Lucru de pierdut

  „Eu mustru și pedepsesc pe toți aceia pe care-i iubesc. Fii plin de râvnă, dar, și pocăiește-te!” Apocalipsa 3:19

  Din anul 2000 Papa Ioan Paul al II-lea a fixat această zi pentru mea culpa publica, adică o zi de pocăință. Pocăința este unul din cele mai simple lucruri de explicat și printre cele mai grele lucruri de făcut. Pe un afiș era scris: „Cuvinte greu de pronunțat: otorinolaringologie, acid dezoxiribonucleic și iartă-mă!” arătând că de cele mai multe ori este mai complicat să îți recunoști o vinovăție decât să faci ceva foarte costisitor. Dacă ar fi că facem un clasament cu cele mai grele lucruri de făcut, în stilul afișului mai sus menționat, de departe în fruntea listei ar fi pocăința înaintea oricărei munci fizice istovitoare.

  Dar ce este pocăința? O adâncă părere de rău de păcatele săvârșite și o continuă ferire de a le mai face este cea mai frumoasă definiție. De aici rezultă că ne este greu să ne pocăim pentru că nu regretăm nimic din ce am făcut și nu găsim normal să ne ferim pe viitor de plăcerile de o clipă ale păcatului. În cadrul unui experimental comportamental li s-a oferit mai multor copii o prăjitură cu precizarea că vor mai primi una dacă nu o vor mânca imediat ci vor aștepta 30 minute până se încheia experimentul. După 15 minute un singur copil mai avea prăjitura. Tentația binelui micuț care ține foarte puțin câștigă întotdeauna în fața beneficiilor pe termen lung. Toți oamenii știu că anumite tipuri de mâncare sunt dăunătoare sănătății dar asta nu îi oprește să le consume pentru gustul lor bun. Toți fumătorii cunosc efectele dăunătoare ale fumatului dar totuși nu se opresc. Toți creștinii știu că în Împărăția lui Dumnezeu nu va ajunge nici un păcat totuși mai ascund câte unul micuț prin bagaje. Iar dacă nu recunoști acest lucru amintește-ți când ai scuzat ultima dată un păcățel? A scuza păcatul înseamnă a nu-l scoate din viața ta, iar asta nu mai este pocăință.

  În timp ce mergi spre școală sau servici fă o listă de două trei lucruri pe care ar trebui să le părăsește și roagă-l pe Dumnezeu chiar acum să te ajute să nu te mai întorci la ele.

  Ruben Atomei, Director Exploratori, Conferința Moldova

  Lucru de pierdut - 2018. „Eu mustru și pedepsesc pe toți aceia pe care-i iubesc. Fii plin de râvnă, dar, și pocăiește-te!” Apocalipsa 3:19
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Nu te teme

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  În vârf

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Emanuel: Dumnezeu cu noi!

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Mare este Dumnezeu

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare neînțelepte

  Neînțelept nu este cel ce nu a avut posibilitatea să învețe sau să se pregătească, ci acela care a considerat că e suficient să știi și să ai valori, dar să nu te deranjezi să le folosești. Lipsa înțelepciunii poate să însemne uneori comoditate, alteori poate fi egală cu superficialitatea; se poate rezuma la pregătire pe jumătate sau la speranța că voi avea „noroc”. Un simplu simț al administrării chibzuite le-a salvat pe cele cinci fecioare de la o așteptare ratată, inutilă.

  Câmpul misionar de acasă

  Când folosim compasiunea blândă și când înțelegem cine sunt copiii noștri, avem ocazia să îi cunoaștem și să îi iubim și, astfel, să le arătăm cine este Isus. Mă rog ca Dumnezeu să vă binecuvânteze în mod bogat câmpul misionar, pentru veșnicie, iar copiii să poată spune: „Îl cunosc pe El!”

  Ţepuşul din carne

  Poate că Dumnezeu îngăduie durere în viața ta ca să corecteze anumite trăsături de caracter. Dacă acesta este cazul, mergi înainte ca Pavel sau ca David, nu în puterea ta, ci datorită influenței miraculoase a Creatorului care lucrează în tine.

  Eu, un salvator?

  Doamne, îți stau la dispoziție ca o umilă unealtă prin care să lucrezi la salvarea copiilor și a tinerilor! PROVOCARE: Alege unul sau mai mulți copii lipsiți de șansa unui cămin care să îi apropie de Domnul și oferă-te Lui ca să te folosească la salvarea acestora!

  A szemek kívánsága

  „Én pedig azt mondom néktek, hogy valaki asszonyra tekint gonosz kívánságnak okáért, immár paráználkodott azzal...