Articolul precedentConsiderația față de alții
  Articolul următorStăpânirea de sine

  Pentru mai multă siguranță … adaptează-te!

  Cu toții avem electricitate și apă curentă, beneficiem de transport rapid și servicii medicale. Securitatea îți este asigurată de legile țării și serviciile de pază. Ce îți oferă de fapt societatea? Multe condiții pentru a te simți în siguranță: confort sporit, posibilitatea de a cumpăra, integrare, protecție. Aceste lucruri îți oferă de multe ori încredere, liniște și o viață mai ușoară. Dar toate acestea sunt doar o ILUZIE A SIGURANȚEI!
  Dacă nu vei mai avea vreunul din lucrurile pe care le foloseşti zilnic te vei simți nesigur. De aceea, acestea obiecte de care depindem ne fac slabi şi dependenţi de lucruri.

  Uneori cauţi bucurie şi linişte în jocuri pe calculator sau vizionând un film, dar laşi pe mai târziu meditaţia la câte o întâmplare sau învăţătură biblică. Un bun exemplu a fost copilul David, care era păstor și nu avea multe lucruri. El a adaptat lucruri din mediu natural pentru a-și petrece timpul în mod util și așa a reușit să doboare un leu, un urs și mai târziu chiar pe Goliat. Același David găsea în studiul muzici, linişte pentru el şi semenii lui:

  „David lua lira şi cânta, iar atunci Saul avea parte de alinare şi se simţea mai bine.” 1 Samuel 16,23

  Și tu poți să înlocui lucrurile care îți oferă doar o iluzie a siguranței.

  Soluția de a nu mai fi dependent de obiecte este să fii pregătit să le înlocuiești cu acele lucruri pe care le ai la îndemână – SĂ TE ADAPTEZI la condițiile în care te afli, să supravieţuieşti, să folosești la maxim potențialul tău și al mediului. De pildă: ce ai face dacă ai fi în pădure fără lingură cu care să mănânci ciorba? Ai improviza, nu!? Ei bine asta înseamnă adaptare.

  Practic: Gândeşte-te la un lucru care îţi oferă confort (exemplu: electricitate, apă curentă şi curată, transport auto, telefon, tacâmuri la masă, siguranţa unei uşi la intrarea în cameră, frigider, căldură, dulciuri, prieteni-singurătate etc.). Încearcă astăzi, să nu foloseşti unul din lucrurile acestea şi caută alte variante . Abia aştept să îmi povesteşti cum a fost!

  Gusti Angheluță, Director Exploratori, Conferința Oltenia

  Pentru mai multă siguranță … adaptează-te! - 2018. Uneori cauţi bucurie şi linişte în jocuri pe calculator sau vizionând un film, dar laşi pe mai târziu meditaţia la câte o întâmplare sau învăţătură biblică. Un bun exemplu a fost copilul David, care era păstor și nu avea multe lucruri. El a adaptat lucruri din mediu natural pentru a-și petrece timpul în mod util și așa a reușit să doboare un leu, un urs și mai târziu chiar pe Goliat. Același David găsea în studiul muzici, linişte pentru el şi semenii lui:
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Dumnezeu nu renunță

  Chiar dacă ai fi risipit până la cealaltă margine a cerului, chiar și de acolo...

  Atât de important

  Chiar dacă ai fi risipit până la cealaltă margine a cerului, chiar și de acolo...

  „Căutați-Mă, și veți trăi!”

  Chiar dacă ai fi risipit până la cealaltă margine a cerului, chiar și de acolo...

  Când te-ai pierdut ultima dată?

  Chiar dacă ai fi risipit până la cealaltă margine a cerului, chiar și de acolo...

  Publicate astăzi

  Primul rege al lui Israel

  Poate cea mai importantă lecție este aceea a dependenței de Dumnezeu; când cineva se consideră prea bun pentru a se mai lăsa condus de Dumnezeu, va face greșeli ireparabile. Ziua de azi este o ocazie să refaci dependența ta modestă și sigură față de Dumnezeu.

  Ce mică-i lumea!

  Mulțumim, Doamne, pentru făgăduința reîntâlnirii din ceruri cu prietenii și cu cei dragi! Mulțumim în mod special pentru minunea întâlnirii cu cei careau fost influențați și îndemnați de viața noastră ca să Te caute! Fie ca și eu să trăiesc în așa fel ca alții să Te vadă în mine. În numele lui Isus, Amin!

  Esenţa existenţei noastre

  Crede că trăieşti, simţi şi acţionezi pentru că El este în tine şi tu eşti în El! Fără prezenţa Sa în viaţa ta, ai pieri. Ce privilegiu imens să ştii că Dumnezeu te iubeşte foarte mult şi îţi acceptă întreaga viaţă în ciuda tuturor greşelilor!

  Scrisoare cu un destinatar și doi beneficiari

  Doamne, ajută-mă să văd în oameni ce vezi Tu frumos și bun! Dă-mi putere să descopăr lucruri pozitive în cei care astăzi îmi par neplăcuți! Ajută-mă să iubesc ca Tine! PROVOCARE: Fă o listă cu persoane din anturajul tău și în fiecare zi a săptămânii roagă-te pentru o altă persoană sau grup! Îți recomand să adaugi pe listă nu doar persoane dragi, ci și persoane mai puțin apropiate sau chiar persoane care nu îți sunt tocmai simpatice.

  Boldogok, akik vigyáznak

  „Boldogok azok a szolgák, akiket az úr, mikor hazamegy, vigyázva talál: bizony mondom néktek, hogy...