Ciupi (1)

  Un ghemotoc frumos de blană albă cu mici picățele negre. Așa l-am primit pe Ciupi, câinele meu ciobănesc. A fost adus tocmai din Maramureș. L-am crescut cu mare drag și a ajuns frumos și mare. Pentru că țineam la el, am hotărât să îl las ca să trăiască liber. Pe când el alerga în voie pe drum și pe deal, ceilalți câini de prin vecini erau în lanț.
  Într-o zi, n-a mai venit acasă. L-am tot strigat, l-am așteptat mai multe săptămâni, dar tot nu a venit. Am început să mă împac cu ideea că Ciupi a dispărut definitiv. Însă după câteva luni, într-o seară îl aud în curte. Lătra și sărea cu mare bucurie. Am ieșit să îl vedem. Ne-am bucurat, era gras și bine îngrijit. Dar vai! Avea fața și gâtul însângerate. După ce s-a liniștit, l-am cercetat și am găsit cauza sângerării. Nu avea nici o rană exterioară – sângera din gură. În dreptul măselelor nu mai avea gingii, dinții erau dezveliți. Ce se întâmplase oare?

  Pentru că era frumos, cineva l-a ademenit, l-a furat și l-a ținut într-un țarc înconjurat cu plasă de sârmă. De dragul casei și a familiei lui, Ciupi a ronțăit sârma până când a reușit să scape. În câteva săptămâni s-a refăcut. De acum trăia în libertate. Era din nou acasă. Toate bunătățile pe care le-a primit la cel ce l-a furat pentru el nu au însemnat nimic. El avea un singur gând: să se întoarcă acasă oricât l-ar costa!

  Ai curajul să privești la viața ta și să analizezi sincer dacă nu cumva ceva te ține captiv? Dacă cumva descoperi acel ceva ce te ține în captivitate, nu uita de Ciupi. El a reușit să scape! Cu sacrificiu, dar a scăpat!

  „Voi nu v-ați împotrivit încă până la sânge, în lupta împotriva păcatului.” Evrei 12: 4

  Ionel Indricău, Director Exploratori, Conferința Banat

  Ciupi (1) - 2018. Pentru că era frumos, cineva l-a ademenit, l-a furat și l-a ținut într-un țarc înconjurat cu plasă de sârmă. De dragul casei și a familiei lui, Ciupi a ronțăit sârma până când a reușit să scape. În câteva săptămâni s-a refăcut. De acum trăia în libertate. Era din nou acasă. Toate bunătățile pe care le-a primit la cel ce l-a furat pentru el nu au însemnat nimic. El avea un singur gând: să se întoarcă acasă oricât l-ar costa!
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  O cunoștință veșnică

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Dăinuie veșnic

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Dumnezeu pentru o zi

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Perfecționistul perfect

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Publicate astăzi

  Avion de croazieră cu patru motoare

  Există unele lucruri pe care ni le-am putea achiziționa, însă nu ne-ar folosi la nimic, poate doar pentru satisfacerea orgoliului. Poți avea în garaj un Ferrari, dar să nu ai șosele ca să beneficiezi de capacitățile mașinii. Prin urmare, dacă ne putem controla pornirile de grandomanie, vom face și vom cumpăra pentru noi ceea ce se potrivește statutului, dar și posibilităților din contextul în care trăim. Hai să nu înmulțim numărul snobilor, ci mai bine să fim chibzuiți!

  Lumina cerească

  De ce să nu ne preocupăm, dimineața devreme, înainte de munca fiecărei zile, să petrecem timp fără grabă conectați la Sursa luminii cerești? Celor care fac așa, Dumnezeu le-a promis călăuzire în viață.

  Toleranţa

  Astăzi ne putem dezvolta toleranţa, dacă ne înfruntăm responsabilităţile cu încredere în Dumnezeu, în promisiunile Lui şi dacă ne rugăm până primim binecuvântările Lui.

  Sfatul nelegiuit dat de mamă

  Doamne, învață-ne înțelepciunea și bunătatea Ta și ajută-ne să fim o binecuvântare pentru cei din jurul nostru, îndreptându-i spre Tine! PROVOCARE: Când ți se cere sfatul, gândește-te ce ar spune Isus dacă ar fi întrebat în locul tău!

  A fiatalok Isten eszközei

  „Jó a férfiúnak, ha igát visel ifjúságában.” (Siral 3,27)„Isten fiatalokat hív, akik ifjúságuk lendületével és...