Mic, dar minunat!

  Cum te simți atunci când, mic fiind, cineva râde de tine și te desconsideră? Nu-i așa că ți-ai dori să te schimbi într-o secundă, să completezi câțiva centimetri la înălțimea ta și poate câțiva ani la vârsta ta? Dar când, în condiția ta fiind, cineva mai mare (un adult, un profesor) te apreciază și aplaudă? Deja vorbim de o altă stare de spirit, nu? Eram între cei mici și mărunței în copilărie. De multe ori am avut de suferit din partea celor mai mari, mai ales atunci când îmi doream cel mai mult să ies în evidență!
  Au fost, însă, și momente „bune”! Dacă un băiat mai mare mă lăuda (în glumă) că sunt cel mai bun biciclist eu îl credeam și eram atât de mândru de mine! Imediat pedalam cu mai multă forță, încercam să fac tot felul de „șmecherii”, să merg fără mâini, să stau pe loc fără să pun piciorul jos…și de multe ori, în încercarea mea de a impresiona ajungeam în șanț sau cu genunchii și coatele răzuind scoarța dură a asfaltului. Îmi amintesc o ocazie când, după ce am primit o bicicletă unică în sat (avea șa lungă, telescoape față-spate și cel mai important – un schimbător de viteze asemănător cu cel de la mașină!) am vrut să impresionez lumea cu noutatea mea. Doar că pe Podul de Fier, „abordând” o groapă în mare viteză, pentru a încerca telescopul din față al bicicletei, am rămas fără roata din față. Îți dai seama ce alăturare dureroasă s-a petrecut între mine și asfaltul plin cu pietricele! Până astăzi urma de câțiva centimetri a acelei „împrieteniri” cu solul a rămas pe șoldul meu. Când mă uit la ea mă amuz. Dar atunci a fost dureros (mai ales spirtul folosit pentru curățarea rănii)!

  Întâmplarea asta mă urmărește până astăzi, datorită lecției importante pe care mult mai târziu am înțeles-o. Am crescut și, contrar așteptărilor mele, mereu au fost oameni care desconsiderau și luau în râs persoana mea. Și vor fi mereu! Dar amintirea cu bicicleta îmi spune ceva: nu e nevoie să te dai peste cap ca să impresionezi lumea! Te rănești degeaba. Fii mulțumit cu ce ești și cu ce ai! Asta nu înseamnă că nu mai e nevoie să depui efort în dezvoltarea ta! Dar fă acest lucru nu pentru a-i impresiona pe alții, ci pentru a cultiva cele mai nobile trăsături pe care le-a pus Dumnezeu în tine!

  „Te laud că sunt o făptură atât de minunată – minunate sunt lucrările tale! – și sufletul meu știe foarte bine aceasta.” – Psalmi 139:14

  Adrian Dorgo, Director Exploratori, Conferința Transilvania Nord

  Mic, dar minunat! - 2018. Întâmplarea asta mă urmărește până astăzi, datorită lecției importante pe care mult mai târziu am înțeles-o. Am crescut și, contrar așteptărilor mele, mereu au fost oameni care desconsiderau și luau în râs persoana mea. Și vor fi mereu! Dar amintirea cu bicicleta îmi spune ceva: nu e nevoie să te dai peste cap ca să impresionezi lumea! Te rănești degeaba. Fii mulțumit cu ce ești și cu ce ai! Asta nu înseamnă că nu mai e nevoie să depui efort în dezvoltarea ta! Dar fă acest lucru nu pentru a-i impresiona pe alții, ci pentru a cultiva cele mai nobile trăsături pe care le-a pus Dumnezeu în tine!
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  zidește drept

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Mustrarea Domnului

  Ferice de omul pe care-l ceartă Dumnezeu! Nu nesocoti mustrarea Celui Atot Puternic. (Iov 5:17)David...

  Binecuvântat prin mustrare!

  Ferice de omul pe care-l ceartă Dumnezeu! Nu nesocoti mustrarea Celui Atot Puternic. (Iov 5:17)Se...

  Cearta

  Ferice de omul pe care-l ceartă Dumnezeu! Nu nesocoti mustrarea Celui Atot Puternic. (Iov 5:17)Unul...

  Publicate astăzi

  Trifoi cu patru foi

  Știind că nimic nu vine la întâmplare sau fără să aibă o sursă anume, fii cu o măsură de înțelepciune și de conștiență: mulțumește lui Dumnezeu pentru orice lucru bun primit, chiar dacă nu îți explici cum s-a întâmplat. Nu cădea în extrema cealaltă, a ghinionului. Așa cum norocul este un termen pentru ceva iluzoriu, la fel este și termenul de ghinion. Dar și în cazul unor sentimente negative și al senzației că primești numai lucruri rele, poți face ceva: roagă-te! Dumnezeu îl poate opri pe cel rău să te atingă cu darurile lui otrăvite. Dacă există un „noroc”, acela este Dumnezeul nostru.

  Voi cinsti pe cine Mă cinstește

  Îi mulțumesc Tatălui ceresc pentru răspunsul Lui rapid. Adesea, când plănuiesc programa pentru studenții mei, cer călăuzire de sus, iar El îmi răspunde prin idei excelente, care nu numai că îmbogățesc cunoștințele studenților, dar îmi și furnizează ocazii pentru a împărtăși bunătatea Sa.

  Umilinţa, smerenia, modestia

  Dacă ne supunem inima lui Dumnezeu în fiecare zi, nu avem nevoie să ne supunem oamenilor care folosesc arestarea, amenințarea sau intimidarea, chiar dacă le folosesc în numele Domnului.

  Te iubesc… din interes!

  Rugăciunea noastră ar trebui să fie aceea de a primi de la Dumnezeu sprijin pentru a trece dincolo de avantajele sau interesele egoiste. Să iubim indiferent ce primim în schimb. PROVOCARE: Iubește nepărtinitor, fără să aștepți ceva în schimb! Iubește așa cum ne-a iubit Isus pe noi!

  A hatalommal kísért igehirdetés

  „Azokban a napokban pedig eljött Keresztelő János, aki prédikált Júdea pusztájában. És ezt mondta: Térjetek...