Cumulus vs Cumulonimbus

  Salut!
  Îmi plac norii Cumulus și Cumulonimbus pentru că sunt nori „plini de viață”, se dezvoltă rapid, își schimbă forma și îi observăm pe cer doar în sezonul cald.

  Cum se formează ?

  În fiecare dimineață, soarele urcă pe bolta cerească încălzind pământul care începe să radieze căldura asemenea sobei de teracotă din casa bunicilor. Datorită căldurii, o parte din apa rezultată din rouă, lacuri, mări sau din pământ se evaporă. Astfel, aerul cald și umed devine ușor și începe să se ridice asemenea baloanelor umflate cu heliu. Pe măsură ce se înalță, aerul se răcește iar vaporii de apă condensează, formând norii pufoși, de culoare albă, vestitori de vreme bună.

  Asemenea norilor Cumulus, ne alimentăm și noi, pe fugă, dimineața, citind devoționalul sau un text la întâmplare.

  Știi care este diferența între un nor Cumulus, de vreme frumoasă și un nor Cumulonimbus de furtună ?

  Principiul de formare este identic, insă sursa de alimentare este mult mai … intensă.

  Curentul de aer cald este atât de puternic încât norii se pot dezvolta pe înălțime până la 10 – 12 km !

  Iar rezultatele sunt cu adevărat relevante !

  Un nor Cumulus, este frumos, dar oferă doar … umbră.

  Un nor Cumulonimbus aduce apă din belșug, fenomene spectaculoase: tunete, fulgere, vijelii, grindină, … dar și curcubeul.

  Seara, odată cu apusul soarelui curenții de aer cald dispar și odată cu ei se sting și norii.

  Mă rog pentru tine astăzi să fii cu adevărat relevant pentru colegii tăi de la școală, în familie, să fii un reper asemenea eroilor biblici. Un nor de furtună, Cumulonimbus are nevoie de un interval de alimentare cu aer cald cuprins între 3 și 5 ore.

  I-ați timp și alimentează-te zilnic suficient din… Cuvânt:

  „Căci aceasta va fi înțelepciunea și priceperea voastră înaintea popoarelor care vor auzi vorbindu-se de toate aceste legi și vor zice: Acest neam mare este un popor cu totul înțelept și priceput!” Deuteronomul 4:6

  Ovidiu Pascu, Director Exploratori, Conferința Muntenia

  Cumulus vs Cumulonimbus - 2018. Cum se formează ?
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  La plecare și la venire

  Domnul te va păzi la plecare și la venire, de acum și pînă în veac....

  Protecție Divină

  Domnul te va păzi la plecare și la venire, de acum și pînă în veac....

  Domnul este Păstorul meu

  Domnul te va păzi la plecare și la venire, de acum și pînă în veac....

  Neîncetat

  Domnul te va păzi la plecare și la venire, de acum și pînă în veac....

  Publicate astăzi

  Porunca a cincea

  Nici măcar părinții nu sunt veșnici, vor pleca la odihna lor mai devreme sau mai târziu. Dacă ar fi mult să considerăm că le datorăm viața, le datorăm măcar grija și preocuparea pe care ni le-au oferit, atât cât s-au priceput ei, în pruncia noastră. Acum, cât încă este posibil, avem șansa să le ascultăm sfaturile sau rugămințile; acum putem să le aducem simple mulțumiri și să-i convingem că suntem bine, că ne gândim la ei și că sunt valoroși în ochii noștri. Cel mai important lucru pentru un părinte este acela de a-și ști copilul fericit.

  Dă-te la o parte!

  Am învățat că la vârsta ei eu îi pot fi doar prietenă, în niciun caz și conștiință. Dar cel mai mult am învățat să mă rog cu insistență și să mă dau la o parte din drum pentru ca Domnul să lucreze.

  În luptă, dar nu disperaţi

  Gândeşte-te la cunoscuta zicală: „Când Dumnezeu închide uşa, tot El deschide o fereastră”, care exprimă într-un mod informal gândul principal de astăzi. Dumnezeu mi ne lasă niciodată să ajungem la limită. Doar aşteaptă-L în credinţă pe Iahve şi îţi vei redobândi speranţa.

  Slujind continuu

  PROVOCARE: Gândește-te cum i-ai putea implica în slujire pe copiii tăi sau pe copiii din biserica ta! Fă un plan ca, în locul în care ești, micuțul Samuel să poată sluji împreună cu tine!

  Sátán mesteri csalásai

  „A titkok az Úréi, a mi Istenünkéi; a kinyilatkoztatott dolgok pedig a mieink és a...