Articolul precedentSă fim buni și iubitori
  Articolul următorUmilința

  Pescuitul interzis

  Mărturisiți-vă unii altora păcatele, și rugați-vă unii pentru alții, ca să fiți vindecați. Mare putere are rugăciunea fierbinte a celui neprihănit. Iacov 5: 16.

  În 1545 pe 15 martie a avut loc prima reuniune a Conciliul Tridentin sau Conciliul de la Trento. Acesta a fost cel de-al nouăsprezecelea sinod ecumenic, recunoscut doar de Biserica Catolică, ținut între 1545 și 1563 și a avut ca principală temă clarificarea problemelor apărute odată cu Reforma protestantă. Printre multele decizii care țin de funcționarea slujbelor în Biserica Romano-Catolică acum s-a hotărât introducerea confesionalelor, acele cabine din lemn cu două despărțituri în care omul de rând vine să-și mărturisească păcatele iar preotul îl ascultă. Prin această invenție spovedania intră în altă etapă, ceva mai discretă.

  Curiozitatea de a cunoaște amănunte din viața păcătoasă a semenului este o molimă care roade culmea, chiar pe creștini. Biblia recomanda celui ce a greșit sau ce se consideră nedreptățit să meargă și să rezolve problema direct cu semenul lui, fără intermediari, bineînțeles după ce ai povestit lui Dumnezeu deja despre păcatele tale. Dar nicăieri nu vei găsi că este o obligație să mărturisești altcuiva păcatul tău, doar Dumnezeu și cel vătămat sunt îndreptățiți să primească mărturisirea ta. Chiar și cea mai imaculată viața trăită aici în condițiile păcatului, cercetată de o minte păcătoasă poate deveni un adevărat iad. Dumnezeu ne oferă făgăduința „aruncării păcatelor în marea uitării” și nici o ființă omenească nu ar trebui să pescuiască în această mare.

  Pentru azi îți propun două lucruri mărunte. Eliberează-te de povara vreunui păcat care te apasă, mărturisește-l lui Dumnezeu și dacă vrei mai multă putere cere ajutorul unui prieten să se roage și el pentru tine. În al doilea rând eliberează-te de povară păcatelor altora pe care le cunoști. Spune-i lui Dumnezeu că nu ai nevoie și de această povară și aruncă-le asemenea Lui în marea uitării.

  Ruben Atomei, Director Exploratori, Conferința Moldova

  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Mai mult decât o paradă

  Dacă ne mărturisim păcatele, El este credincios și drept, ca să ne ierte păcatele și...

  Dacă ne mărturisim păcatele…

  Dacă ne mărturisim păcatele, El este credincios și drept, ca să ne ierte păcatele și...

  Dragostea înainte de toate!

  Dacă ne mărturisim păcatele, El este credincios și drept, ca să ne ierte păcatele și...

  Alege

  Dacă ne mărturisim păcatele, El este credincios și drept, ca să ne ierte păcatele și...

  Publicate astăzi

  Al doisprezecelea copil al lui Iacov

  Numele nostru este săpat adânc în palmele Mântuitorului, nu este un simplu tatuaj, ci El a plătit cu viața această răscumpărare. Poartă-te în așa fel încât să fie mândru când ți se rostește numele undeva.

  Restaurare

  Slujim unui Dumnezeu puternic și minunat, care vrea să restaureze relațiile dintre cei care fac parte din poporul Lui. Cheia constă în mărturisirea personală. Dumnezeu ne-a înnoit, pe mine și pe soțul meu, și a făcut să ne putem căsători din nou.

  Experienţe pe vârful muntelui

  Trebuie să ne luăm rămas-bun de la momentele glorioase iar şi iar, pentru că trebuie să lucrăm jos, în vale. Însă acest rămas-bun nu va mai exista când Isus va reveni. El îi va primi pe răscumpăraţi în aer, tară să atingă pământul, pentru a începe gloriosul urcuş către reşedinţa cerească, unde vom locui în veşnicie cu Isus

  Mai arzi?

  Doamne, lasă-mă să ard pentru Tine! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți un psalm sau măcar câteva versete!

  A szent város feletti jelenet

  „Mert nékünk mindnyájunknak meg kell jelennünk a Krisztus ítélőszéke előtt, hogy ki-ki megjutalmaztassék a szerint,...