Maria si Alexandru

  Toată ziua a muncit la câmp. Spre seară nu-i venea să creadă – vor pleca acasă mai devreme ca de obicei. De ce? Nu-i spunea nimeni, ci doar chicoteau cu subînțeles. În acea seară urma ca Maria să se căsătorescă cu Alexandru.
  Cine era Maria? Maria era o fată de 17 ani, rămasă orfană de tată de la 7 ani, și împreună cu un frate mai mare și o soră mai mică au dus greul alături de mama lor.

  Dar cine era Alexandru? Alexandru era cel mai mic dintre cei trei frați, rămași și ei orfani de mamă din fragedă copilărie. Crescuse în familie bună. Mama lui vitregă i-a crescut pe toți cu mare dăruire, așa cum rar poți să vezi. Numai că Alexandru când se făcu fecior o luă pe căi rele. Adesea întârzia mult pe la cârciumă și se înhăita cu tinerii de seama lui la tot felul de lucruri care nu aduc cinste.

  În timp ce părinții discutau despre căsătoria copiilor, Maria și Alexandru au apucat să vorbească de câteva ori, dar așa mai pe furiș. Nu era treaba lor chestia asta cu căsătoria. Lucruri dintr-astea le discutau cei mari!

  Ce au vorbit? Păi, Alexandru îi spuse Mariei: „Eu nu sunt mulțumit de viața mea. Aș vrea să încep o viață nouă. Nu ai vrea să te botezi și tu cu mine și împreună să începem o viață nouă?”

  Zis și făcut. Au fost botezați amândoi și totul părea decupat dintr-o poveste cu happy-end…până când, la trei săptămâni după botez, Alexandru trecu prin fața cârciumei, unde erau toți foștii lui tovarăși de pahar. Când îl văzură, începură a striga la el tot felul de glume și batjocuri: cum că s-ar fi ”măritat”, că-l conduce soția. Dar cea mai grea acuză pentru el fu aceea că el nu mai are curajul să golească un pahar.

  Într-un moment neînțelept, Alexandru se întoarse, prinse paharul și îl sorbi dintr-o înghițitură spre a demonstra că are curaj. De-atunci și până în clipa morții, nu a mai avut nici puterea și nici curajul să se întoarcă la o viață mai bună.

  Ce păcat că partea frumoasă a povestirii a ținut doar trei săptămâni. Oh, dacă ar fi avut curajul să rămână pe calea cea bună și să își aleagă prietenii cu înțelepciune.

  „Nu vă înșelați! Tovărășiile rele strică obiceiurile bune” (1 Cor. 15, 33)

  Ionel Indricău, Director Exploratori, Conferința Banat

  Maria si Alexandru - 2018. Dar cine era Alexandru? Alexandru era cel mai mic dintre cei trei frați, rămași și ei orfani de mamă din fragedă copilărie. Crescuse în familie bună. Mama lui vitregă i-a crescut pe toți cu mare dăruire, așa cum rar poți să vezi. Numai că Alexandru când se făcu fecior o luă pe căi rele. Adesea întârzia mult pe la cârciumă și se înhăita cu tinerii de seama lui la tot felul de lucruri care nu aduc cinste.
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Mare este Dumnezeu

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Nu te teme, Eu sunt cu tine!

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Soluția salvatoare

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Mai încearcă odată!

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Publicate astăzi

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Un duh de putere

  În caz de timiditate, de lipsă de motivație sau de oricare altă barieră ai putea întâlni, Domnul este gata să-ți dea puterea de a rezolva lucrurile. El îți dă puterea dragostei și a unei minți sănătoase și echilibrate pentru a lua cele mai bune decizii. Fie ca Domnul să-ți dea aceste daruri chiar astăzi!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  A pogány hatalom pompája

  „Mert lesz idő, amikor az egészséges tudományt el nem szenvedik, hanem a saját kívánságaik szerint...