Călirea

  În condiţii vitrege în activităţi montane şi chiar în mediul urban este important să avem o sănătate bună. Organismul nostru trebuie adaptat treptat la condiţii diferite pe care natura le oferă fără încetare. Putem să ne îmbunătăţirea rezistenţa generală a organismului prin călirea organismului, beneficiind de factori naturali cum sunt APA, AERUL şi SOARELE.
  BĂILE DE APĂ Călirea cu ajutorul apei va începe prin frecare cu un prosop rece şi ud. Ulterior se face o stropire cu apă rece, apoi un duş rapid cu apă rece (cel puţin 20oC) urmat de un masaj al întregului organism, până ce pielea se încălzeşte. Se alternează cu apă călduţă. Apoi procedurile se repetă, scăzând de fiecare dată temperatura apei. În nici un caz nu se va înota în râu cu stomacul plin şi nici imediat după efort fizic sau transpiraţie abundentă.

  BĂILE DE AER trebuie începute prin exerciţii de gimnastică în aer liber şi în perioada cea mai caldă a zilei, într-un costum cât mai sumar, în funcţie de temperatura mediului. La început durata băii de aer va fi de 10 minute, ajungând progresiv până la 1-2 ore. Acest procedeu se întrerupe la apariţia primului frison.

  BĂILE DE SOARE ne pregătesc pentru arşiţa verii. Expunerea la soare se face progresiv: începe cu 10 minute pe faţă şi pe spate, apoi se creşte treptat timpul de expunere cu câte 10 minute, ajungând până la 40 minute. Perioada optimă de expunere la soare este între orele 9-11 şi 16-17. După plaje, corpul trebuie să fie adăpostit la umbră cel puţin un sfert de oră. Atenţie: deşi la munte este mai rece, razele soarelui sunt mai puternice chiar şi iarna.

  Toate aceste procedee se folosesc mai mult în perioada verii când temperatura exterioară este mai mare.

  Capacitatea de adaptare a organismului diferă de la persoană la persoană, aşa că nu trebuie să existe termen de comparaţie în acest sens.

  La fel este şi cu învăţăturile de tot felul care sunt în lumea aceasta – să studiem şi să cunoaştem din Biblie învăţăturile esenţiale ale vieţii şi apoi să fim „CĂLIȚI” la orice fel de idee care ar putea să ne îndepărteze de la adevărul Sfintei Scripturi.

  Ca să nu mai fim copii, plutind încoace şi încolo, purtaţi de orice vânt de învăţătură, prin viclenia oamenilor şi prin şiretenia lor în mijloacele de amăgire, ci credincioşi adevărului, în dragoste, să creştem în toate privinţele, ca să ajungem la Cel ce este Capul, Hristos. (Efeseni 4:14,15)

  Practic: Cum i-ai răspunde unui coleg care îţi spune că nu este adevărat că Isus se va întoarce pe pământ? Ce construcţie logică a textelor biblice ai folosi ?

  Gusti Angheluță, Director Exploratori, Conferința Oltenia

  Călirea - 2018. BĂILE DE AER trebuie începute prin exerciţii de gimnastică în aer liber şi în perioada cea mai caldă a zilei, într-un costum cât mai sumar, în funcţie de temperatura mediului. La început durata băii de aer va fi de 10 minute, ajungând progresiv până la 1-2 ore. Acest procedeu se întrerupe la apariţia primului frison.
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  O cunoștință veșnică

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Dăinuie veșnic

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Dumnezeu pentru o zi

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Perfecționistul perfect

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Publicate astăzi

  Avion de croazieră cu patru motoare

  Există unele lucruri pe care ni le-am putea achiziționa, însă nu ne-ar folosi la nimic, poate doar pentru satisfacerea orgoliului. Poți avea în garaj un Ferrari, dar să nu ai șosele ca să beneficiezi de capacitățile mașinii. Prin urmare, dacă ne putem controla pornirile de grandomanie, vom face și vom cumpăra pentru noi ceea ce se potrivește statutului, dar și posibilităților din contextul în care trăim. Hai să nu înmulțim numărul snobilor, ci mai bine să fim chibzuiți!

  Lumina cerească

  De ce să nu ne preocupăm, dimineața devreme, înainte de munca fiecărei zile, să petrecem timp fără grabă conectați la Sursa luminii cerești? Celor care fac așa, Dumnezeu le-a promis călăuzire în viață.

  Toleranţa

  Astăzi ne putem dezvolta toleranţa, dacă ne înfruntăm responsabilităţile cu încredere în Dumnezeu, în promisiunile Lui şi dacă ne rugăm până primim binecuvântările Lui.

  Sfatul nelegiuit dat de mamă

  Doamne, învață-ne înțelepciunea și bunătatea Ta și ajută-ne să fim o binecuvântare pentru cei din jurul nostru, îndreptându-i spre Tine! PROVOCARE: Când ți se cere sfatul, gândește-te ce ar spune Isus dacă ar fi întrebat în locul tău!

  A fiatalok Isten eszközei

  „Jó a férfiúnak, ha igát visel ifjúságában.” (Siral 3,27)„Isten fiatalokat hív, akik ifjúságuk lendületével és...