Articolul precedentStatornicia
  Articolul următorRăbdarea

  Înregistrat în “cloud”

  „Încolo, frații mei, tot ce este adevărat, tot ce este vrednic de cinste, tot ce este drept, tot ce este curat, tot ce este vrednic de iubit, tot ce este vrednic de primit, orice faptă bună și orice laudă, aceea să vă însuflețească.” Filipeni 4: 8

  În 1895 pe 22 martie, Auguste și Louis Lumière au făcut, la Paris, prima demonstrație a cinematografului, utilizând un film din celuloid. Pentru oamenii vremii invenția era ceva ciudat, un fel de demon care reținea ceea ce faci

  Invenția fraților Lumière deși nu este una vitală a avut un mare impact asupra omenirii, iar astăzi există o adevărată industrie a filmului. Ideea de a reda imagini în mișcare a revoluționat lumea și implica un proces complex de preluare a imaginilor și de prelucrare.

  Astăzi ai nevoie de o cameră de filmat care poate fi încorporată într-o sumedenie de dispozitive, un program de editare și gata cinematograful. Destul de accesibil și destul de ieftin. Aria de utilizare a filmelor a ajuns foarte vastă începând de la filmul artistic, la cel documentar până la înregistrarea unor evenimente sau secvențe din viața noastră.

  Deși importantă și plină de bani această invenție a adus în zilele noastre ceva de nedorit. Frica. Da, ai înțeles perfect, frica. Frică să nu fii filmat pentru că: nu arăți bine, nu te reprezintă, nu ești în cele mai bune zile ale tale, că vor ajunge acele fișiere la ochii unor decidenți și multe alte motive.

  Și acum o întrebare la care să te gândești azi. De ce unele cuvinte sau gesturi pot fi făcute sau spuse dacă nu sunt înregistrate? Dacă ceva nu este demn să rămână înregistrat este oare demn să fie spus sau făcut? Pornește azi cu aceste dileme. Spune numai lucrurile care merită spuse, fă numai ceea ce trebuie făcut, comportă-te ca și cum totul se înregistrează, pentru că este adevărat. Dumnezeu aude, vede și îți cunoaște chiar și gândurile. Comportă-te mereu ținând cont de acest fapt.

  Ruben Atomei, Director Exploratori, Conferința Moldova

  Înregistrat în “cloud” - 2018. „Încolo, frații mei, tot ce este adevărat, tot ce este vrednic de cinste, tot ce este drept, tot ce este curat, tot ce este vrednic de iubit, tot ce este vrednic de primit, orice faptă bună și orice laudă, aceea să vă însuflețească.” Filipeni 4: 8
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  O cunoștință veșnică

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Dăinuie veșnic

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Dumnezeu pentru o zi

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Perfecționistul perfect

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Publicate astăzi

  Avion de croazieră cu patru motoare

  Există unele lucruri pe care ni le-am putea achiziționa, însă nu ne-ar folosi la nimic, poate doar pentru satisfacerea orgoliului. Poți avea în garaj un Ferrari, dar să nu ai șosele ca să beneficiezi de capacitățile mașinii. Prin urmare, dacă ne putem controla pornirile de grandomanie, vom face și vom cumpăra pentru noi ceea ce se potrivește statutului, dar și posibilităților din contextul în care trăim. Hai să nu înmulțim numărul snobilor, ci mai bine să fim chibzuiți!

  Lumina cerească

  De ce să nu ne preocupăm, dimineața devreme, înainte de munca fiecărei zile, să petrecem timp fără grabă conectați la Sursa luminii cerești? Celor care fac așa, Dumnezeu le-a promis călăuzire în viață.

  Toleranţa

  Astăzi ne putem dezvolta toleranţa, dacă ne înfruntăm responsabilităţile cu încredere în Dumnezeu, în promisiunile Lui şi dacă ne rugăm până primim binecuvântările Lui.

  Sfatul nelegiuit dat de mamă

  Doamne, învață-ne înțelepciunea și bunătatea Ta și ajută-ne să fim o binecuvântare pentru cei din jurul nostru, îndreptându-i spre Tine! PROVOCARE: Când ți se cere sfatul, gândește-te ce ar spune Isus dacă ar fi întrebat în locul tău!

  A fiatalok Isten eszközei

  „Jó a férfiúnak, ha igát visel ifjúságában.” (Siral 3,27)„Isten fiatalokat hív, akik ifjúságuk lendületével és...