îmbogățesc cunoștințele studenților, dar îmi și furnizează ocazii pentru a împărtăși bunătatea Sa.

  Umilinţa, smerenia, modestia

  Dacă ne supunem inima lui Dumnezeu în fiecare zi, nu avem nevoie să ne supunem oamenilor care folosesc arestarea, amenințarea sau intimidarea, chiar dacă le folosesc în numele Domnului.

  Te iubesc… din interes!

  Rugăciunea noastră ar trebui să fie aceea de a primi de la Dumnezeu sprijin pentru a trece dincolo de avantajele sau interesele egoiste. Să iubim indiferent ce primim în schimb. PROVOCARE: Iubește nepărtinitor, fără să aștepți ceva în schimb! Iubește așa cum ne-a iubit Isus pe noi!

  A hatalommal kísért igehirdetés

  „Azokban a napokban pedig eljött Keresztelő János, aki prédikált Júdea pusztájában. És ezt mondta: Térjetek...