Sarea și adevărul

  Lumea, așa cum o știm noi astăzi este rezultatul multor secole de luptă pentru adevăr. Cele mai multe bătălii au lăsat o amprentă însângerată și dureroasă în analele istoriei. Așa se face că, de regulă, cei care au câștigat războaie nu au fost cei care au cunoscut adevărul, ci armatele cu „mușchii cei mai încordați”.
  Au fost momente și oameni care, de-a lungul istoriei au folosit mai mult puterea cuvântului și adevărul decât armele și forța. Și au avut succes! Mahatma Gandhi e un personaj de acest fel. Născut în India anilor 1869, după trecerea anilor ajunge să cunoască dificultățile pe care le aveau indienii din cauza colonialismului britanic. Una din acțiunile importante pe care le face Gandhi împotriva britanicilor este un traseu foarte interesant. Mult mai lung decât cel din tabăra Explo. Indienii erau nevoiți să cumpere cu prețuri foarte mari sarea adusă din Anglia. Gandhi s-a gândit la o metodă de a schimba acest lucru. În 12 martie 1930 Gandhi pornește împreună cu 78 de susținători în „marșul sării”, lung de 390 de km. În 24 de zile grupul de protestatari ajunge pe țărmul Mării Arabiei, unde extrag sarea din apa, fără să plătească taxe britanicilor. După acest marș Gandhi a fost închis aproape un an în închisoare. A fost, însă, momentul de pornire a unei campanii de nesupunere civilă a indienilor față de britanici. Principiul lui Gandhi se baza pe lipsa violenței și pe adevăr (această mișcare s-a numit Satyagraha, în limba sanscrită și însemnă forța adevărului). Gandhi continuă lupta non-violentă pentru drepturile poporului indian, până când, în 15 august 1947 obține independența Indiei.

  Adevărul care l-a motivat pe Gandhi e că oamenii sunt egali. Indiferent de rasă sau religie, toți oamenii au dreptul la viață și libertate. Într-o lume în care câștigă forța, Gandhi face apel la învățătură, muncă și adevăr. Poate e calea mai grea, dar e cea care dă rezultate. Mult înaintea lui Gandhi, vine Isus într-o lume violentă și înfruntă cu răbdare toate provocările, inclusiv moartea. Cum reacționezi atunci când ești provocat dar știi că ai dreptate? Isus a murit ca tu să afli adevărul. Și adevărul e că ești iubit de Dumnezeu! Te invit în tabăra luptătorilor non-violenți care proclamă acest adevăr. Știi care a fost principiul lui Isus?

  „Dacă rămâneți în Cuvântul Meu, atunci sunteți în adevăr ucenicii Mei. Veți cunoaște adevărul, iar adevărul vă va elibera.” Ioan 8: 31-32

  Adrian Dorgo, Director Exploratori, Conferința Transilvania Nord

  Sarea și adevărul - 2018. Adevărul care l-a motivat pe Gandhi e că oamenii sunt egali. Indiferent de rasă sau religie, toți oamenii au dreptul la viață și libertate. Într-o lume în care câștigă forța, Gandhi face apel la învățătură, muncă și adevăr. Poate e calea mai grea, dar e cea care dă rezultate. Mult înaintea lui Gandhi, vine Isus într-o lume violentă și înfruntă cu răbdare toate provocările, inclusiv moartea. Cum reacționezi atunci când ești provocat dar știi că ai dreptate? Isus a murit ca tu să afli adevărul. Și adevărul e că ești iubit de Dumnezeu! Te invit în tabăra luptătorilor non-violenți care proclamă acest adevăr. Știi care a fost principiul lui Isus?
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  La plecare și la venire

  Domnul te va păzi la plecare și la venire, de acum și pînă în veac....

  Protecție Divină

  Domnul te va păzi la plecare și la venire, de acum și pînă în veac....

  Domnul este Păstorul meu

  Domnul te va păzi la plecare și la venire, de acum și pînă în veac....

  Neîncetat

  Domnul te va păzi la plecare și la venire, de acum și pînă în veac....

  Publicate astăzi

  Porunca a cincea

  Nici măcar părinții nu sunt veșnici, vor pleca la odihna lor mai devreme sau mai târziu. Dacă ar fi mult să considerăm că le datorăm viața, le datorăm măcar grija și preocuparea pe care ni le-au oferit, atât cât s-au priceput ei, în pruncia noastră. Acum, cât încă este posibil, avem șansa să le ascultăm sfaturile sau rugămințile; acum putem să le aducem simple mulțumiri și să-i convingem că suntem bine, că ne gândim la ei și că sunt valoroși în ochii noștri. Cel mai important lucru pentru un părinte este acela de a-și ști copilul fericit.

  Dă-te la o parte!

  Am învățat că la vârsta ei eu îi pot fi doar prietenă, în niciun caz și conștiință. Dar cel mai mult am învățat să mă rog cu insistență și să mă dau la o parte din drum pentru ca Domnul să lucreze.

  În luptă, dar nu disperaţi

  Gândeşte-te la cunoscuta zicală: „Când Dumnezeu închide uşa, tot El deschide o fereastră”, care exprimă într-un mod informal gândul principal de astăzi. Dumnezeu mi ne lasă niciodată să ajungem la limită. Doar aşteaptă-L în credinţă pe Iahve şi îţi vei redobândi speranţa.

  Slujind continuu

  PROVOCARE: Gândește-te cum i-ai putea implica în slujire pe copiii tăi sau pe copiii din biserica ta! Fă un plan ca, în locul în care ești, micuțul Samuel să poată sluji împreună cu tine!

  Sátán mesteri csalásai

  „A titkok az Úréi, a mi Istenünkéi; a kinyilatkoztatott dolgok pedig a mieink és a...