Articolul precedentConsiderația față de alții
  Articolul următorStăpânirea de sine

  Pentru mai multă siguranță … adaptează-te!

  Cu toții avem electricitate și apă curentă, beneficiem de transport rapid și servicii medicale. Securitatea îți este asigurată de legile țării și serviciile de pază. Ce îți oferă de fapt societatea? Multe condiții pentru a te simți în siguranță: confort sporit, posibilitatea de a cumpăra, integrare, protecție. Aceste lucruri îți oferă de multe ori încredere, liniște și o viață mai ușoară. Dar toate acestea sunt doar o ILUZIE A SIGURANȚEI!
  Dacă nu vei mai avea vreunul din lucrurile pe care le foloseşti zilnic te vei simți nesigur. De aceea, acestea obiecte de care depindem ne fac slabi şi dependenţi de lucruri.

  Uneori cauţi bucurie şi linişte în jocuri pe calculator sau vizionând un film, dar laşi pe mai târziu meditaţia la câte o întâmplare sau învăţătură biblică. Un bun exemplu a fost copilul David, care era păstor și nu avea multe lucruri. El a adaptat lucruri din mediu natural pentru a-și petrece timpul în mod util și așa a reușit să doboare un leu, un urs și mai târziu chiar pe Goliat. Același David găsea în studiul muzici, linişte pentru el şi semenii lui:

  „David lua lira şi cânta, iar atunci Saul avea parte de alinare şi se simţea mai bine.” 1 Samuel 16,23

  Și tu poți să înlocui lucrurile care îți oferă doar o iluzie a siguranței.

  Soluția de a nu mai fi dependent de obiecte este să fii pregătit să le înlocuiești cu acele lucruri pe care le ai la îndemână – SĂ TE ADAPTEZI la condițiile în care te afli, să supravieţuieşti, să folosești la maxim potențialul tău și al mediului. De pildă: ce ai face dacă ai fi în pădure fără lingură cu care să mănânci ciorba? Ai improviza, nu!? Ei bine asta înseamnă adaptare.

  Practic: Gândeşte-te la un lucru care îţi oferă confort (exemplu: electricitate, apă curentă şi curată, transport auto, telefon, tacâmuri la masă, siguranţa unei uşi la intrarea în cameră, frigider, căldură, dulciuri, prieteni-singurătate etc.). Încearcă astăzi, să nu foloseşti unul din lucrurile acestea şi caută alte variante . Abia aştept să îmi povesteşti cum a fost!

  Gusti Angheluță, Director Exploratori, Conferința Oltenia

  Pentru mai multă siguranță … adaptează-te! - 2018. Uneori cauţi bucurie şi linişte în jocuri pe calculator sau vizionând un film, dar laşi pe mai târziu meditaţia la câte o întâmplare sau învăţătură biblică. Un bun exemplu a fost copilul David, care era păstor și nu avea multe lucruri. El a adaptat lucruri din mediu natural pentru a-și petrece timpul în mod util și așa a reușit să doboare un leu, un urs și mai târziu chiar pe Goliat. Același David găsea în studiul muzici, linişte pentru el şi semenii lui:
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Binecuvântat prin mustrare!

  Ferice de omul pe care-l ceartă Dumnezeu! Nu nesocoti mustrarea Celui Atot Puternic. (Iov 5:17)Se...

  Cearta

  Ferice de omul pe care-l ceartă Dumnezeu! Nu nesocoti mustrarea Celui Atot Puternic. (Iov 5:17)Unul...

  La furat

  Ferice de omul pe care-l ceartă Dumnezeu! Nu nesocoti mustrarea Celui Atot Puternic. (Iov 5:17)Iubirea...

  Cum să trăiești o viață din ce în ce mai fericită?

  Ferice de omul pe care-l ceartă Dumnezeu! Nu nesocoti mustrarea Celui Atot Puternic. (Iov 5:17)Nu...

  Publicate astăzi

  Primii patru oameni din lume

  Resentimentele cresc în timp dacă nu suntem atenți și dacă nu păstrăm o legătură deplină cu Dumnezeu.

  În fiecare zi, un capitol

  Dumnezeu ne promite că nu ne va „lăsa” și nu ne va „părăsi”, indiferent de circumstanțe. Am simțit conducerea divină – am văzut o schimbare care conducea spre creștere spirituală.

  Dreptatea

  Toţi cei care „flămânzesc şi însetează după neprihănire” sunt numiţi „ferice”. Dumnezeu îi numeşte oameni fericiţi. Înţelegi acest lucru? Ei vor fi categoric săturaţi în virtutea dreptăţii divine.

  Paşte mieluşeii şi oiţele mele!

  Doamne, dă-ne înțelepciune să fim buni mentori și pune în inima noastră iubire față de copiii și tinerii bisericii Tale! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți numele tuturor copiilor și tinerilor din biserica ta! Apoi, roagă-te pentru fiecare nume în parte!

  Jellem, amit a világ elismer

  "Legyetek feddhetetlenek és tiszták, Isten szeplőtlen gyermekei az elfordult és elvetemedett nemzetség közepette, akik közöttfényletek,...