Articolul precedentSă fim buni și iubitori
  Articolul următorUmilința

  Pescuitul interzis

  Mărturisiți-vă unii altora păcatele, și rugați-vă unii pentru alții, ca să fiți vindecați. Mare putere are rugăciunea fierbinte a celui neprihănit. Iacov 5: 16.

  În 1545 pe 15 martie a avut loc prima reuniune a Conciliul Tridentin sau Conciliul de la Trento. Acesta a fost cel de-al nouăsprezecelea sinod ecumenic, recunoscut doar de Biserica Catolică, ținut între 1545 și 1563 și a avut ca principală temă clarificarea problemelor apărute odată cu Reforma protestantă. Printre multele decizii care țin de funcționarea slujbelor în Biserica Romano-Catolică acum s-a hotărât introducerea confesionalelor, acele cabine din lemn cu două despărțituri în care omul de rând vine să-și mărturisească păcatele iar preotul îl ascultă. Prin această invenție spovedania intră în altă etapă, ceva mai discretă.

  Curiozitatea de a cunoaște amănunte din viața păcătoasă a semenului este o molimă care roade culmea, chiar pe creștini. Biblia recomanda celui ce a greșit sau ce se consideră nedreptățit să meargă și să rezolve problema direct cu semenul lui, fără intermediari, bineînțeles după ce ai povestit lui Dumnezeu deja despre păcatele tale. Dar nicăieri nu vei găsi că este o obligație să mărturisești altcuiva păcatul tău, doar Dumnezeu și cel vătămat sunt îndreptățiți să primească mărturisirea ta. Chiar și cea mai imaculată viața trăită aici în condițiile păcatului, cercetată de o minte păcătoasă poate deveni un adevărat iad. Dumnezeu ne oferă făgăduința „aruncării păcatelor în marea uitării” și nici o ființă omenească nu ar trebui să pescuiască în această mare.

  Pentru azi îți propun două lucruri mărunte. Eliberează-te de povara vreunui păcat care te apasă, mărturisește-l lui Dumnezeu și dacă vrei mai multă putere cere ajutorul unui prieten să se roage și el pentru tine. În al doilea rând eliberează-te de povară păcatelor altora pe care le cunoști. Spune-i lui Dumnezeu că nu ai nevoie și de această povară și aruncă-le asemenea Lui în marea uitării.

  Ruben Atomei, Director Exploratori, Conferința Moldova

  Pescuitul interzis - 2018. Mărturisiți-vă unii altora păcatele, și rugați-vă unii pentru alții, ca să fiți vindecați. Mare putere are rugăciunea fierbinte a celui neprihănit. Iacov 5: 16.
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  O cunoștință veșnică

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Dăinuie veșnic

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Dumnezeu pentru o zi

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Perfecționistul perfect

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Publicate astăzi

  Avion de croazieră cu patru motoare

  Există unele lucruri pe care ni le-am putea achiziționa, însă nu ne-ar folosi la nimic, poate doar pentru satisfacerea orgoliului. Poți avea în garaj un Ferrari, dar să nu ai șosele ca să beneficiezi de capacitățile mașinii. Prin urmare, dacă ne putem controla pornirile de grandomanie, vom face și vom cumpăra pentru noi ceea ce se potrivește statutului, dar și posibilităților din contextul în care trăim. Hai să nu înmulțim numărul snobilor, ci mai bine să fim chibzuiți!

  Lumina cerească

  De ce să nu ne preocupăm, dimineața devreme, înainte de munca fiecărei zile, să petrecem timp fără grabă conectați la Sursa luminii cerești? Celor care fac așa, Dumnezeu le-a promis călăuzire în viață.

  Toleranţa

  Astăzi ne putem dezvolta toleranţa, dacă ne înfruntăm responsabilităţile cu încredere în Dumnezeu, în promisiunile Lui şi dacă ne rugăm până primim binecuvântările Lui.

  Sfatul nelegiuit dat de mamă

  Doamne, învață-ne înțelepciunea și bunătatea Ta și ajută-ne să fim o binecuvântare pentru cei din jurul nostru, îndreptându-i spre Tine! PROVOCARE: Când ți se cere sfatul, gândește-te ce ar spune Isus dacă ar fi întrebat în locul tău!

  A fiatalok Isten eszközei

  „Jó a férfiúnak, ha igát visel ifjúságában.” (Siral 3,27)„Isten fiatalokat hív, akik ifjúságuk lendületével és...