Salut!
Îmi plac norii Cumulus și Cumulonimbus pentru că sunt nori „plini de viață”, se dezvoltă rapid, își schimbă forma și îi observăm pe cer doar în sezonul cald.
Cum se formează ?
În fiecare dimineață, soarele urcă pe bolta cerească încălzind pământul care începe să radieze căldura asemenea sobei de teracotă din casa bunicilor. Datorită căldurii, o parte din apa rezultată din rouă, lacuri, mări sau din pământ se evaporă. Astfel, aerul cald și umed devine ușor și începe să se ridice asemenea baloanelor umflate cu heliu. Pe măsură ce se înalță, aerul se răcește iar vaporii de apă condensează, formând norii pufoși, de culoare albă, vestitori de vreme bună.
Asemenea norilor Cumulus, ne alimentăm și noi, pe fugă, dimineața, citind devoționalul sau un text la întâmplare.
Știi care este diferența între un nor Cumulus, de vreme frumoasă și un nor Cumulonimbus de furtună ?
Principiul de formare este identic, insă sursa de alimentare este mult mai … intensă.
Curentul de aer cald este atât de puternic încât norii se pot dezvolta pe înălțime până la 10 – 12 km !
Iar rezultatele sunt cu adevărat relevante !
Un nor Cumulus, este frumos, dar oferă doar … umbră.
Un nor Cumulonimbus aduce apă din belșug, fenomene spectaculoase: tunete, fulgere, vijelii, grindină, … dar și curcubeul.
Seara, odată cu apusul soarelui curenții de aer cald dispar și odată cu ei se sting și norii.
Mă rog pentru tine astăzi să fii cu adevărat relevant pentru colegii tăi de la școală, în familie, să fii un reper asemenea eroilor biblici. Un nor de furtună, Cumulonimbus are nevoie de un interval de alimentare cu aer cald cuprins între 3 și 5 ore.
I-ați timp și alimentează-te zilnic suficient din… Cuvânt:
„Căci aceasta va fi înțelepciunea și priceperea voastră înaintea popoarelor care vor auzi vorbindu-se de toate aceste legi și vor zice: Acest neam mare este un popor cu totul înțelept și priceput!” Deuteronomul 4:6
Ovidiu Pascu, Director Exploratori, Conferința Muntenia