Articolul precedentTăgăduirea de sine
  Articolul următorIertarea

  Lumini tăcute

  Pentru astăzi am ales un verset greu. Nu îl numesc greu pentru că ar fi greu de înțeles, ci pentru că e greu de pus în practică. Vrei să îl citești cu voce tare?

  „Faceți totul fără să vă plângeți și fără să vă certați; ca să Îl reprezentați onorabil pe Dumnezeu ca fii ai Săi. Astfel să străluciți ca niște lumini în mijlocul lumii formate din această generație necinstită și degradată.” (Filipeni 2: 14,15)

  Ei, cum e? Îți place?

  Dacă ai citit cu atenție, ai observat că nu ni se spune să facem unele lucruri fără să ne plângem, ci să facem totul fără să ne plângem. Te-ai plâns vreodată? Poate despre școală, despre prea multe teme, despre toată nedreptatea care există la tine în clasă. Sau poate te-ai plâns despre mâncare, care uneori e prea sărată alteori prea nesărată. Poate nu îți place să împarți camera cu fratele sau sora ta. Poate chiar astăzi de dimineață te-ai plâns că trebuie să te trezești din nou să mergi la Biserică.

  Cum ar fi oare să nu te mai plângi de nimic. Și nu pentru că totul ar fi perfect, ci pentru că ai alege să nu o mai faci. Începând de azi să vezi partea bună a lucrurilor… și dacă tot analizăm versetul, și să nu te mai cerți.

  De ce? Pentru ca să îl reprezentăm frumos pe Dumnezeu. Știi că sunt unii oameni care nu îl cunosc deloc pe Dumnezeu, iar atunci când află că tu ești copilul Său, îl văd pe Dumnezeu în tine? Defapt Isus chiar a spus că noi suntem lumina lumii. Un far luminător în această lume necinstită și apăsată de păcat. Iar rolul luminii este să fie diferită de întuneric.

  Dacă atunci când toți cei care nu-L cunosc pe Dumnezeu te văd și pe tine plângându-te și certându-te ca ei, nu vor vedea nici un motiv să își dorească să-L cunoască și ei. Însă dacă ei vor vedea bucuria ta în mijlocul problemelor, își vor da seama că Dumnezeu poate să aducă bucurie și în inima lor.

  De aceea azi, fi o lumină pentru cei din jur. Înarmează-te cu un zâmbet autentic și pretutindeni unde vei fi luminează frumos.

  Sunt chiar curios dacă nu cumva vor observa cei din jur schimbarea. Dacă da, spune-le și lor versetul de azi.

  P.S. Nu uita, versetul acesta nu e doar pentru Sabat.

  Benjamin Stan, Director Exploratori, Uniunea de Conferinte din România

  Lumini tăcute - 2018. Pentru astăzi am ales un verset greu. Nu îl numesc greu pentru că ar fi greu de înțeles, ci pentru că e greu de pus în practică. Vrei să îl citești cu voce tare?
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Fii smart!

  "Voi face după cuvântul tău. Îți voi da o inimă înțeleaptă și pricepută, așa cum...

  Casa lui David

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Floare de colț

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Urmașii

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Publicate astăzi

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Răzbunarea nu este a noastră

  Ţi-a greşit cândva cineva? Dacă te gândeşti la răzbunare, ia în considerare ce spune Dumnezeu: „Răzbunarea este a Mea, Eu voi răsplăti.” El nu-ţi cere să te răzbuni, mai degrabă să împlineşti nevoile de bază ale vrăjmaşului tău, după cum te îndrumă textul de astăzi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie… biserică

  Roagă-te pentru spiritul de comunitate din biserica ta! PROVOCARE: Gândește-te la o idee care ar putea îmbunătăți părtășia dintre credincioși și pune-o în aplicare!

  Bizonyosodjunk meg Isten jóságáról!

  „Érezzétek és lássátok meg, hogy jó az Úr! Boldog az az ember, aki Őbenne bízik.”...