Călătoria bobului de gheață

  Ai fost surprins de grindină ?
  Cu siguranță că nimeni nu se bucură de acest fenomen pentru că aduce pagube însemnate.

  Și totuși, călătoria fiecărui bob de grindină este una plină de … peripeții.

  Să mă explic.

  Apariția grindinei este legată de prezența Norilor Cumulonimbus, nori cu dezvoltare mare pe verticală, în interiorul cărora apar curenți de aer rece, descendenți și curenți de aer cald, ascendenți. Inițial bobul de măzăriche moale se formează în partea superioară a norului. Apoi, curenții descendenți și ascendenți vor transporta acest fragment atât spre baza norului, cât și spre partea superioară a norului. Astfel, în călătoria lui, bobul de gheață va fi acoperit de straturi de gheață transparentă (atunci cînd este adus în partea inferoară a norului) și de gheață opacă (atunci când este adus în partea superioară a norului). Pe măsură ce bobul de gheață ia în greutate, reusește să învingă forța curenților ascendenți și astfel va porni spre suprafața terestră.

  În mod asemămător este și călătoria noastră spre pămîntul cel nou.

  Zilnic, ne confruntăm cu două forțe opuse. Acum suntem plini de entuziasm, ne bucurăm de reușite, suntem sus, în partea luminoasă a norului, pentru ca peste câteva ore, să fim jos în partea cenușie a norului, sub povara eșecurilor.

  Și TOTUȘI, cu fiecare experiență din viața noastră, credința se va mări, asemenea bobului de gheață.

  Experiment: i-a un bob de gheață și taie-l, în deplină siguranță, cu ajutorul unui cuțit de bucătărie. Vei descoperi călătoria bobului de gheață între cele două extreme, numărând straturile transparente / opace.

  Îți doresc ca, indiferent de numărul de „straturi” pe care le vei experimenta astăzi, la sfârșitul zilei să ajungi cu bine acasă, la ai tăi și să-i mulțumești Tatălui Ceresc de călăuzirea Sa.

  Oricât de provocatoare va fi această zi pentru tine, nu uita că experiența ta cu Dumnezeu, la un moment dat, va cântări suficient de mult ca să ajungi, în final, ACASĂ.

  Ovidiu Pascu, Director Exploratori, Conferința Muntenia

  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Dragostea înainte de toate!

  Dacă ne mărturisim păcatele, El este credincios și drept, ca să ne ierte păcatele și...

  Alege

  Dacă ne mărturisim păcatele, El este credincios și drept, ca să ne ierte păcatele și...

  Unirea

  De aceea, dați-vă și voi toate silințele ca să uniți cu credința voastră fapta; cu...

  Lucruri din belșug

  Căci, dacă aveți din belșug aceste lucruri în voi, ele nu vă vor lăsa să...

  Publicate astăzi

  A unsprezecea poartă – de Iacint

  La rândul nostru, și noi putem fi o reflexie a luminii care vine de la Dumnezeu spre cei ce trăiesc anonim sau ascunși de rușine ori de teamă. Dacă ei încă nu Îl văd pe Dumnezeu, noi am putea să le arătăm măcar puțin din ceea ce este El pentru viața noastră. Cu un mic efort și cu puțină bunăvoință, am putea să-i punem pe ceilalți în valoare mai mult decât o facem acum sau decât facem pentru noi înșine.

  Îngerii le-au păzit „coșul”

  Dumnezeu Și-a trimis îngerii să vegheze asupra „coșului” mătușilor mele la fel cum au vegheat asupra lui Moise pe fluviul Nil, cu mult timp în urmă. Slujim unui Dumnezeu uimitor! Va fi minunat să auzim în ceruri povestiri despre cum ne-au salvat îngerii noștri păzitori.

  De la bocet la bucurie

  Dumnezeu poate şi vrea să ne ia tristeţea, descurajarea şi amărăciunea, ca noi să ne putem bucura de viaţă şi să fim pregătiţi să-L primim cu bucurie. Domnul ne va binecuvânta dacă îi dăm voie.

  Între două lumi

  Tată, ne rugăm pentru tinerii indeciși să se prindă de Tine! Și pe cei plecați departe înapoiază-i casei Tale! PROVOCARE: Gândește-te la o carte care vorbește despre Isus și ofer-o, când ai ocazia, unui tânăr!

  Isten minden cselekedetet megítél

  „Mert minden cselekedetet az Isten ítéletre előhoz, minden titkos dologgal, akár jó, akár gonosz legyen...