Medicago Satvia (Lucerna)

  Mare necaz pe agricultori sunt plantele care trebuiesc semănate în fiecare an. Nu termină omul bine de arat că trebuie să se apuce la grăpat. Când termină cu grapa, începe cu semănătoarea. Și nu lasă bine semănătoarea că trebuie să ia prășitoarea. Și uite-așa, tot anul are de muncă de nu se mai termină.
  Ei, nu tot așa se întâmplă cu o minunăție de plantă care se numește lucernă. Planta aceasta este cea mai folosită pentru nutrețuri la animalele erbivore. Lucerna, dacă este bine îngrijită, rezistă până la 10 ani și poate să fie cosită de până la 4 ori pe an. Ea își înfinge rădăcinile până la 2 metri în pământ, rezistă foarte bine la secetele dure și la înghețurile cele mai năprasnice. De 3-4 ori pe an rămâne doar cu rădăcina (cositul). Se reface și crește cu o vigoare rar întâlnită, dând animalelor cel mai prețios nutreț.

  Lista cu calitățile și faptele mărețe poate continua, dar vreau să amintesc faptul că la răsărire lucerna este una dintre cele mai firave și neajutorate plante pe care le cultivă agricultorul. Cele mai reușite culturi de lucernă sunt cele în care ovăzul este cultivat pe post de „dădacă”. El se seamănă împreună cu lucerna ca să o ajute. Semințele de lucernă sunt foarte mici și nu au puterea să rupă scoarța pământului ca să răsară. Așa că ovăzul, având o sămânță mult mai mare și mai puternică, străpunge scoarța, făcând loc și lucernei să iasă la lumină pe lângă firele sale. Crescând, ovăzul protejează firicelele de lucernă și le ferește de soare, vânt sau de animalele care ar vrea să o mănânce.

  Ovăzul are viața scurtă și este cosit. Lucerna rămasă este doar un firișor de vreo 10-15 centimetri, cu niște frunzulițe firave la vârf, dar cu o rădăcină sănătoasă și destul de dezvoltată ca să susțină mica plăntuță atunci când „dădaca” lui este cosită.

  Așa cum agricultorul a găsit o dădacă pentru firicelul de lucernă, Domnul a pus în viața noastră câteva „fire de ovăz” care poartă diferite nume: părinți, bunici, frați, tutori, profesori, instructori, pastori și lista poate continua.

  „Și aruncați asupra Lui toate îngrijorările voastre, căci El însuși îngrijește de voi.” 1 Petru 5:7

  Ionel Indricău, Director Exploratori, Conferința Banat

  Medicago Satvia (Lucerna) - 2018. Lista cu calitățile și faptele mărețe poate continua, dar vreau să amintesc faptul că la răsărire lucerna este una dintre cele mai firave și neajutorate plante pe care le cultivă agricultorul. Cele mai reușite culturi de lucernă sunt cele în care ovăzul este cultivat pe post de „dădacă”. El se seamănă împreună cu lucerna ca să o ajute. Semințele de lucernă sunt foarte mici și nu au puterea să rupă scoarța pământului ca să răsară. Așa că ovăzul, având o sămânță mult mai mare și mai puternică, străpunge scoarța, făcând loc și lucernei să iasă la lumină pe lângă firele sale. Crescând, ovăzul protejează firicelele de lucernă și le ferește de soare, vânt sau de animalele care ar vrea să o mănânce.
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Nu te teme, Eu sunt cu tine!

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Soluția salvatoare

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Mai încearcă odată!

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Mai bun ca GPS-ul

  Domnul te va păzi la plecare și la venire, de acum și pînă în veac....

  Publicate astăzi

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Fii curajos!

  Astăzi, Dumnezeu este la fel de puternic ca atunci. El îți știe situația, fricile, îndoielile, punctele tari și punctele slabe. El este pregătit să-ți inspire curaj și acțiune până când teama ta se va risipi.

  Iedul să nu-l fierbi în laptele mamei lui

  Roagă-te pentru copiii sau adolescenții tăi ori pentru cei din biserica ta! PROVOCARE: Fă ceva ca ei să fie ghidați de un adult competent pentru a folosi în mod corect gadgeturile!

  A fiatalokra leselkedő veszélyek

  „Örvendezz a te ifjúságodban, és vidámítson meg téged a szíved ifjúságod idejében, járj a te...