Pentru mai multă siguranță … adaptează-te!

  Atunci când pleci în natură, de multe ori ești nevoit să faci un foc. Pentru aceasta este important să începi să faci câteva dotări esențiale.

  • Un pumn de banda izolantă pânzată făcută puțin ghem este ușor de aprins și va arde destul timp cât să usuce surcelele.
  • Într-un cofraj de ouă, pregătește de acasă un amestec de rumeguș peste care adaugi ceară topită; amestecă și după ce se răcește, rupe cofrajul bucăți.
  • Interiorul ca de bumbac al pufului de papură ia foc repede, de aceea este bine să ai mai mult la îndemână, căci arde imediat.
  • Umple o cutie cu medicamente cu tampoanele de vată înmuiate în vaselină și vei avea o flacără care arde mai multe minute.

  Nu ne ardea inima în noi când ne vorbea pe drum și ne deschidea Scripturile? S-au sculat chiar în ceasul acela… Luca 24, 32.33

  Pregătirea pentru primirea focului Duhului Sfânt începe de acum. I-ați timp azi să vorbești mai mult cu Dumnezeu și aprinde o dorință fierbinte după studiul Cuvântului Său.

  Practic: Încearcă să realizezi, în siguranță, cât mai multe dotări pentru aprinderea focului în natură; apoi verifică-le. Care din ele a funcționat cel mai bine?

  Gusti Angheluță, Director Exploratori, Conferința Oltenia

  Pentru mai multă siguranță … adaptează-te! - 2018. Atunci când pleci în natură, de multe ori ești nevoit să faci un foc. Pentru aceasta este important să începi să faci câteva dotări esențiale.
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Casa lui David

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Floare de colț

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Urmașii

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Primăvară = binecuvântare

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Publicate astăzi

  Trei crai de la Răsărit

  La final, întreabă-te ce fel de daruri poți aduce tu prin care să-L recunoști pe Domnul Isus ca Rege, Mare-Preot și Jertfă pentru salvarea celui pierdut.

  Dumnezeu l-a folosit pe soțul meu ca să-mi schimbe perspectiva

  Dumnezeu mi-a arătat clar că acea carte nu este despre mine, ci menirea ei este să-i ajute pe mulţi peregrini pe drumul spinos al vieții și să-I aducă Lui slavă. Îi mulțumesc Domnului pentru dragostea Lui necondiționată, pentru favoarea nemeritată și pentru harul Său minunat!

  Ecoul cuvintelor mele

  Cuvintele sunt arme foarte periculoase, care pot aduce bine sau rău. Adu-ţi aminte astăzi de situaţia băiatului care a reacţionat la ecoul propriilor cuvinte. Să folosim cuvintele pentru a domoli mânia şi pentru a aduce pace în inimile celor care ne ascultă.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie autentică

  Roagă-te pentru tinerii plecați din biserică! PROVOCARE: Folosește o ocazie pentru a le mulțumi în mod autentic tinerilor pentru implicarea lor în slujire!

  Krisztus az egyetlen Megváltó

  „Aki megszabadított minket a sötétség hatalmából, és általvitt az Ő szerelmes Fiának országába. Akiben van...