Ciupi (2)

  Trecuseră deja doi ani de când Ciupi reușise să se întoarcă acasă datorită vitejiei lui. Era respectat și iubit. Ori de câte ori se deschidea ușa, el apărea acolo, gata să mănânce cu poftă ceea ce îi cădea la împărțeală.
  Într-o zi, veni în fața ușii, privi cu atenție oala lui în care i se pusese mâncarea, o mirosi dar nu mâncă nimic atunci. Dormi lângă ea și abia spre seară gustă ceva, dar puțin. Zilele treceau si el nu mai mânca deloc. Slăbea zi după zi. Nu au rămas eforturi neîncercate spre binele lui, dar cu toate acestea se stingea încet. L-am îngropat cu durere. Curtea a rămas goală fără el. Nu mai ieșea în întâmpinarea noastră atunci când veneam acasă.

  Ciupi s-a dus, dar a lăsat în urma lui o mare enigmă. Ce i-a provocat boala? Ce a pățit? La mai bine de un an după moartea lui am descoperit cauza. Undeva în hambar, în spatele unor utilaje, rămăsese un sac cu îngrășăminte chimice pe care el l-a spart și a început să-i lingă conținutul. Gustul i s-a părut interesant, așa că zi după zi a continuat să lingă acel bulgăre din sac până ce corpul lui a cedat. Am găsit sacul pietrificat și cu o mare scobitură lustruită de limba lui Ciupi. Săracul… El nu a știut că aceasta îi va face rău.

  Îți plac și ție unele „bunătățuri” despre care știi că nu îți fac bine?

  Tu ai multă înțelepciune pe care o poți folosi. Ciupi nu o avea. Așa că te rog, folosește-ți înțelepciunea pentru binele tău!

  „Pentru că acolo au îngropat pe poporul apucat de poftă.” (Numeri 11: 34 u.p.)

  Ionel Indricău, Director Exploratori, Conferința Banat

  Ciupi (2) - 2018. Ciupi s-a dus, dar a lăsat în urma lui o mare enigmă. Ce i-a provocat boala? Ce a pățit? La mai bine de un an după moartea lui am descoperit cauza. Undeva în hambar, în spatele unor utilaje, rămăsese un sac cu îngrășăminte chimice pe care el l-a spart și a început să-i lingă conținutul. Gustul i s-a părut interesant, așa că zi după zi a continuat să lingă acel bulgăre din sac până ce corpul lui a cedat. Am găsit sacul pietrificat și cu o mare scobitură lustruită de limba lui Ciupi. Săracul... El nu a știut că aceasta îi va face rău.
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  zidește drept

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Mustrarea Domnului

  Ferice de omul pe care-l ceartă Dumnezeu! Nu nesocoti mustrarea Celui Atot Puternic. (Iov 5:17)David...

  Binecuvântat prin mustrare!

  Ferice de omul pe care-l ceartă Dumnezeu! Nu nesocoti mustrarea Celui Atot Puternic. (Iov 5:17)Se...

  Cearta

  Ferice de omul pe care-l ceartă Dumnezeu! Nu nesocoti mustrarea Celui Atot Puternic. (Iov 5:17)Unul...

  Publicate astăzi

  Trifoi cu patru foi

  Știind că nimic nu vine la întâmplare sau fără să aibă o sursă anume, fii cu o măsură de înțelepciune și de conștiență: mulțumește lui Dumnezeu pentru orice lucru bun primit, chiar dacă nu îți explici cum s-a întâmplat. Nu cădea în extrema cealaltă, a ghinionului. Așa cum norocul este un termen pentru ceva iluzoriu, la fel este și termenul de ghinion. Dar și în cazul unor sentimente negative și al senzației că primești numai lucruri rele, poți face ceva: roagă-te! Dumnezeu îl poate opri pe cel rău să te atingă cu darurile lui otrăvite. Dacă există un „noroc”, acela este Dumnezeul nostru.

  Voi cinsti pe cine Mă cinstește

  Îi mulțumesc Tatălui ceresc pentru răspunsul Lui rapid. Adesea, când plănuiesc programa pentru studenții mei, cer călăuzire de sus, iar El îmi răspunde prin idei excelente, care nu numai că îmbogățesc cunoștințele studenților, dar îmi și furnizează ocazii pentru a împărtăși bunătatea Sa.

  Umilinţa, smerenia, modestia

  Dacă ne supunem inima lui Dumnezeu în fiecare zi, nu avem nevoie să ne supunem oamenilor care folosesc arestarea, amenințarea sau intimidarea, chiar dacă le folosesc în numele Domnului.

  Te iubesc… din interes!

  Rugăciunea noastră ar trebui să fie aceea de a primi de la Dumnezeu sprijin pentru a trece dincolo de avantajele sau interesele egoiste. Să iubim indiferent ce primim în schimb. PROVOCARE: Iubește nepărtinitor, fără să aștepți ceva în schimb! Iubește așa cum ne-a iubit Isus pe noi!

  A hatalommal kísért igehirdetés

  „Azokban a napokban pedig eljött Keresztelő János, aki prédikált Júdea pusztájában. És ezt mondta: Térjetek...