Roua

  Ce plăcut este să alergi dimineața, în picioarele goale, prin iarba umedă din poiană!
  Nu doar că-i plăcut, dar e și sănătos!

  Iată ce scrie Sebastian Kneipp: „Un mare beneficiu pentru sănătate e să te plimbi desculț, dimineața, pe iarba acoperită cu rouă.”

  Pentru noi, exploratorii, aflați cu cortul în taberele de vară, prezența picăturilor de rouă pe iarbă și pe frunze, reprezintă un indiciu că ziua se anunță una frumoasă, numai bună pentru drumeții.

  Te-ai gândit cum se formează ?

  În nopțile senine, răcirea suprafeței terestre prin radiație este mult mai intensă.

  Cu alte cuvinte, prin răcire, aerul din apropierea suprafeței terestre nu mai poate reține vaporii de apă, aceștia transformîndu-se în picături fine de apă, depunându-se ulterior pe vegetație.

  În afară de îndeplinirea condițiilor de răcire, este nevoie ca umiditatea aerului să fie mare și să nu adie vântul.

  Acest fenomen este caracteristic anotimpului cald, în special în verile ploioase.

  Poate că pentru tine acest fenomen este unul banal, dar pentru alții este vital. Spre exemplu cantitatea infimă de apă rezultată prin condensare reprezintă sursa pentru supraviețuirea plantelor din Deșertul Namib sau Deșertul Atacama.

  Iată că și în Sfânta Scriptură, roua reprezintă un semn vizibil de binecuvântare:

  „Țara Lui va primi de la Domnul, ca semn de binecuvântare, cel mai bun dar al cerului, roua, cele mai bune ape care sunt jos …” Deuteronom 33: 13

  Pentru astăzi îți doresc să conștientizezi bogăția de binecuvântări pe care Dumnezeu ți-a pregătit-o încă dinainte ca tu să te trezești.

  Roagă-te să nu fii egoist, ci să atingi acea stare de saturație, prin care să oferi celor din jurul tău, o parte din binecuvântările primite de la Tatăl Ceresc.

  N-ai idee câtă nevoie de „rouă” este în jurul tău !

  Ovidiu Pascu, Director Exploratori, Conferința Muntenia

  Roua - 2018. Iată ce scrie Sebastian Kneipp: „Un mare beneficiu pentru sănătate e să te plimbi desculț, dimineața, pe iarba acoperită cu rouă.”
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  zidește drept

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Mustrarea Domnului

  Ferice de omul pe care-l ceartă Dumnezeu! Nu nesocoti mustrarea Celui Atot Puternic. (Iov 5:17)David...

  Binecuvântat prin mustrare!

  Ferice de omul pe care-l ceartă Dumnezeu! Nu nesocoti mustrarea Celui Atot Puternic. (Iov 5:17)Se...

  Cearta

  Ferice de omul pe care-l ceartă Dumnezeu! Nu nesocoti mustrarea Celui Atot Puternic. (Iov 5:17)Unul...

  Publicate astăzi

  Trifoi cu patru foi

  Știind că nimic nu vine la întâmplare sau fără să aibă o sursă anume, fii cu o măsură de înțelepciune și de conștiență: mulțumește lui Dumnezeu pentru orice lucru bun primit, chiar dacă nu îți explici cum s-a întâmplat. Nu cădea în extrema cealaltă, a ghinionului. Așa cum norocul este un termen pentru ceva iluzoriu, la fel este și termenul de ghinion. Dar și în cazul unor sentimente negative și al senzației că primești numai lucruri rele, poți face ceva: roagă-te! Dumnezeu îl poate opri pe cel rău să te atingă cu darurile lui otrăvite. Dacă există un „noroc”, acela este Dumnezeul nostru.

  Voi cinsti pe cine Mă cinstește

  Îi mulțumesc Tatălui ceresc pentru răspunsul Lui rapid. Adesea, când plănuiesc programa pentru studenții mei, cer călăuzire de sus, iar El îmi răspunde prin idei excelente, care nu numai că îmbogățesc cunoștințele studenților, dar îmi și furnizează ocazii pentru a împărtăși bunătatea Sa.

  Umilinţa, smerenia, modestia

  Dacă ne supunem inima lui Dumnezeu în fiecare zi, nu avem nevoie să ne supunem oamenilor care folosesc arestarea, amenințarea sau intimidarea, chiar dacă le folosesc în numele Domnului.

  Te iubesc… din interes!

  Rugăciunea noastră ar trebui să fie aceea de a primi de la Dumnezeu sprijin pentru a trece dincolo de avantajele sau interesele egoiste. Să iubim indiferent ce primim în schimb. PROVOCARE: Iubește nepărtinitor, fără să aștepți ceva în schimb! Iubește așa cum ne-a iubit Isus pe noi!

  A hatalommal kísért igehirdetés

  „Azokban a napokban pedig eljött Keresztelő János, aki prédikált Júdea pusztájában. És ezt mondta: Térjetek...