Lucru de pierdut

  „Eu mustru și pedepsesc pe toți aceia pe care-i iubesc. Fii plin de râvnă, dar, și pocăiește-te!” Apocalipsa 3:19

  Din anul 2000 Papa Ioan Paul al II-lea a fixat această zi pentru mea culpa publica, adică o zi de pocăință. Pocăința este unul din cele mai simple lucruri de explicat și printre cele mai grele lucruri de făcut. Pe un afiș era scris: „Cuvinte greu de pronunțat: otorinolaringologie, acid dezoxiribonucleic și iartă-mă!” arătând că de cele mai multe ori este mai complicat să îți recunoști o vinovăție decât să faci ceva foarte costisitor. Dacă ar fi că facem un clasament cu cele mai grele lucruri de făcut, în stilul afișului mai sus menționat, de departe în fruntea listei ar fi pocăința înaintea oricărei munci fizice istovitoare.

  Dar ce este pocăința? O adâncă părere de rău de păcatele săvârșite și o continuă ferire de a le mai face este cea mai frumoasă definiție. De aici rezultă că ne este greu să ne pocăim pentru că nu regretăm nimic din ce am făcut și nu găsim normal să ne ferim pe viitor de plăcerile de o clipă ale păcatului. În cadrul unui experimental comportamental li s-a oferit mai multor copii o prăjitură cu precizarea că vor mai primi una dacă nu o vor mânca imediat ci vor aștepta 30 minute până se încheia experimentul. După 15 minute un singur copil mai avea prăjitura. Tentația binelui micuț care ține foarte puțin câștigă întotdeauna în fața beneficiilor pe termen lung. Toți oamenii știu că anumite tipuri de mâncare sunt dăunătoare sănătății dar asta nu îi oprește să le consume pentru gustul lor bun. Toți fumătorii cunosc efectele dăunătoare ale fumatului dar totuși nu se opresc. Toți creștinii știu că în Împărăția lui Dumnezeu nu va ajunge nici un păcat totuși mai ascund câte unul micuț prin bagaje. Iar dacă nu recunoști acest lucru amintește-ți când ai scuzat ultima dată un păcățel? A scuza păcatul înseamnă a nu-l scoate din viața ta, iar asta nu mai este pocăință.

  În timp ce mergi spre școală sau servici fă o listă de două trei lucruri pe care ar trebui să le părăsește și roagă-l pe Dumnezeu chiar acum să te ajute să nu te mai întorci la ele.

  Ruben Atomei, Director Exploratori, Conferința Moldova

  Lucru de pierdut - 2018. „Eu mustru și pedepsesc pe toți aceia pe care-i iubesc. Fii plin de râvnă, dar, și pocăiește-te!” Apocalipsa 3:19
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Când lupți alături de Dumnezeul nevăzut

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Biruința este a Domnului! 2

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Privește mai sus

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Un om obișnuit cu biruința

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Publicate astăzi

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Fraţii Durer

  Iubirea pentru fratele tău este posibilă prin puterea care vine de sus. Vorbeşte astăzi cu fratele tău cu dragoste şi generozitate şi iartă-i dacă te-a ofensat, aşa cum vrea Domnul să faci. Relaţia voastră se va reface şi va deveni mai puternică.

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  A mennyei kapukon át

  „Hit által vitetett fel Énók, hogy ne lásson halált, és nem találták meg, mert az...