Testamentul

  La liceul „Maranatha” din Cluj, unde am petrecut o perioadă de vis a vieții mele de până acum, am avut nu mai puțin de 5 colegi de cameră. Eram ca frații, iar refrenul zilnic era: ce e-al meu e și-al tău! În realitate, chiar dacă împărțeam frățește tot ce aveam, era mult mai plăcut să împrumut pe cineva din dulapul colegului, nu din al meu. Cu alte cuvinte, au fost situații când mă făceam stăpân pe lucrurile colegului meu și le împrumutam celui care avea nevoie (era mai ușor să dau din lucrurile „comune” decât din ale mele).
  Am citit despre un om care a lăsat o moștenire impresionantă. Lumea a fost șocată să vadă testamentul lui Russell Herman, un tâmplar obișnuit din Illinois, imediat după ce acesta a murit, în anul 1994 la vârsta de 67 de ani. Să aruncăm o privire în testament pentru a vedea cum și-a împărțit tâmplarul averea. Începem cu o sumă „modestă” de 2,4 miliarde de dolari pe care o donează orășelului Cave-in-Rock din Illinois. Aceeași sumă o direcționează spre orașul St. Louis. Urmează o sumă mai mică, de „doar” 1,5 miliarde de dolari pe care îi oferă pentru dezvoltarea proiectelor din sudul stalului Illinois. Ce zici până acum? Ți-ar plăcea să ai un bunic cu o avere așa de mare? Cum ar fi să te regăsești pe o listă de moștenitori ai unui astfel de om? Și nu am spus tot! Aceste sume menționate mai sus sunt doar pe plan local. Russell a avut în vedere și binele național, așa că a lăsat moștenire pentru Guvernul Statelor Unite ale Americii impresionanta sumă de 6 trilioane de dolari pentru a plăti datoria națională (astăzi ar fi nevoie de o sumă mult mai mare pentru a acoperi întreaga datorie a SUA). Ce om generos, nu-i așa!? Dacă am avea și la noi în țară un om ca acesta, câte lucruri s-ar schimba!

  Există totuși o „mică” problemă. După citirea testamentului s-a descoperit cu stupoare că toată averea lui Russell consta într-o…mașină veche din 1983 (un Oldsmobile Toronado). Ești surprins? Ei bine, aceasta este realitatea! Mereu este ușor să iei decizii care nu te afectează pe tine: știi cum ai folosi banii altcuiva, știi ce ai face dacă ai avea mintea strălucită a colegului sau ce ai face dacă ai avea catalogul clasei pentru o zi!

  Provocarea pentru astăzi este să nu te mai gândești la alții, ci la tine și la ce poți face cu adevărat pentru a face lumea din jurul tău mai bună! Vei scrie astfel un testament autentic!

  „Tot ce găsește mâna ta să facă, fă cu toată puterea ta!” – Eclesiastul 9:10 p.p.

  Adrian Dorgo, Director Exploratori, Conferința Transilvania Nord

  Testamentul - 2018. Există totuși o „mică” problemă. După citirea testamentului s-a descoperit cu stupoare că toată averea lui Russell consta într-o...mașină veche din 1983 (un Oldsmobile Toronado). Ești surprins? Ei bine, aceasta este realitatea! Mereu este ușor să iei decizii care nu te afectează pe tine: știi cum ai folosi banii altcuiva, știi ce ai face dacă ai avea mintea strălucită a colegului sau ce ai face dacă ai avea catalogul clasei pentru o zi!
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  O cunoștință veșnică

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Dăinuie veșnic

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Dumnezeu pentru o zi

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Perfecționistul perfect

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Publicate astăzi

  Avion de croazieră cu patru motoare

  Există unele lucruri pe care ni le-am putea achiziționa, însă nu ne-ar folosi la nimic, poate doar pentru satisfacerea orgoliului. Poți avea în garaj un Ferrari, dar să nu ai șosele ca să beneficiezi de capacitățile mașinii. Prin urmare, dacă ne putem controla pornirile de grandomanie, vom face și vom cumpăra pentru noi ceea ce se potrivește statutului, dar și posibilităților din contextul în care trăim. Hai să nu înmulțim numărul snobilor, ci mai bine să fim chibzuiți!

  Lumina cerească

  De ce să nu ne preocupăm, dimineața devreme, înainte de munca fiecărei zile, să petrecem timp fără grabă conectați la Sursa luminii cerești? Celor care fac așa, Dumnezeu le-a promis călăuzire în viață.

  Toleranţa

  Astăzi ne putem dezvolta toleranţa, dacă ne înfruntăm responsabilităţile cu încredere în Dumnezeu, în promisiunile Lui şi dacă ne rugăm până primim binecuvântările Lui.

  Sfatul nelegiuit dat de mamă

  Doamne, învață-ne înțelepciunea și bunătatea Ta și ajută-ne să fim o binecuvântare pentru cei din jurul nostru, îndreptându-i spre Tine! PROVOCARE: Când ți se cere sfatul, gândește-te ce ar spune Isus dacă ar fi întrebat în locul tău!

  A fiatalok Isten eszközei

  „Jó a férfiúnak, ha igát visel ifjúságában.” (Siral 3,27)„Isten fiatalokat hív, akik ifjúságuk lendületével és...