Maria si Alexandru

  Toată ziua a muncit la câmp. Spre seară nu-i venea să creadă – vor pleca acasă mai devreme ca de obicei. De ce? Nu-i spunea nimeni, ci doar chicoteau cu subînțeles. În acea seară urma ca Maria să se căsătorescă cu Alexandru.
  Cine era Maria? Maria era o fată de 17 ani, rămasă orfană de tată de la 7 ani, și împreună cu un frate mai mare și o soră mai mică au dus greul alături de mama lor.

  Dar cine era Alexandru? Alexandru era cel mai mic dintre cei trei frați, rămași și ei orfani de mamă din fragedă copilărie. Crescuse în familie bună. Mama lui vitregă i-a crescut pe toți cu mare dăruire, așa cum rar poți să vezi. Numai că Alexandru când se făcu fecior o luă pe căi rele. Adesea întârzia mult pe la cârciumă și se înhăita cu tinerii de seama lui la tot felul de lucruri care nu aduc cinste.

  În timp ce părinții discutau despre căsătoria copiilor, Maria și Alexandru au apucat să vorbească de câteva ori, dar așa mai pe furiș. Nu era treaba lor chestia asta cu căsătoria. Lucruri dintr-astea le discutau cei mari!

  Ce au vorbit? Păi, Alexandru îi spuse Mariei: „Eu nu sunt mulțumit de viața mea. Aș vrea să încep o viață nouă. Nu ai vrea să te botezi și tu cu mine și împreună să începem o viață nouă?”

  Zis și făcut. Au fost botezați amândoi și totul părea decupat dintr-o poveste cu happy-end…până când, la trei săptămâni după botez, Alexandru trecu prin fața cârciumei, unde erau toți foștii lui tovarăși de pahar. Când îl văzură, începură a striga la el tot felul de glume și batjocuri: cum că s-ar fi ”măritat”, că-l conduce soția. Dar cea mai grea acuză pentru el fu aceea că el nu mai are curajul să golească un pahar.

  Într-un moment neînțelept, Alexandru se întoarse, prinse paharul și îl sorbi dintr-o înghițitură spre a demonstra că are curaj. De-atunci și până în clipa morții, nu a mai avut nici puterea și nici curajul să se întoarcă la o viață mai bună.

  Ce păcat că partea frumoasă a povestirii a ținut doar trei săptămâni. Oh, dacă ar fi avut curajul să rămână pe calea cea bună și să își aleagă prietenii cu înțelepciune.

  „Nu vă înșelați! Tovărășiile rele strică obiceiurile bune” (1 Cor. 15, 33)

  Ionel Indricău, Director Exploratori, Conferința Banat

  Maria si Alexandru - 2018. Dar cine era Alexandru? Alexandru era cel mai mic dintre cei trei frați, rămași și ei orfani de mamă din fragedă copilărie. Crescuse în familie bună. Mama lui vitregă i-a crescut pe toți cu mare dăruire, așa cum rar poți să vezi. Numai că Alexandru când se făcu fecior o luă pe căi rele. Adesea întârzia mult pe la cârciumă și se înhăita cu tinerii de seama lui la tot felul de lucruri care nu aduc cinste.
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Alege binecuvântarea specială!

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Gândul veșniciei

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Când lupți alături de Dumnezeul nevăzut

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Biruința este a Domnului! 2

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Publicate astăzi

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  O generație de înţelepţi

  Tu poţi deveni un mijloc prin care cei bătrâni să primească răspuns la cererea lor pentru ocrotire. E posibil ca Dumnezeu să te cheme să uşurezi poverile unui vârstnic care este sau nu un membru al familiei tale.

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Biztos menedék

  „Mert ímé az Úr kijő helyéről, hogy meglátogassa a föld lakóinak álnokságát, felmutatja a föld...