Articolul precedentCurăția
  Articolul următorSimplitatea

  Prima zi de primăvară

  Deși neoficial prima zi a lunii martie este cunoscută ca fiind prima zi a primăverii, în emisfera nordică, primăvara începe oficial pe 20 Martie. Data este fixată după traiectoria aparentă a soarelui. Datorită rotație și înclinării pământului, timp de șase luni pe an, soarele apare zinic la nord e ecuator, iar șase luni pe an la sud de equator, însă două zile pe an, în jur de 20 Martie și 22 Septembrie, soarele apare direct pe linia ecuatorului.
  Pentru a înțelege mai bine – în cursul mișcării anuale a pământului în jurul soarelui, notăm patru momente importante:

  Echinocțiul de primăvară (20 Martie) marchează începutul primăverii în emisfera nordică. În timpul echinocțiului de primăvară soarele trece prin punctul vernal (punctul vernal este unul din cele două puncte în care drumul soarelui intersectează ecuatorul). Prin urmare, ziua va fi egală cu noaptea și aceasta  va crește până în momentul solstițiului de vară.

  Solstițiul de vară (21 Iunie) indică începutul verii în emisfera nordică. Prin urmare vom avea ziua cea mai lungă și noaptea cea mai scurtă a anului. După acest moment, ziua va începe să scadă și noaptea să crească.

  Echinocțiul de toamnă (23 Septembrie) marchează începutul toamnei la nord de ecuator. în timpul echinocțiului de toamnă soarele trece prin punctul autumnal (al doilea punct de pe ecuator în care drumul soarelui se intersectează cu ecuatorul). Prin urmare, ziua va fi egală cu noaptea și aceasta va descrește până în momentul solstițiului de iarnă.

  Solstitiul de iarnă (21 Decembrie) indică începutul iernii în emisfera nordică. Atunci avem ziua cea mai scurtă și noaptea cea mai lungă a anului.

  Există oameni care spun că axa pământului se înclină variat iar aceasta duce la schimbări drastice ale anotimpurilor și climei, însă nu există dovezi care să demonstreze aceasta.

  Uneori, anumite castastrofe cum ar fi cutremurele pot duce la o schimbare măsurabilă a înclinației și rotației pământului, însă aceste schimbări sunt mai puțin de o parte dintr-un miliard și nu cauzează nici o schimbare măsurabilă a mișcării pâmânului și a anotimpurilor, iar versetul din Geneza 8: 22 descrie bine constanța anotimpurilor:

  „Cât va fi pământul, nu va înceta semănatul și seceratul, frigul și căldura, vara și iarna, ziua și noaptea!” Geneza 8: 22

  Benjamin Stan, Director Exploratori, Uniunea de Conferinte din România

  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Frumoasa dragoste

  Și dragostea stă în viețuirea după poruncile Lui. Aceasta este porunca în care trebuie să...

  Gardurile de protecție

  Și dragostea stă în viețuirea după poruncile Lui. Aceasta este porunca în care trebuie să...

  Tu de ce asculți?

  Și dragostea stă în viețuirea după poruncile Lui. Aceasta este porunca în care trebuie să...

  Ajutorul tău contează

  Și dragostea stă în viețuirea după poruncile Lui. Aceasta este porunca în care trebuie să...

  Publicate astăzi

  Douăsprezece feluri de rod

  Când nu știi ceva, nu insista să pari mai deștept sau mai cunoscător, în cele din urmă se va dovedi neștiința, și această dezvăluire doare mult mai rău decât modestia de a recunoaște o limită firească. Până și geniile mai au multe lucruri de înțeles și de descoperit. Va fi un timp al descoperirilor și al științei depline, veșnicia se va ocupa de acest lucru.

  O voce slabă și liniștită

  Când ești îndemnată de Duhul Sfânt să faci un anumit lucru – când auzi vocea Lui spunându-ți să faci ceva – ascultă și acționează! Nu știi niciodată cum vrea Dumnezeu să te folosească pentru a le face un bine celorlalți.

  Un duh de putere

  În caz de timiditate, de lipsă de motivație sau de oricare altă barieră ai putea întâlni, Domnul este gata să-ți dea puterea de a rezolva lucrurile. El îți dă puterea dragostei și a unei minți sănătoase și echilibrate pentru a lua cele mai bune decizii. Fie ca Domnul să-ți dea aceste daruri chiar astăzi!

  (In)suflă credință!

  Doamne, ajută-mă să fiu în lumea aceasta un martor al speranței pentru cei care nu mai cred nici măcar în ei înșiși! Dă-mi tăria să fiu pentru alții o ancoră în furtună! PROVOCARE: Pune-ți ca țintă astăzi să încurajezi cât mai multe persoane!

  A tevékeny szeretet országa

  „Jézus pedig felelt nékik: Az én Atyám mind ez ideig munkálkodik, én is munkálkodom.” (Ján...