Astăzi este ziua potrivită

  Dacă vrei să citești puțin mai mult din Biblie astăzi, îți propun Luca 19.
  Ierihonul era în sărbătoare. Parcă toată lumea era pe stradă. Ai putea chiar să spui că era în plină paradă. Motivul? Isus trecea prin cetate.

  Toți auziseră despre Isus. Unii spuneau că era un profet, alții îl numeau cel mai mare învățător și povesteau despre lucrurile învățate de la El, în timp ce alții spuneau ca un medic așa de iscusit ca El nu a mai fost niciodată. Toți își doreau să stea lângă El, să îl atingă, sau măcar să fie văzuți de alții în preajma lui Isus. Cred că dacă evenimentul s-ar fi petrecut în 2018, mulți ar fi făcut un selfie. #Isussieu.

  Printre ei însă Biblia ne spune că era un om care și-ar fi dorit mult să îl vadă. Acest om era însă mai marele vameșilor. Din păcate vameșii nu prea erau iubiți de oameni. Chiar Biblia spune despre ei că erau considerați de ceilalți ca fiind păcătoși. Nu știu dacă a închis vama în ziua aceea, știu sigur însă că și el a plecat să vadă parada. Însă când a ajuns la strada principală, nu putea vedea nimic. Toți erau mai înalți decât el, și nimeni nu dorea să-i facă loc să meargă mai aproape. Cred că mulți gândeau că un asemenea om nu avea ce căuta aproape de Isus.

  Dar Zacheu nu se dă bătut. Își dorea mult să îl vadă pe Isus. Așa că a alergat înainte, și s-a urcat într-un smochin.

  Lui Isus i-a plăcut atitudinea aceasta. Iată un om care nu a lăsat părerile altora să îl oprească din a se întâlni cu Isus. Și chiar dacă era considerat un păcătos de mulți din Ierihon, Isus l-a considerat omul potrivit pentru a găzduii în casa sa peste noapte.

  Dă-mi voie să te întreb: Nu ai vrea să te întâlnești cu Isus Sabatul acesta? Poate simți că nu meriți. Nu lăsa acesta să te împiedice să îl primești pe Isus în inima ta. Îmi place mult o rugăciune făcută de Ezechia pentru popor într-un moment în care viața lor nu era 100% cum ar fi trebuit să fie.

  „Domnul, care este bun, să ierte pe toți cei ce și-au pus inima să caute pe Domnul, Dumnezeul părinților lor, măcar că n-au făcut sfânta curățire!” 2 Cronici 30:18-19

  Dacă vrei să îl întâlnești pe Isus, sunt sigur că rugăciunea aceasta se va împlini și în dreptul tău. Azi chiar e o zi potrivită pentru o asemenea întâlnire.

  Benjamin Stan, Director Exploratori, Uniunea de Conferinte din România

  Astăzi este ziua potrivită - 2018. Toți auziseră despre Isus. Unii spuneau că era un profet, alții îl numeau cel mai mare învățător și povesteau despre lucrurile învățate de la El, în timp ce alții spuneau ca un medic așa de iscusit ca El nu a mai fost niciodată. Toți își doreau să stea lângă El, să îl atingă, sau măcar să fie văzuți de alții în preajma lui Isus. Cred că dacă evenimentul s-ar fi petrecut în 2018, mulți ar fi făcut un selfie. #Isussieu.
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Binecuvântat prin mustrare!

  Ferice de omul pe care-l ceartă Dumnezeu! Nu nesocoti mustrarea Celui Atot Puternic. (Iov 5:17)Se...

  Cearta

  Ferice de omul pe care-l ceartă Dumnezeu! Nu nesocoti mustrarea Celui Atot Puternic. (Iov 5:17)Unul...

  La furat

  Ferice de omul pe care-l ceartă Dumnezeu! Nu nesocoti mustrarea Celui Atot Puternic. (Iov 5:17)Iubirea...

  Cum să trăiești o viață din ce în ce mai fericită?

  Ferice de omul pe care-l ceartă Dumnezeu! Nu nesocoti mustrarea Celui Atot Puternic. (Iov 5:17)Nu...

  Publicate astăzi

  Primii patru oameni din lume

  Resentimentele cresc în timp dacă nu suntem atenți și dacă nu păstrăm o legătură deplină cu Dumnezeu.

  În fiecare zi, un capitol

  Dumnezeu ne promite că nu ne va „lăsa” și nu ne va „părăsi”, indiferent de circumstanțe. Am simțit conducerea divină – am văzut o schimbare care conducea spre creștere spirituală.

  Dreptatea

  Toţi cei care „flămânzesc şi însetează după neprihănire” sunt numiţi „ferice”. Dumnezeu îi numeşte oameni fericiţi. Înţelegi acest lucru? Ei vor fi categoric săturaţi în virtutea dreptăţii divine.

  Paşte mieluşeii şi oiţele mele!

  Doamne, dă-ne înțelepciune să fim buni mentori și pune în inima noastră iubire față de copiii și tinerii bisericii Tale! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți numele tuturor copiilor și tinerilor din biserica ta! Apoi, roagă-te pentru fiecare nume în parte!

  Jellem, amit a világ elismer

  "Legyetek feddhetetlenek és tiszták, Isten szeplőtlen gyermekei az elfordult és elvetemedett nemzetség közepette, akik közöttfényletek,...