Cuvinte prietenoase

  Odată cu sosirea primăverii, poate fi auzit și zumzăitul albinelor în cautarea polenului. Toată ziua parcă neobosite albinele culeg polen cu un singur scop: faguri plini de miere.
  Nu știu despre tine, dar mie îmi place mierea, iar pentru astăzi am găsit un verset care vorbește despre miere.

  Cuvintele prietenoase sunt ca un fagur de miere, dulci pentru suflet, și sănătoase pentru oase. Proverbe 16:24

  Știu ca mai avem obiceiul de a folosi cuvinte neprietenoase, însă vreau să te provoc ca săptămâna în care vom intra să folosești doar cuvinte prietenoase. Cuvinte care să aibă același efect ca mierea: alintătoare, dulci, încântătoare și blânde.

  E imposibil să simți nervozitate sau răutate atunci când folosești cuvinte prietenoase. De aceea dacă simți că se adună gânduri negre, înlocuieștele folsoind cuvinte prietenoase. Când cineva îți vobește urât, răspunde frumos oferind cuvinte dulci pentru suflet.

  Sigur există și un risc. Dacă vei vorbi prietenos, riști să aduni în jurul tău prieteni.

  Dar alegerea de a vorbi prietenos îți aparține.

  Dacă crezi că îți este greu, invită-L și pe Dumnezeu în planul tău. Sunt sigur că El te va ajuta să vorbești frumos.

  Benjamin Stan, Director Exploratori, Uniunea de Conferinte din România

  Cuvinte prietenoase - 2018. Cuvintele prietenoase sunt ca un fagur de miere, dulci pentru suflet, și sănătoase pentru oase. Proverbe 16:24
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Dumnezeu pentru o zi

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Perfecționistul perfect

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Fără retușuri

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  zidește drept

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Publicate astăzi

  Patru stele ale generalului

  Erau câteva lucruri pe care ucenicii le-au pierdut din vedere. Din moment ce El, Învățătorul, Își punea viața în mâinile Tatălui ceresc dimineața când Se ruga, încă înaintea apariției zorilor, avea totală încredere în ocrotirea divină. Iar al doilea lucru era acela că, dacă ajungea într-o situație complicată, El știa că poate să ceară ajutor chiar și împotriva furiei naturii. Când te încredințezi lui Dumnezeu, El poate să te scape.

  Atunci când dezastrul lovește

  Este remarcabil și faptul că nu am auzit niciodată atâtea persoane care să recunoască public bunătatea lui Dumnezeu, în ciuda situației lor teribile; sunt sigură că El a fost plăcut impresionat de aceasta!

  Răbdarea şi perseverenţa

  Câteodată, când lucrurile merg prost, simţăminte de descurajare ne vin în minte şi ne fac să credem că nu merită să mai luptăm pentru nimic. Dar, uneori, momentele ca acestea sunt cele care ne dau ocazia să facem din viaţa noastră o sursă de inspiraţie pentru alţii.

  Aşa am văzut la tata!

  Este timpul să ne rugăm cu mult interes ca Dumnezeu să ne deschidă ochii pentru a putea croi cu picioarele noastre cele mai drepte cărări. PROVOCARE: Fii foarte atent la ce faci, ca să nu te simți vreodată cu musca pe căciulă tocmai atunci când ar trebui să-i avertizezi sau să-i mustri pe cei care vin pe urmele tale!

  Őrizzük meg az isteni világosságot!

  „Kérlek azért titeket, atyámfiai, az Istennek irgalmasságára, hogy szánjátok oda a ti testeiteket élő, szent...