Supraviețuiește în apă foarte rece

  Un adult are 50% șanse să supraviețuiască 50 de minute în apă de 10oC. În zonele de munte, aceasta este temperatura apei în timpul verii. Când cazi în apă rece, prima preocupare trebuie să fie să supraviețuiești destul cât să apuci să-ți faci griji în privința scăderii bruște a temperaturii corpului.
  Dacă intri brusc în apă rece, vei gâfâi de câteva ori, după care vor urma trei minute în care îți va crește viteza de respirație. Poți să te îneci înainte să îngheți și să mori din această cauză. Ține capul afară din apă. Încearcă să eviți valurile înspumate. Dacă nu porți vestă de salvare, plutește pe spate până începi să respiri normal. Nu intra în panică. Șocul termic trece într-un minut sau două. Doar după aceea poți să te gândești ce să faci în continuare.

  Cu cât scoți o parte mai mare din corp din apă, cu atât mai bine. Încearcă să te ridici pe orice obiect plutitor. De asemenea, cu cât te agiţi mai mult, cu atât corpul va pierde mai multă căldură. Dacă nu poţi să înoţi către un loc sigur, rămâi pe loc.

  Stai în poziţia în care pierzi cât mai puţină căldură corporală. Ţine-ţi braţele pe piept, cu antebraţele lipite de corp şi picioarele îndoite spre piept cât de mult poţi. Această poziţie îţi protejează pieptul, zona de sub antebraţ şi zona inghinală. Nu uita că poţi să pierzi multă căldură şi prin cap, aşa că încearcă să-ți găseşti căciula, dacă e posibil. Decizia cea mai importantă este dacă să pluteşti sau să înoţi. Capacitatea de a înota este mult redusă în apă rece. Înotul accelerează ritmul în care se pierde căldura cu până 50%. Înotul trebuie privit ca ultima cale de salvare.

  Dacă asemănăm căderea în apă rece cu căderea în păcat, atunci soluţia este conştientizarea stării şi primirea călduri cu care ne întâmpină Domnul Isus și ne salvează.

  Copilaşilor, vă scriu aceste lucruri ca să nu păcătuiţi. Dar, dacă cineva a păcătuit, avem la Tatăl un Mijlocitor, pe Isus Hristos, Cel Neprihănit, El este jertfa de ispăşire pentru păcatele noastre. Dacă ne mărturisim păcatele, El este credincios şi drept ca să ne ierte păcatele şi să ne cureţe de orice nelegiuire. 1 Ioan 2:1-2, 1:9

  Gusti Angheluță, Director Exploratori, Conferința Oltenia

  Supraviețuiește în apă foarte rece - 2018. Cu cât scoți o parte mai mare din corp din apă, cu atât mai bine. Încearcă să te ridici pe orice obiect plutitor. De asemenea, cu cât te agiţi mai mult, cu atât corpul va pierde mai multă căldură. Dacă nu poţi să înoţi către un loc sigur, rămâi pe loc.
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Dumnezeu pentru o zi

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Perfecționistul perfect

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Fără retușuri

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  zidește drept

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Publicate astăzi

  Patru stele ale generalului

  Erau câteva lucruri pe care ucenicii le-au pierdut din vedere. Din moment ce El, Învățătorul, Își punea viața în mâinile Tatălui ceresc dimineața când Se ruga, încă înaintea apariției zorilor, avea totală încredere în ocrotirea divină. Iar al doilea lucru era acela că, dacă ajungea într-o situație complicată, El știa că poate să ceară ajutor chiar și împotriva furiei naturii. Când te încredințezi lui Dumnezeu, El poate să te scape.

  Atunci când dezastrul lovește

  Este remarcabil și faptul că nu am auzit niciodată atâtea persoane care să recunoască public bunătatea lui Dumnezeu, în ciuda situației lor teribile; sunt sigură că El a fost plăcut impresionat de aceasta!

  Răbdarea şi perseverenţa

  Câteodată, când lucrurile merg prost, simţăminte de descurajare ne vin în minte şi ne fac să credem că nu merită să mai luptăm pentru nimic. Dar, uneori, momentele ca acestea sunt cele care ne dau ocazia să facem din viaţa noastră o sursă de inspiraţie pentru alţii.

  Aşa am văzut la tata!

  Este timpul să ne rugăm cu mult interes ca Dumnezeu să ne deschidă ochii pentru a putea croi cu picioarele noastre cele mai drepte cărări. PROVOCARE: Fii foarte atent la ce faci, ca să nu te simți vreodată cu musca pe căciulă tocmai atunci când ar trebui să-i avertizezi sau să-i mustri pe cei care vin pe urmele tale!

  Őrizzük meg az isteni világosságot!

  „Kérlek azért titeket, atyámfiai, az Istennek irgalmasságára, hogy szánjátok oda a ti testeiteket élő, szent...