Iubirea trebuie și rostită

  Sincer să fiu, uneori nu prea îmi place faptul că Dumnezeu mă cunoaște așa de bine. Nu vreau să te șochez, dar am zile în care aș prefera să stau mai ascuns, să nu vorbesc cu nimeni și mai ales să nu fiu întrebat de starea sufletului meu. Însă exact în momentele acelea simt că Dumnezeu vrea să stea și mai mult de vorbă cu mine.

  Cred că așa se simțea și Petru într-o zi pe malul Mării Galileii. Mai ales că oricare ar fi fost dialogul între ucenici, simțea că Isus se uită la el dornic să stea de vorbă. Numai că el se temea de orice dialog cu Isus.

  Ultimul discuție mai însemnată se terminase cu Petru promițând lui Isus și marea și sarea. „Doamne, îmi voi da viața pentru Tine.” Și chiar credea că o va face. Probabil însă că nu se așteptase să vină momentul atât de repede. Numai că în noaptea aceea, când o tânără slujnică a marelui preot l-a întrebat direct dacă era unul din ucenici, Petru a mințit spunând că nu l-a cunoscut niciodată.

  Iar acum Isus era așezat chiar lângă el în jurul focului. Nu e de mirare că deși era bucuros că Domnul era chiar cu ei, se simțea cam stingher. Mai mult chiar cred că și-ar fi dorit să fie oriunde în altă parte.

  Poate tocmai de aceea, când l-a găsit Isus în dimineața aceea, Petru era în barcă pescuind, ca odinioară. Știai că în momentele dificile ale vieții avem tendința să ne retragem în locurile în care ne simțim cel mai sigur. Poate chiar să ne ascundem în ele. Poate de aceea când suntem supărați, preferăm să mergem în camera noastră. Dar Isus l-a găsit. Pentru Isus, nu era greu de găsit. Pentru Isus, nu suntem greu de găsit. În cele mai grele clipe ale vieții, chiar și atunci când te ascunzi de cei din jur, Isus știe unde ești, și îți cunoaște trăirile inimii tale.

  Îți poți imagina dimineața aceea? Petru nu mai îndrăznea să spună nimic, iar Isus rupe tăcerea punând o întrebare la care Petru nu se aștepta: „Mă iubești tu mai mult decât aceștia?” Poți vedea începutul lacrimilor formânduse în ochii lui Petru?

  Simți nodul din gât? „Mă iubești?”

  „Normal Doamne că te iubesc. Mai trebuie să întrebi?”

  Adevărul e că Isus cunoștea bine dragostea lui Petru pentru El, însă dorea ca și Petru să își reamintească. Nici Petru nu a mai uitat vreodată.

  De fapt mă bucur că Dumnezeu mă găsește în orice loc mă ascund. Îmi place și mai mult că știe ce întrebări să îmi pună.

  Romani 8:35 „Cine ne va despărți pe noi de dragostea lui Hristos? Necazul, sau strâmtorarea, sau prigonirea, sau foametea, sau lipsa de îmbrăcăminte, sau primejdia sau sabia?”

  Iubirea trebuie și rostită - 2018. Sincer să fiu, uneori nu prea îmi place faptul că Dumnezeu mă cunoaște așa de bine. Nu vreau să te șochez, dar am zile în care aș prefera să stau mai ascuns, să nu vorbesc cu nimeni și mai ales să nu fiu întrebat de starea sufletului meu. Însă exact în momentele acelea simt că Dumnezeu vrea să stea și mai mult de vorbă cu mine.
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  La plecare și la venire

  Domnul te va păzi la plecare și la venire, de acum și pînă în veac....

  Protecție Divină

  Domnul te va păzi la plecare și la venire, de acum și pînă în veac....

  Domnul este Păstorul meu

  Domnul te va păzi la plecare și la venire, de acum și pînă în veac....

  Neîncetat

  Domnul te va păzi la plecare și la venire, de acum și pînă în veac....

  Publicate astăzi

  Porunca a cincea

  Nici măcar părinții nu sunt veșnici, vor pleca la odihna lor mai devreme sau mai târziu. Dacă ar fi mult să considerăm că le datorăm viața, le datorăm măcar grija și preocuparea pe care ni le-au oferit, atât cât s-au priceput ei, în pruncia noastră. Acum, cât încă este posibil, avem șansa să le ascultăm sfaturile sau rugămințile; acum putem să le aducem simple mulțumiri și să-i convingem că suntem bine, că ne gândim la ei și că sunt valoroși în ochii noștri. Cel mai important lucru pentru un părinte este acela de a-și ști copilul fericit.

  Dă-te la o parte!

  Am învățat că la vârsta ei eu îi pot fi doar prietenă, în niciun caz și conștiință. Dar cel mai mult am învățat să mă rog cu insistență și să mă dau la o parte din drum pentru ca Domnul să lucreze.

  În luptă, dar nu disperaţi

  Gândeşte-te la cunoscuta zicală: „Când Dumnezeu închide uşa, tot El deschide o fereastră”, care exprimă într-un mod informal gândul principal de astăzi. Dumnezeu mi ne lasă niciodată să ajungem la limită. Doar aşteaptă-L în credinţă pe Iahve şi îţi vei redobândi speranţa.

  Slujind continuu

  PROVOCARE: Gândește-te cum i-ai putea implica în slujire pe copiii tăi sau pe copiii din biserica ta! Fă un plan ca, în locul în care ești, micuțul Samuel să poată sluji împreună cu tine!

  Sátán mesteri csalásai

  „A titkok az Úréi, a mi Istenünkéi; a kinyilatkoztatott dolgok pedig a mieink és a...