Supraviețuirea… în casă!

  Nu e păcăleală! Să nu ne fie de mirare că o mare parte din accidente se produc … în casă! Fie că este vorba de cădere, rănire cu diverse obiecte, otrăvire, arsură sau opărire, electrocutare – este necesar să știm care sunt pericolele și cum să le putem preveni.
  În BAIE este bine să ai covorașe antiderapante pentru a nu aluneca. Pentru a preveni electrocutarea, nu folosi aparatele electrice (uscător de păr, caloriferul electric) în apropierea apei. Iar în cadă este bine să ai un termometru de măsurare a apei care nu trebuie să depășească 37 grade, pentru a nu te opări.

  Scoate imediat din priză aparatele electrice după folosință. Iar dacă ști că un aparat sau cablu electric este defect, anunță pe cei din casă și nu îl mai folosi – există riscul apariției unui scurtcircuit și apoi incendiu.

  Asigură-te că în BUCĂTĂRIE este instalată o alarmă de fum și un detector de monoxid de carbon – pot apărea asfixieri. Dacă ia foc uleiul din tigaie, cel mai potrivit este să pui un capac. Niciodată nu transfera lichidele de spălat sau curățenie în ambalajele alimentare – ar putea fi confundate cu alimente!

  În CAMERĂ dulapurile, noptierele, etajerele, suporturile si alte piese de mobilier trebuie să fie bine fixate bine în perete, să nu existe pericolul să cadă peste cineva. Colţurile mobilierului trebuie asigurate împotriva lovirilor.

  Pe SCARI este bine să te asiguri să nu fie obiecte care pot aluneca atunci când calci pe trepte (preșuri, jucării). Chiar dacă uneori te grăbești este bine să te ți de balustrade, atunci când urci sau cobori.

  Chiar dacă casa este locul ne simţim cel mai în siguranţă, cel mai bine este să fim GATA ORIUNDE să supravieţuim alături de Domnul Isus care ne poartă de grijă şi ne învaţă în orice împrejurare.

  Vei fi ca un om care fuge dinaintea unui leu pe care-l întâlnește un urs și care, când ajunge acasă, își reazămă mâna pe zid, și-l mușcă un șarpe! (Amos 5,19)

  Practic: Mergi pe rând în fiecare loc al locuinţei tale şi verifică care sunt locurile unde pot apărea accidente. Vorbeşte cu toţi cei din casă şi căutaţi împreună soluţii!

  Gusti Angheluță, Director Exploratori, Conferința Oltenia

  Supraviețuirea… în casă! - 2018. Scoate imediat din priză aparatele electrice după folosință. Iar dacă ști că un aparat sau cablu electric este defect, anunță pe cei din casă și nu îl mai folosi – există riscul apariției unui scurtcircuit și apoi incendiu.
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Binecuvântat prin mustrare!

  Ferice de omul pe care-l ceartă Dumnezeu! Nu nesocoti mustrarea Celui Atot Puternic. (Iov 5:17)Se...

  Cearta

  Ferice de omul pe care-l ceartă Dumnezeu! Nu nesocoti mustrarea Celui Atot Puternic. (Iov 5:17)Unul...

  La furat

  Ferice de omul pe care-l ceartă Dumnezeu! Nu nesocoti mustrarea Celui Atot Puternic. (Iov 5:17)Iubirea...

  Cum să trăiești o viață din ce în ce mai fericită?

  Ferice de omul pe care-l ceartă Dumnezeu! Nu nesocoti mustrarea Celui Atot Puternic. (Iov 5:17)Nu...

  Publicate astăzi

  Primii patru oameni din lume

  Resentimentele cresc în timp dacă nu suntem atenți și dacă nu păstrăm o legătură deplină cu Dumnezeu.

  În fiecare zi, un capitol

  Dumnezeu ne promite că nu ne va „lăsa” și nu ne va „părăsi”, indiferent de circumstanțe. Am simțit conducerea divină – am văzut o schimbare care conducea spre creștere spirituală.

  Dreptatea

  Toţi cei care „flămânzesc şi însetează după neprihănire” sunt numiţi „ferice”. Dumnezeu îi numeşte oameni fericiţi. Înţelegi acest lucru? Ei vor fi categoric săturaţi în virtutea dreptăţii divine.

  Paşte mieluşeii şi oiţele mele!

  Doamne, dă-ne înțelepciune să fim buni mentori și pune în inima noastră iubire față de copiii și tinerii bisericii Tale! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți numele tuturor copiilor și tinerilor din biserica ta! Apoi, roagă-te pentru fiecare nume în parte!

  Jellem, amit a világ elismer

  "Legyetek feddhetetlenek és tiszták, Isten szeplőtlen gyermekei az elfordult és elvetemedett nemzetség közepette, akik közöttfényletek,...