Articolul precedentConsiderația față de alții
  Articolul următorStăpânirea de sine

  Pentru mai multă siguranță … adaptează-te!

  Cu toții avem electricitate și apă curentă, beneficiem de transport rapid și servicii medicale. Securitatea îți este asigurată de legile țării și serviciile de pază. Ce îți oferă de fapt societatea? Multe condiții pentru a te simți în siguranță: confort sporit, posibilitatea de a cumpăra, integrare, protecție. Aceste lucruri îți oferă de multe ori încredere, liniște și o viață mai ușoară. Dar toate acestea sunt doar o ILUZIE A SIGURANȚEI!
  Dacă nu vei mai avea vreunul din lucrurile pe care le foloseşti zilnic te vei simți nesigur. De aceea, acestea obiecte de care depindem ne fac slabi şi dependenţi de lucruri.

  Uneori cauţi bucurie şi linişte în jocuri pe calculator sau vizionând un film, dar laşi pe mai târziu meditaţia la câte o întâmplare sau învăţătură biblică. Un bun exemplu a fost copilul David, care era păstor și nu avea multe lucruri. El a adaptat lucruri din mediu natural pentru a-și petrece timpul în mod util și așa a reușit să doboare un leu, un urs și mai târziu chiar pe Goliat. Același David găsea în studiul muzici, linişte pentru el şi semenii lui:

  „David lua lira şi cânta, iar atunci Saul avea parte de alinare şi se simţea mai bine.” 1 Samuel 16,23

  Și tu poți să înlocui lucrurile care îți oferă doar o iluzie a siguranței.

  Soluția de a nu mai fi dependent de obiecte este să fii pregătit să le înlocuiești cu acele lucruri pe care le ai la îndemână – SĂ TE ADAPTEZI la condițiile în care te afli, să supravieţuieşti, să folosești la maxim potențialul tău și al mediului. De pildă: ce ai face dacă ai fi în pădure fără lingură cu care să mănânci ciorba? Ai improviza, nu!? Ei bine asta înseamnă adaptare.

  Practic: Gândeşte-te la un lucru care îţi oferă confort (exemplu: electricitate, apă curentă şi curată, transport auto, telefon, tacâmuri la masă, siguranţa unei uşi la intrarea în cameră, frigider, căldură, dulciuri, prieteni-singurătate etc.). Încearcă astăzi, să nu foloseşti unul din lucrurile acestea şi caută alte variante . Abia aştept să îmi povesteşti cum a fost!

  Gusti Angheluță, Director Exploratori, Conferința Oltenia

  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Dragostea înainte de toate!

  Dacă ne mărturisim păcatele, El este credincios și drept, ca să ne ierte păcatele și...

  Alege

  Dacă ne mărturisim păcatele, El este credincios și drept, ca să ne ierte păcatele și...

  Unirea

  De aceea, dați-vă și voi toate silințele ca să uniți cu credința voastră fapta; cu...

  Lucruri din belșug

  Căci, dacă aveți din belșug aceste lucruri în voi, ele nu vă vor lăsa să...

  Publicate astăzi

  A unsprezecea poartă – de Iacint

  La rândul nostru, și noi putem fi o reflexie a luminii care vine de la Dumnezeu spre cei ce trăiesc anonim sau ascunși de rușine ori de teamă. Dacă ei încă nu Îl văd pe Dumnezeu, noi am putea să le arătăm măcar puțin din ceea ce este El pentru viața noastră. Cu un mic efort și cu puțină bunăvoință, am putea să-i punem pe ceilalți în valoare mai mult decât o facem acum sau decât facem pentru noi înșine.

  Îngerii le-au păzit „coșul”

  Dumnezeu Și-a trimis îngerii să vegheze asupra „coșului” mătușilor mele la fel cum au vegheat asupra lui Moise pe fluviul Nil, cu mult timp în urmă. Slujim unui Dumnezeu uimitor! Va fi minunat să auzim în ceruri povestiri despre cum ne-au salvat îngerii noștri păzitori.

  De la bocet la bucurie

  Dumnezeu poate şi vrea să ne ia tristeţea, descurajarea şi amărăciunea, ca noi să ne putem bucura de viaţă şi să fim pregătiţi să-L primim cu bucurie. Domnul ne va binecuvânta dacă îi dăm voie.

  Între două lumi

  Tată, ne rugăm pentru tinerii indeciși să se prindă de Tine! Și pe cei plecați departe înapoiază-i casei Tale! PROVOCARE: Gândește-te la o carte care vorbește despre Isus și ofer-o, când ai ocazia, unui tânăr!

  Isten minden cselekedetet megítél

  „Mert minden cselekedetet az Isten ítéletre előhoz, minden titkos dologgal, akár jó, akár gonosz legyen...