Dreptul la veto

  „Nimeni nu va putea să stea împotriva ta cât vei trăi. Eu voi fi cu tine, cum am fost cu Moise; nu te voi lăsa, nici nu te voi părăsi!” Iosua 1:5

  Dreptul la veto este cunoscut în arena politica mai ales în Statele Unite de unde a fost important în câteva țări și la Organizația Națiunilor Unite. În principiu este calea prin care o majoritate poate fi ignorata pentru că o persoană sau un membru cu acest drept nu este de acord cu opinia celor mulți. Pentru zilele noastre este greu de înțeles cum poate fi posibil ca după multe dezbateri și discuții, un grup mai mare poate să fie greșit iar judecata unui singur vot să întoarcă totul la punctul de plecare.

  În 1792 pe 5 aprilie, președintele american George Washington își exercită autoritatea sa de veto asupra unui proiect de lege pentru prima dată. De atunci s-a instalat în lumea politica șmecheria prin care pot să fiu discreționar pentru că așa îmi place mie și mai mult nici nu vreau să fiu obligat să aduc lămuriri pentru poziția mea. De obicei aceste comportamente sunt asociate cu corupția.

  În ceea ce privește viața noastră spirituală există o mare personalitate a acestui veac, numit Lucifer care mereu vrea să aibă dreptul de veto asupra vieții tale. El este mereu opozantul planurilor bune ale lui Dumnezeu pentru tine. Dacă plănuiești să faci ceva bun și nu întâmpini opoziție înseamnă că nu ești pe drumul el bun. Fii bucuros ori de câte ori apare împotrivirea, este semnul cel mai bun că Dumnezeu este cu tine. Fii foarte conștient că singurul care ar putea să aibă cel mai legitim drept de veto este Dumnezeu, dar El nu-l folosește. Ne-a înnobilat pe noi cu dreptul de a alege apoi ne-a promis că va respecta alegerile noastre și le va împuternici dacă sunt după voia Lui.

  Pornește azi la drum cu făgăduința lui Dumnezeu că nimeni nu poate să stea împotriva ta atât timp cât ești cu El. Invită-L să fie cu tine azi și nu te depărta nici pentru o secundă de calea Lui.

  Ruben Atomei, Director Exploratori, Conferința Moldova

  Dreptul la veto - 2018. „Nimeni nu va putea să stea împotriva ta cât vei trăi. Eu voi fi cu tine, cum am fost cu Moise; nu te voi lăsa, nici nu te voi părăsi!” Iosua 1:5
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  zidește drept

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Mustrarea Domnului

  Ferice de omul pe care-l ceartă Dumnezeu! Nu nesocoti mustrarea Celui Atot Puternic. (Iov 5:17)David...

  Binecuvântat prin mustrare!

  Ferice de omul pe care-l ceartă Dumnezeu! Nu nesocoti mustrarea Celui Atot Puternic. (Iov 5:17)Se...

  Cearta

  Ferice de omul pe care-l ceartă Dumnezeu! Nu nesocoti mustrarea Celui Atot Puternic. (Iov 5:17)Unul...

  Publicate astăzi

  Trifoi cu patru foi

  Știind că nimic nu vine la întâmplare sau fără să aibă o sursă anume, fii cu o măsură de înțelepciune și de conștiență: mulțumește lui Dumnezeu pentru orice lucru bun primit, chiar dacă nu îți explici cum s-a întâmplat. Nu cădea în extrema cealaltă, a ghinionului. Așa cum norocul este un termen pentru ceva iluzoriu, la fel este și termenul de ghinion. Dar și în cazul unor sentimente negative și al senzației că primești numai lucruri rele, poți face ceva: roagă-te! Dumnezeu îl poate opri pe cel rău să te atingă cu darurile lui otrăvite. Dacă există un „noroc”, acela este Dumnezeul nostru.

  Voi cinsti pe cine Mă cinstește

  Îi mulțumesc Tatălui ceresc pentru răspunsul Lui rapid. Adesea, când plănuiesc programa pentru studenții mei, cer călăuzire de sus, iar El îmi răspunde prin idei excelente, care nu numai că îmbogățesc cunoștințele studenților, dar îmi și furnizează ocazii pentru a împărtăși bunătatea Sa.

  Umilinţa, smerenia, modestia

  Dacă ne supunem inima lui Dumnezeu în fiecare zi, nu avem nevoie să ne supunem oamenilor care folosesc arestarea, amenințarea sau intimidarea, chiar dacă le folosesc în numele Domnului.

  Te iubesc… din interes!

  Rugăciunea noastră ar trebui să fie aceea de a primi de la Dumnezeu sprijin pentru a trece dincolo de avantajele sau interesele egoiste. Să iubim indiferent ce primim în schimb. PROVOCARE: Iubește nepărtinitor, fără să aștepți ceva în schimb! Iubește așa cum ne-a iubit Isus pe noi!

  A hatalommal kísért igehirdetés

  „Azokban a napokban pedig eljött Keresztelő János, aki prédikált Júdea pusztájában. És ezt mondta: Térjetek...