Articolul precedentCurăția
  Articolul următorSimplitatea

  Prima zi de primăvară

  Deși neoficial prima zi a lunii martie este cunoscută ca fiind prima zi a primăverii, în emisfera nordică, primăvara începe oficial pe 20 Martie. Data este fixată după traiectoria aparentă a soarelui. Datorită rotație și înclinării pământului, timp de șase luni pe an, soarele apare zinic la nord e ecuator, iar șase luni pe an la sud de equator, însă două zile pe an, în jur de 20 Martie și 22 Septembrie, soarele apare direct pe linia ecuatorului.
  Pentru a înțelege mai bine – în cursul mișcării anuale a pământului în jurul soarelui, notăm patru momente importante:

  Echinocțiul de primăvară (20 Martie) marchează începutul primăverii în emisfera nordică. În timpul echinocțiului de primăvară soarele trece prin punctul vernal (punctul vernal este unul din cele două puncte în care drumul soarelui intersectează ecuatorul). Prin urmare, ziua va fi egală cu noaptea și aceasta  va crește până în momentul solstițiului de vară.

  Solstițiul de vară (21 Iunie) indică începutul verii în emisfera nordică. Prin urmare vom avea ziua cea mai lungă și noaptea cea mai scurtă a anului. După acest moment, ziua va începe să scadă și noaptea să crească.

  Echinocțiul de toamnă (23 Septembrie) marchează începutul toamnei la nord de ecuator. în timpul echinocțiului de toamnă soarele trece prin punctul autumnal (al doilea punct de pe ecuator în care drumul soarelui se intersectează cu ecuatorul). Prin urmare, ziua va fi egală cu noaptea și aceasta va descrește până în momentul solstițiului de iarnă.

  Solstitiul de iarnă (21 Decembrie) indică începutul iernii în emisfera nordică. Atunci avem ziua cea mai scurtă și noaptea cea mai lungă a anului.

  Există oameni care spun că axa pământului se înclină variat iar aceasta duce la schimbări drastice ale anotimpurilor și climei, însă nu există dovezi care să demonstreze aceasta.

  Uneori, anumite castastrofe cum ar fi cutremurele pot duce la o schimbare măsurabilă a înclinației și rotației pământului, însă aceste schimbări sunt mai puțin de o parte dintr-un miliard și nu cauzează nici o schimbare măsurabilă a mișcării pâmânului și a anotimpurilor, iar versetul din Geneza 8: 22 descrie bine constanța anotimpurilor:

  „Cât va fi pământul, nu va înceta semănatul și seceratul, frigul și căldura, vara și iarna, ziua și noaptea!” Geneza 8: 22

  Benjamin Stan, Director Exploratori, Uniunea de Conferinte din România

  Prima zi de primăvară - 2018. Echinocțiul de primăvară (20 Martie) marchează începutul primăverii în emisfera nordică. În timpul echinocțiului de primăvară soarele trece prin punctul vernal (punctul vernal este unul din cele două puncte în care drumul soarelui intersectează ecuatorul). Prin urmare, ziua va fi egală cu noaptea și aceasta  va crește până în momentul solstițiului de vară.
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Perfecționistul perfect

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Fără retușuri

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  zidește drept

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Mustrarea Domnului

  Ferice de omul pe care-l ceartă Dumnezeu! Nu nesocoti mustrarea Celui Atot Puternic. (Iov 5:17)David...

  Publicate astăzi

  4K

  Înțeleptul ține pasul cu evoluția lucrurilor, dar evită să facă din aroganță și spoială filozofia lui de viață. Nu trebuie să umbli ponosit pentru a trăi onest, dar în mod sigur nu avem niciun avantaj dacă purtăm mască. Orice mască aduce cu sine sentimente de teamă și vinovăție.

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Mulţumirea

  Nu trebuie să aşteptăm până când deţinem una sau alta pentru a fi fericiţi. Putem chiar acum să fim mulţumitori; astăzi avem deja suficiente lucruri care să ne bucure. Putem fi recunoscători în orice situaţie ne-am afla.

  Binecuvântare sau blestem?

  Doamne ajuta-ma sa nu repet greseala lui Eli PROVOCARE: Croiește cărări drepte, oferind un model demn de cinste și dovedind responsabilitate!

  Isten reformra szólít fel

  „És ez Őelőtte fog járni az Illés lelkével és erejével, hogy az atyák szívét a...