Domnul poartă de grijă

  „Uitați-vă la păsările cerului: ele nici nu seamănă, nici nu seceră și nici nu strâng nimic în grânare; și totuși Tatăl vostru cel ceresc le hrănește. Oare nu sunteți voi cu mult mai de preț decât ele? Si apoi, cine dintre voi, chiar îngrijorându-se, poate să adauge măcar un cot la înălțimea lui?” Matei 6:26

  Întrebările de mai sus sunt mereu o mare nedumerire pentru generația noastră. Mai mult decât oricând se pun întrebări de genul: ce voi face după absolvirea acestei școli, cum mă voi descurca într-o lume atât de competitivă, cum mă voi asigura că viitorul meu va fi frumos și multe altele. Invitați de Isus să învățăm de la păsări parcă nu suntem mulțumiți cu răspunsul, păsările nu merg la școală, nu au instituții, facturi, rațiune și multe altele. Înțelegem că suntem mai prețuiți de Dumnezeu decât păsările dar căutăm argumente mai puternice. Unul din cele mai puternice argumente ce pot fi aduse este istoria.

  Cea mai plină de învățăminte este propria ta istorie. Deși este subiectivă această parte a realității este cea mai impresionantă pentru tine. Dacă vrei obiectivitate atunci caută în istoria lumii. Acolo vei descoperi ușor cum unele evenimente nu puteau fi conduse în felul în care s-au desfășurat decât de Dumnezeu. Mâna Lui este atât de vizibilă aici încât numai dacă ești orb spiritual nu o poți vedea.

  Un exemplu edificator a avut loc pe 19 aprilie 1904. Atunci orașul Toronto a fost cuprins de un incendiu foarte mare. Peste 100 de clădiri au fost distruse, prejudiciul total fiind de 10 milioane de dolari canadieni, însă nici o persoană nu și-a pierdut viața. Este greu să vezi aici ocrotirea divina în acțiune? Pentru fiecare din noi, El este dispus să facă lucruri la fel de mărețe, dacă ele slujesc planurilor Lui. Hai să găsim azi cât mai multe dovezi ale prezenței lui Dumnezeu în viața noastră!

  Ruben Atomei, Director Exploratori, Conferința Moldova

  Domnul poartă de grijă - 2018. „Uitați-vă la păsările cerului: ele nici nu seamănă, nici nu seceră și nici nu strâng nimic în grânare; și totuși Tatăl vostru cel ceresc le hrănește. Oare nu sunteți voi cu mult mai de preț decât ele? Si apoi, cine dintre voi, chiar îngrijorându-se, poate să adauge măcar un cot la înălțimea lui?” Matei 6:26
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Perfecționistul perfect

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Fără retușuri

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  zidește drept

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Mustrarea Domnului

  Ferice de omul pe care-l ceartă Dumnezeu! Nu nesocoti mustrarea Celui Atot Puternic. (Iov 5:17)David...

  Publicate astăzi

  4K

  Înțeleptul ține pasul cu evoluția lucrurilor, dar evită să facă din aroganță și spoială filozofia lui de viață. Nu trebuie să umbli ponosit pentru a trăi onest, dar în mod sigur nu avem niciun avantaj dacă purtăm mască. Orice mască aduce cu sine sentimente de teamă și vinovăție.

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Mulţumirea

  Nu trebuie să aşteptăm până când deţinem una sau alta pentru a fi fericiţi. Putem chiar acum să fim mulţumitori; astăzi avem deja suficiente lucruri care să ne bucure. Putem fi recunoscători în orice situaţie ne-am afla.

  Binecuvântare sau blestem?

  Doamne ajuta-ma sa nu repet greseala lui Eli PROVOCARE: Croiește cărări drepte, oferind un model demn de cinste și dovedind responsabilitate!

  Isten reformra szólít fel

  „És ez Őelőtte fog járni az Illés lelkével és erejével, hogy az atyák szívét a...