Pentru mai multă siguranță … adaptează-te!

  Atunci când pleci în natură, de multe ori ești nevoit să faci un foc. Pentru aceasta este important să începi să faci câteva dotări esențiale.

  • Un pumn de banda izolantă pânzată făcută puțin ghem este ușor de aprins și va arde destul timp cât să usuce surcelele.
  • Într-un cofraj de ouă, pregătește de acasă un amestec de rumeguș peste care adaugi ceară topită; amestecă și după ce se răcește, rupe cofrajul bucăți.
  • Interiorul ca de bumbac al pufului de papură ia foc repede, de aceea este bine să ai mai mult la îndemână, căci arde imediat.
  • Umple o cutie cu medicamente cu tampoanele de vată înmuiate în vaselină și vei avea o flacără care arde mai multe minute.

  Nu ne ardea inima în noi când ne vorbea pe drum și ne deschidea Scripturile? S-au sculat chiar în ceasul acela… Luca 24, 32.33

  Pregătirea pentru primirea focului Duhului Sfânt începe de acum. I-ați timp azi să vorbești mai mult cu Dumnezeu și aprinde o dorință fierbinte după studiul Cuvântului Său.

  Practic: Încearcă să realizezi, în siguranță, cât mai multe dotări pentru aprinderea focului în natură; apoi verifică-le. Care din ele a funcționat cel mai bine?

  Gusti Angheluță, Director Exploratori, Conferința Oltenia

  Pentru mai multă siguranță … adaptează-te! - 2018. Atunci când pleci în natură, de multe ori ești nevoit să faci un foc. Pentru aceasta este important să începi să faci câteva dotări esențiale.
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  De ce te implici?

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  Credința instrument al cunoașterii

  Cine este înțelept, să ia seama la aceste lucruri! Cine este priceput, să le înțeleagă!...

  Cât mai sus

  Cine este înțelept, să ia seama la aceste lucruri! Cine este priceput, să le înțeleagă!...

  Fii înțelept!

  Cine este înțelept, să ia seama la aceste lucruri! Cine este priceput, să le înțeleagă!...

  Publicate astăzi

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Împarte-ţi pâinea!

  Fă un tur mintal asupra felului în care Dumnezeu ţi-a purtat de grijă de-a lungul anilor. Un mod de a-I mulţumi este să împărţi ceea ce ai cu cineva care este într-o situaţie mai dezavantajată decât tine. „Atunci lumina ta va răsări ca zorile şi vindecarea ta va încolţi repede şi slava Domnului te va însoţi”.

  Unul dintre noi

  PROVOCARE: Îndepărtează prejudecățile și gândurile negative față de cei din comunitate pentru a lăsa loc empatiei să acționeze!

  Szombat vagy vasárnap?

  „Harmadik angyal is követte azokat, mondván nagy szóval: Ha valaki imádja a fenevadat és annak...