Datori să-L iubim

  „Iubiți-vă unii pe alții cu o dragoste frățească. În cinste, fiecare să dea întâietate altuia!” Romani 12:10

  Pe data de 1 martie 1562 peste 1.000 de hughenoți sunt masacrați de catolici în Franța. Hughenoții erau protestanții francezi adepți ai calvinismului. De aici au pornit războaiele religioase franceze care au durat mai multe decenii și s-au încheiat prin alungarea hughenoților din Franța. Numele de hughenot era adresat in mod peiorativ deși înțelesul lui de confederat nu era unul care să provoace repulsie. Un fel de pocăitul din zilele noaste adresat ostentativ mai ales când ceva nu este conform cu convingerile majoritarilor.

  Vina de a fi diferit a fost cea mai pedepsită de-a lungul istoriei. Iar istoria încă nu s-a oprit. Deși ne declarăm civilizați și toleranți realitatea este că tot ce a reușit să facă civilizația pentru noi a fost să ne învețe să ridicăm garduri cât mai performante ca nu cumva să ne molipsim de la ceilalți. Lumea întreagă vorbește de globalizare, de renunțarea la granițe dar cu toate acestea individual căutăm compania celor ca noi și separarea de cei diferiți. Poate nu mai suntem violenți fizic dar vocabularul nostru are mai multe arme puternice decât a avut vreodată. Cu siguranță nu a fost o experiență frumoasă când te-ai simțit ocolit, alungat și evitat de un grup și e foarte posibil că ai făcut analogii cu nazismul și alte curente extremiste. Dar asta nu te oprește să te comporți la fel față de alții. Considerăm ciudați pe cei care nu sunt ca noi iar de aici mai este un singur pas până la a-i considera vinovați și pasibili să plătească pentru că sunt diferiți. Indiferent dacă este vorba de rasă, de limbă, de naționalitate, de convingeri, de culoarea părului sau a gândurilor mereu vom găsi motive să aruncăm vina pe cineva.

  Soluția biblică pentru acest pogrom în mijlocul căruia trăim nu este civilizarea sau educația ci dragostea. Pentru fiecare om, oricât de ciudat este el, Hristos a murit iar noi suntem datori să-l iubim. Vă doresc o zi în care să fiți iubiți pentru ca să aveți ce da mai departe.

  Ruben Atomei, Director Exploratori, Conferința Moldova

  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Mai mult decât o paradă

  Dacă ne mărturisim păcatele, El este credincios și drept, ca să ne ierte păcatele și...

  Dacă ne mărturisim păcatele…

  Dacă ne mărturisim păcatele, El este credincios și drept, ca să ne ierte păcatele și...

  Dragostea înainte de toate!

  Dacă ne mărturisim păcatele, El este credincios și drept, ca să ne ierte păcatele și...

  Alege

  Dacă ne mărturisim păcatele, El este credincios și drept, ca să ne ierte păcatele și...

  Publicate astăzi

  Al doisprezecelea copil al lui Iacov

  Numele nostru este săpat adânc în palmele Mântuitorului, nu este un simplu tatuaj, ci El a plătit cu viața această răscumpărare. Poartă-te în așa fel încât să fie mândru când ți se rostește numele undeva.

  Restaurare

  Slujim unui Dumnezeu puternic și minunat, care vrea să restaureze relațiile dintre cei care fac parte din poporul Lui. Cheia constă în mărturisirea personală. Dumnezeu ne-a înnoit, pe mine și pe soțul meu, și a făcut să ne putem căsători din nou.

  Experienţe pe vârful muntelui

  Trebuie să ne luăm rămas-bun de la momentele glorioase iar şi iar, pentru că trebuie să lucrăm jos, în vale. Însă acest rămas-bun nu va mai exista când Isus va reveni. El îi va primi pe răscumpăraţi în aer, tară să atingă pământul, pentru a începe gloriosul urcuş către reşedinţa cerească, unde vom locui în veşnicie cu Isus

  Mai arzi?

  Doamne, lasă-mă să ard pentru Tine! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți un psalm sau măcar câteva versete!

  A szent város feletti jelenet

  „Mert nékünk mindnyájunknak meg kell jelennünk a Krisztus ítélőszéke előtt, hogy ki-ki megjutalmaztassék a szerint,...