Sarea și adevărul

  Lumea, așa cum o știm noi astăzi este rezultatul multor secole de luptă pentru adevăr. Cele mai multe bătălii au lăsat o amprentă însângerată și dureroasă în analele istoriei. Așa se face că, de regulă, cei care au câștigat războaie nu au fost cei care au cunoscut adevărul, ci armatele cu „mușchii cei mai încordați”.
  Au fost momente și oameni care, de-a lungul istoriei au folosit mai mult puterea cuvântului și adevărul decât armele și forța. Și au avut succes! Mahatma Gandhi e un personaj de acest fel. Născut în India anilor 1869, după trecerea anilor ajunge să cunoască dificultățile pe care le aveau indienii din cauza colonialismului britanic. Una din acțiunile importante pe care le face Gandhi împotriva britanicilor este un traseu foarte interesant. Mult mai lung decât cel din tabăra Explo. Indienii erau nevoiți să cumpere cu prețuri foarte mari sarea adusă din Anglia. Gandhi s-a gândit la o metodă de a schimba acest lucru. În 12 martie 1930 Gandhi pornește împreună cu 78 de susținători în „marșul sării”, lung de 390 de km. În 24 de zile grupul de protestatari ajunge pe țărmul Mării Arabiei, unde extrag sarea din apa, fără să plătească taxe britanicilor. După acest marș Gandhi a fost închis aproape un an în închisoare. A fost, însă, momentul de pornire a unei campanii de nesupunere civilă a indienilor față de britanici. Principiul lui Gandhi se baza pe lipsa violenței și pe adevăr (această mișcare s-a numit Satyagraha, în limba sanscrită și însemnă forța adevărului). Gandhi continuă lupta non-violentă pentru drepturile poporului indian, până când, în 15 august 1947 obține independența Indiei.

  Adevărul care l-a motivat pe Gandhi e că oamenii sunt egali. Indiferent de rasă sau religie, toți oamenii au dreptul la viață și libertate. Într-o lume în care câștigă forța, Gandhi face apel la învățătură, muncă și adevăr. Poate e calea mai grea, dar e cea care dă rezultate. Mult înaintea lui Gandhi, vine Isus într-o lume violentă și înfruntă cu răbdare toate provocările, inclusiv moartea. Cum reacționezi atunci când ești provocat dar știi că ai dreptate? Isus a murit ca tu să afli adevărul. Și adevărul e că ești iubit de Dumnezeu! Te invit în tabăra luptătorilor non-violenți care proclamă acest adevăr. Știi care a fost principiul lui Isus?

  „Dacă rămâneți în Cuvântul Meu, atunci sunteți în adevăr ucenicii Mei. Veți cunoaște adevărul, iar adevărul vă va elibera.” Ioan 8: 31-32

  Adrian Dorgo, Director Exploratori, Conferința Transilvania Nord

  Sarea și adevărul - 2018. Adevărul care l-a motivat pe Gandhi e că oamenii sunt egali. Indiferent de rasă sau religie, toți oamenii au dreptul la viață și libertate. Într-o lume în care câștigă forța, Gandhi face apel la învățătură, muncă și adevăr. Poate e calea mai grea, dar e cea care dă rezultate. Mult înaintea lui Gandhi, vine Isus într-o lume violentă și înfruntă cu răbdare toate provocările, inclusiv moartea. Cum reacționezi atunci când ești provocat dar știi că ai dreptate? Isus a murit ca tu să afli adevărul. Și adevărul e că ești iubit de Dumnezeu! Te invit în tabăra luptătorilor non-violenți care proclamă acest adevăr. Știi care a fost principiul lui Isus?
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Alege binecuvântarea specială!

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Gândul veșniciei

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Când lupți alături de Dumnezeul nevăzut

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Biruința este a Domnului! 2

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Publicate astăzi

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  O generație de înţelepţi

  Tu poţi deveni un mijloc prin care cei bătrâni să primească răspuns la cererea lor pentru ocrotire. E posibil ca Dumnezeu să te cheme să uşurezi poverile unui vârstnic care este sau nu un membru al familiei tale.

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Biztos menedék

  „Mert ímé az Úr kijő helyéről, hogy meglátogassa a föld lakóinak álnokságát, felmutatja a föld...