Călătoria bobului de gheață

  Ai fost surprins de grindină ?
  Cu siguranță că nimeni nu se bucură de acest fenomen pentru că aduce pagube însemnate.

  Și totuși, călătoria fiecărui bob de grindină este una plină de … peripeții.

  Să mă explic.

  Apariția grindinei este legată de prezența Norilor Cumulonimbus, nori cu dezvoltare mare pe verticală, în interiorul cărora apar curenți de aer rece, descendenți și curenți de aer cald, ascendenți. Inițial bobul de măzăriche moale se formează în partea superioară a norului. Apoi, curenții descendenți și ascendenți vor transporta acest fragment atât spre baza norului, cât și spre partea superioară a norului. Astfel, în călătoria lui, bobul de gheață va fi acoperit de straturi de gheață transparentă (atunci cînd este adus în partea inferoară a norului) și de gheață opacă (atunci când este adus în partea superioară a norului). Pe măsură ce bobul de gheață ia în greutate, reusește să învingă forța curenților ascendenți și astfel va porni spre suprafața terestră.

  În mod asemămător este și călătoria noastră spre pămîntul cel nou.

  Zilnic, ne confruntăm cu două forțe opuse. Acum suntem plini de entuziasm, ne bucurăm de reușite, suntem sus, în partea luminoasă a norului, pentru ca peste câteva ore, să fim jos în partea cenușie a norului, sub povara eșecurilor.

  Și TOTUȘI, cu fiecare experiență din viața noastră, credința se va mări, asemenea bobului de gheață.

  Experiment: i-a un bob de gheață și taie-l, în deplină siguranță, cu ajutorul unui cuțit de bucătărie. Vei descoperi călătoria bobului de gheață între cele două extreme, numărând straturile transparente / opace.

  Îți doresc ca, indiferent de numărul de „straturi” pe care le vei experimenta astăzi, la sfârșitul zilei să ajungi cu bine acasă, la ai tăi și să-i mulțumești Tatălui Ceresc de călăuzirea Sa.

  Oricât de provocatoare va fi această zi pentru tine, nu uita că experiența ta cu Dumnezeu, la un moment dat, va cântări suficient de mult ca să ajungi, în final, ACASĂ.

  Ovidiu Pascu, Director Exploratori, Conferința Muntenia

  Călătoria bobului de gheață - 2018. Și totuși, călătoria fiecărui bob de grindină este una plină de ... peripeții.
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  În vârf

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Emanuel: Dumnezeu cu noi!

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Mare este Dumnezeu

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Nu te teme, Eu sunt cu tine!

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...