Articolul precedentRăbdarea
  Articolul următorTăgăduirea de sine

  Apa, Focul și Numele Bun

  „Un nume bun este mai de dorit decât o bogăție mare…” Proverbe 22: 1 p.p.

  Într-o zi frumoasă, se întâlniră în înaltul cerului pentru joacă Apa, Focul și Numele Bun. Și așa cum se întâmplă într-o zi cu joacă, nu stătură o clipă ci se jucară o mulțime de jocuri copilărești. Când coborî ziua spre seară, își dădură seama că trebuie curând să se întoarcă fiecare acasă. Se opriră și începură a face planuri pentru o altă zi în care să își dea întâlnire pentru joacă.

  Apa începu a zice: „Păi, dacă vreți să vă mai întâlniți cu mine, am să vă spun unde mă puteți găsi! Eu sunt pretutindeni: din înaltul cerului până în adâncul pământului, de la poli la Ecuator. Oricând, oriunde și ori de câte ori aveți puțin timp și vreți să vă jucați cu mine, mă puteți găsi!”

  Focul începu și el să se laude cu locurile pe unde ar putea fi găsit. „Pe mine mă găsiți în multe locuri, chiar în foarte multe! În furnalele ce topesc fierul, în motoarelor mașinilor, în sobele din casă… Și da, recunosc!… Câteodată, când mă mai supăr, urc chiar și în podul caselor. Dar ce ne apucăm acum să enumerăm chiar toate locurile? Uite! Vă dau un indiciu! Uitați-vă după fum! Oriunde vedeți fum, să știți că eu sunt acolo și vă fac vouă semne ca să puteți să mă găsiți.”

  În timp ce ăștia doi se lăudau care mai de care cu locurile pe unde pot fi găsiți, Numele Bun făcu câțiva pași în spate și își plecă privirea. O tristețe profundă își puse amprenta pe fața lui. Când îi veni rândul la vorbă, abia mai putea vorbi. Îl îneca plânsul. Dar totuși printre sughițuri reuși să spună: „Mă bucur nespus că astăzi ați petrecut ziua cu mine! Vă mulțumesc frumos!… Cu mine lucrurile nu sunt atât de simple precum sunt cu voi. Pe mine dacă mă pierdeți, nu mă veți mai putea găsi niciodată. Așa că dacă vreți să fiu prietenul vostru, luați-mă cu voi și vă promit că acolo unde veți locui voi, voi locui și eu, unde veți merge voi, voi veni și eu și prietenii voștri vor fi și prietenii mei!”

  Ionel Indricău, Director Exploratori, Conferința Banat

  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Mai mult decât o paradă

  Dacă ne mărturisim păcatele, El este credincios și drept, ca să ne ierte păcatele și...

  Dacă ne mărturisim păcatele…

  Dacă ne mărturisim păcatele, El este credincios și drept, ca să ne ierte păcatele și...

  Dragostea înainte de toate!

  Dacă ne mărturisim păcatele, El este credincios și drept, ca să ne ierte păcatele și...

  Alege

  Dacă ne mărturisim păcatele, El este credincios și drept, ca să ne ierte păcatele și...

  Publicate astăzi

  Al doisprezecelea copil al lui Iacov

  Numele nostru este săpat adânc în palmele Mântuitorului, nu este un simplu tatuaj, ci El a plătit cu viața această răscumpărare. Poartă-te în așa fel încât să fie mândru când ți se rostește numele undeva.

  Restaurare

  Slujim unui Dumnezeu puternic și minunat, care vrea să restaureze relațiile dintre cei care fac parte din poporul Lui. Cheia constă în mărturisirea personală. Dumnezeu ne-a înnoit, pe mine și pe soțul meu, și a făcut să ne putem căsători din nou.

  Experienţe pe vârful muntelui

  Trebuie să ne luăm rămas-bun de la momentele glorioase iar şi iar, pentru că trebuie să lucrăm jos, în vale. Însă acest rămas-bun nu va mai exista când Isus va reveni. El îi va primi pe răscumpăraţi în aer, tară să atingă pământul, pentru a începe gloriosul urcuş către reşedinţa cerească, unde vom locui în veşnicie cu Isus

  Mai arzi?

  Doamne, lasă-mă să ard pentru Tine! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți un psalm sau măcar câteva versete!

  A szent város feletti jelenet

  „Mert nékünk mindnyájunknak meg kell jelennünk a Krisztus ítélőszéke előtt, hogy ki-ki megjutalmaztassék a szerint,...