Articolul precedentUmilința
  Articolul următorSmerenia

  Duhovnicul

  „Tu însă, vorbește lucruri care se potrivesc cu învățătura sănătoasă!” Tit 2: 1

  Așa-i pe lumea asta! Nu toți au primit o familie așa cum și-ar fi dorit. De mic rămase băiețelul fără tată și fără mamă. Bunica lui l-a crescut cu temere de Domnul și cu mare drag. Dar și asta până într-o zi, când se duse!

  Înainte să se ducă bunica, lăsă vorbă scumpă! Vorbă de n-ai cum s-o uiți. Dar nu băiețelului! Așa că cel ce ascultă vorba, își luă rolul în serios. Din când în când îl căuta pe cel ce-acum era deja băiat, îl sfătuia, îl îndruma, și, uite-așa, se trezi duhovnicul lui.

  Băiatul crescu mare și sta de-acum pe picioarele lui, ba chiar era chipeș și de treabă. Într-o zi, inima duhovnicului se strânse și nu-și mai găsea liniștea! De ce? Păi cum de ce?… Fiindcă băiatul i-a spus că o fată l-a invitat să o viziteze și să-i cunoască familia… să-i fie prieten.

  L-ar fi oprit! Dar… era mare de-acum, era matur. I-ar fi ținut o predică! Lungăăă…! Dar nu mai era timp, și cine ar mai fi avut răbdare s-asculte acum când toate lucrurile începeau să se precipite.

  Duhovnicul făcu un plan. Cu câteva vorbe trebuia să trezească la viață toată învățătura și povețele pe care le auzise băiatul vreodată. La plecare îi spuse: ” Dragul meu, când vei ajunge la ea, să nu spui nimic ce nu poți face și să nu faci nimic ce nu poți spune”.

  Scurtă predică, dar cuprinzătoare.

  Fie ca să îți fie și ție de folos cel puțin pentru ziua de azi. Dacă ți-au plăcut aceste vorbe, învață-le pentru tine, iar dacă le-ai învățat, spune-le și prietenilor tăi.

  Ionel Indricău, Director Exploratori, Conferința Banat

  Duhovnicul - 2018. „Tu însă, vorbește lucruri care se potrivesc cu învățătura sănătoasă!” Tit 2: 1
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  O cunoștință veșnică

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Dăinuie veșnic

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Dumnezeu pentru o zi

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Perfecționistul perfect

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Publicate astăzi

  Avion de croazieră cu patru motoare

  Există unele lucruri pe care ni le-am putea achiziționa, însă nu ne-ar folosi la nimic, poate doar pentru satisfacerea orgoliului. Poți avea în garaj un Ferrari, dar să nu ai șosele ca să beneficiezi de capacitățile mașinii. Prin urmare, dacă ne putem controla pornirile de grandomanie, vom face și vom cumpăra pentru noi ceea ce se potrivește statutului, dar și posibilităților din contextul în care trăim. Hai să nu înmulțim numărul snobilor, ci mai bine să fim chibzuiți!

  Lumina cerească

  De ce să nu ne preocupăm, dimineața devreme, înainte de munca fiecărei zile, să petrecem timp fără grabă conectați la Sursa luminii cerești? Celor care fac așa, Dumnezeu le-a promis călăuzire în viață.

  Toleranţa

  Astăzi ne putem dezvolta toleranţa, dacă ne înfruntăm responsabilităţile cu încredere în Dumnezeu, în promisiunile Lui şi dacă ne rugăm până primim binecuvântările Lui.

  Sfatul nelegiuit dat de mamă

  Doamne, învață-ne înțelepciunea și bunătatea Ta și ajută-ne să fim o binecuvântare pentru cei din jurul nostru, îndreptându-i spre Tine! PROVOCARE: Când ți se cere sfatul, gândește-te ce ar spune Isus dacă ar fi întrebat în locul tău!

  A fiatalok Isten eszközei

  „Jó a férfiúnak, ha igát visel ifjúságában.” (Siral 3,27)„Isten fiatalokat hív, akik ifjúságuk lendületével és...