Nu ai timp pentru nimicuri

  „Voi însă sunteți o seminție aleasă, o preoție împărătească, un neam sfânt, un popor pe care Dumnezeu l-a câștigat ca sa fie al Lui, ca sa vestiți puterile minunate ale Celui ce v-a chemat din întuneric la lumina Sa minunată.” 1 Petru 2: 9

  În această zi în anul 1792, Regele Gustav al III-lea al Suediei, moare la numai 46 de ani, după ce a fost împușcat în spate, la un bal mascat, cu 13 zile mai înainte. La 25 de ani, Gustav, preia tronul unei Suedii corupte. La acel moment, regatul său era al doilea ca întindere pe continent, după Rusia, iar populația regatului era dispersată pe un teritoriu foarte vast. Foarte repede se face remarcat print talentul literar: el a fost cel mai bun dramaturg de limbă suedeză înainte de Johan Strindberg. În plus, era un excelent vorbitor în public, ceea ce s-a dovedit a fi un mare avantaj în fața parlamentului. Totuși, el nu a reușit să inspire celorlalți respect, poate din cauza faptului că era o persoană duplicitară, prefăcută și ca o ironie a sorții, moare la un bal mascat, ascunzându-se de ceea ce era. Pe scurt domnia lui a fost decisă de contextul vremurilor respective: slăbiciunea economică a țării sale, opoziția înverșunată a claselor sociale, influența crescândă a curentului revoluționar din Franța. Astfel, chiar dacă ar fi trăit mai mult, Gustav al III-lea nu ar fi putut merge, probabil, atât de departe precum și-ar fi dorit.
  Iată ce se poate întâmpla când valorile pe care le trăiești sunt diferite de statutul tău. Tu și cu mine am fost creați de Dumnezeu cu o misiune unică, specială și importantă. Poate că era un obicei al vremurilor, sau poate că anturajul l-a dus pe rege la acel bal mascat, dar este imposibil să nu te întrebi: ce caută un rege la un bal mascat. Când de la tine sunt atâtea așteptări importante, pentru care motiv găsești de cuviință să îți irosești viața cu nimicuri? Uneori aceste nimicuri ne sunt dragi, le considerăm importante dar atât timp cât ne abat de la atingerea planului lui Dumnezeu pentru noi ele rămân nimicuri.

  Hotărăște-te ca astăzi să te ferești de distrageri. Dedică-te numai lucrurilor importante și frumoase care te apropie de Dumnezeu și de împlinirea planului Lui pentru tine.

  Ruben Atomei, Director Exploratori, Conferința Moldova

  Nu ai timp pentru nimicuri - 2018. „Voi însă sunteți o seminție aleasă, o preoție împărătească, un neam sfânt, un popor pe care Dumnezeu l-a câștigat ca sa fie al Lui, ca sa vestiți puterile minunate ale Celui ce v-a chemat din întuneric la lumina Sa minunată.” 1 Petru 2: 9
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Casa lui David

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Floare de colț

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Urmașii

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Primăvară = binecuvântare

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Publicate astăzi

  Trei crai de la Răsărit

  La final, întreabă-te ce fel de daruri poți aduce tu prin care să-L recunoști pe Domnul Isus ca Rege, Mare-Preot și Jertfă pentru salvarea celui pierdut.

  Dumnezeu l-a folosit pe soțul meu ca să-mi schimbe perspectiva

  Dumnezeu mi-a arătat clar că acea carte nu este despre mine, ci menirea ei este să-i ajute pe mulţi peregrini pe drumul spinos al vieții și să-I aducă Lui slavă. Îi mulțumesc Domnului pentru dragostea Lui necondiționată, pentru favoarea nemeritată și pentru harul Său minunat!

  Ecoul cuvintelor mele

  Cuvintele sunt arme foarte periculoase, care pot aduce bine sau rău. Adu-ţi aminte astăzi de situaţia băiatului care a reacţionat la ecoul propriilor cuvinte. Să folosim cuvintele pentru a domoli mânia şi pentru a aduce pace în inimile celor care ne ascultă.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie autentică

  Roagă-te pentru tinerii plecați din biserică! PROVOCARE: Folosește o ocazie pentru a le mulțumi în mod autentic tinerilor pentru implicarea lor în slujire!

  Krisztus az egyetlen Megváltó

  „Aki megszabadított minket a sötétség hatalmából, és általvitt az Ő szerelmes Fiának országába. Akiben van...