Coasta Scheletelor

  „Mai mult face un nume bun decât untdelemnul mirositor…” Eclesiastul 7:1

  Nebunul nu se va mai numi ales la suflet, nici miselul nu se va mai numi cu inima larga. (Isaia 32:5)

  Africa este continentul cu cele mai multe contradicţii, dar şi curiozităţi. O porţiune a ţărmului namibian, care este situată între Deşertul Namib şi Oceanul Atlantic şi măsoară 500 de km, adică dublul lungimii ţărmului românesc la Marea Neagră, a căpătat denumirea macabră de „Coasta Scheletelor”.

  De-a lungul coastei, curenţii înşelători, uraganele puternice, ceţurile perfide şi recifele coralifere ascuţite, ascunse uneori sub luciul apei, au provocat o sumedenie de pagube în rândul vaselor care treceau prin zonă. Drept mărturie stau epavele de pacheboturi, remorchere, distrugătoare, galioane, traulere şi clipere care se întind de la un capăt la celălalt al coastei.

  „Coasta Scheletelor” a primit acest nume în 1933, când un pilot elveţian, Carl Nauer, s-a prăbuşit cu avionul său undeva pe ţărm, în cursul unui zbor de la Cape Town spre Londra. Un ziarist care a vrut să-şi „coloreze” articolul cu detalii sugestive despre coasta devenită celebră datorită epavelor ce împânzeau ţărmul a sugerat că trupul pilotului ar putea fi găsit până la urmă pe „Coasta Scheletelor”. Nauer nu a mai fost găsit niciodată, dar denumirea coastei s-a fixat astfel în mentalul colectiv.

  Cu toate acestea, denumirea pe care a căpătat-o nu face din Coasta Scheletelor cel mai înfricoşător sau neospitalier loc din lume, la fel cum „limanurile bune” despre care aminteşte Pavel în Faptele Apostolilor, capitolul 27, nu fac din acest ostrov cel mai paradisiac loc de pe glob. Dimpotrivă, Pavel, aflându-se prin zonă, spune în versetul 10: „Oamenilor, călătoria văd că nu se va face fără primejdie şi fără multă pagubă… chiar şi pentru vieţile voastre”, fiind nevoit chiar să piardă o iarnă din cauza furtunilor din „limanurile bune”.

  Ţie ce fel de prieten ţi-ar plăcea să ai: unul bun, dar cu un nume rău, sau unul rău, dar cu un nume bun? Dar tu cum ai vrea să fii?

  „… le voi da un nume veşnic, care nu se va stinge.” Isaia 56:5

  Remus Ciutan, Director Exploratori, Conferința Transilvania Sud

  Coasta Scheletelor - 2018. „Mai mult face un nume bun decât untdelemnul mirositor…” Eclesiastul 7:1
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Când lupți alături de Dumnezeul nevăzut

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Biruința este a Domnului! 2

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Privește mai sus

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Un om obișnuit cu biruința

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Publicate astăzi

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Fraţii Durer

  Iubirea pentru fratele tău este posibilă prin puterea care vine de sus. Vorbeşte astăzi cu fratele tău cu dragoste şi generozitate şi iartă-i dacă te-a ofensat, aşa cum vrea Domnul să faci. Relaţia voastră se va reface şi va deveni mai puternică.

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  A mennyei kapukon át

  „Hit által vitetett fel Énók, hogy ne lásson halált, és nem találták meg, mert az...