Medicago Satvia (Lucerna)

  Mare necaz pe agricultori sunt plantele care trebuiesc semănate în fiecare an. Nu termină omul bine de arat că trebuie să se apuce la grăpat. Când termină cu grapa, începe cu semănătoarea. Și nu lasă bine semănătoarea că trebuie să ia prășitoarea. Și uite-așa, tot anul are de muncă de nu se mai termină.
  Ei, nu tot așa se întâmplă cu o minunăție de plantă care se numește lucernă. Planta aceasta este cea mai folosită pentru nutrețuri la animalele erbivore. Lucerna, dacă este bine îngrijită, rezistă până la 10 ani și poate să fie cosită de până la 4 ori pe an. Ea își înfinge rădăcinile până la 2 metri în pământ, rezistă foarte bine la secetele dure și la înghețurile cele mai năprasnice. De 3-4 ori pe an rămâne doar cu rădăcina (cositul). Se reface și crește cu o vigoare rar întâlnită, dând animalelor cel mai prețios nutreț.

  Lista cu calitățile și faptele mărețe poate continua, dar vreau să amintesc faptul că la răsărire lucerna este una dintre cele mai firave și neajutorate plante pe care le cultivă agricultorul. Cele mai reușite culturi de lucernă sunt cele în care ovăzul este cultivat pe post de „dădacă”. El se seamănă împreună cu lucerna ca să o ajute. Semințele de lucernă sunt foarte mici și nu au puterea să rupă scoarța pământului ca să răsară. Așa că ovăzul, având o sămânță mult mai mare și mai puternică, străpunge scoarța, făcând loc și lucernei să iasă la lumină pe lângă firele sale. Crescând, ovăzul protejează firicelele de lucernă și le ferește de soare, vânt sau de animalele care ar vrea să o mănânce.

  Ovăzul are viața scurtă și este cosit. Lucerna rămasă este doar un firișor de vreo 10-15 centimetri, cu niște frunzulițe firave la vârf, dar cu o rădăcină sănătoasă și destul de dezvoltată ca să susțină mica plăntuță atunci când „dădaca” lui este cosită.

  Așa cum agricultorul a găsit o dădacă pentru firicelul de lucernă, Domnul a pus în viața noastră câteva „fire de ovăz” care poartă diferite nume: părinți, bunici, frați, tutori, profesori, instructori, pastori și lista poate continua.

  „Și aruncați asupra Lui toate îngrijorările voastre, căci El însuși îngrijește de voi.” 1 Petru 5:7

  Ionel Indricău, Director Exploratori, Conferința Banat

  Medicago Satvia (Lucerna) - 2018. Lista cu calitățile și faptele mărețe poate continua, dar vreau să amintesc faptul că la răsărire lucerna este una dintre cele mai firave și neajutorate plante pe care le cultivă agricultorul. Cele mai reușite culturi de lucernă sunt cele în care ovăzul este cultivat pe post de „dădacă”. El se seamănă împreună cu lucerna ca să o ajute. Semințele de lucernă sunt foarte mici și nu au puterea să rupă scoarța pământului ca să răsară. Așa că ovăzul, având o sămânță mult mai mare și mai puternică, străpunge scoarța, făcând loc și lucernei să iasă la lumină pe lângă firele sale. Crescând, ovăzul protejează firicelele de lucernă și le ferește de soare, vânt sau de animalele care ar vrea să o mănânce.
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Biruința este a Domnului! 2

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Privește mai sus

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Un om obișnuit cu biruința

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Biruința este a Domnului!

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Publicate astăzi

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  Dragostea frățească

  Soluţia disensiunilor dintre copii constă în manifestarea iubirii adevărate, care vine dintr-o legătură apropiată cu Dumnezeu, care este sursa iubirii. Puterea care vine din unitate este importantă, dar nu este suficientă. Iubirea lui Dumnezeu este soluţia completă. Caut-o şi astăzi!

  Îndemnuri către bunici

  Binecuvântează, Doamne, toți bunicii pentru a fi exemple bune pentru nepoții lor! PROVOCARE: Fă-ți astăzi timp pentru nepoți! Dacă sunt departe, vorbește cu ei la telefon și cere-I lui Dumnezeu să te folosească pentru a-i îndruma către El!

  Sátán utolsó hadjárata

  „Fiacskáim, itt az utolsó óra, és amint hallottátok, hogy az antikrisztus eljő, így most sok...